Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke csatlakozik a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójához. A döntést az érintett Vadai Ágnessel, a DK frakcióvezető-helyettesével közösen jelentette be hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

DK-s lett a Liberális Párt elnöke

Vadai Ágnes azt mondta, hogy az EP-választáson a DK minden várakozást felülmúlóan szerepelt, az önkormányzati választáson pedig az ellenzéki összefogással sok helyen sikerült legyőzni a Fideszt; ezt követően a DK elkezdett az építkezésre koncentrálni. Bősz Anett nem csak azért csatlakozik a DK-hoz, mert az általa képviselt gondolkodásmód megfelel a Demokratikus Koalíciónak, hanem azért is, mert a párt nevében a koalíció nem pusztán egy kifejezés: náluk sokféle demokratikus eszmeirány megfér – jelentette ki.

Bősz Anett arról beszélt, hogy az októberi választási eredmény biztosan megmutatta a kormánynak, hogy elkezdődött a nemzeti együttműködés rendszerének lebontása. A kabinet megértette, hogy az ellenzék releváns ellenfele lehet, ezért minden eszközzel akadályozni próbálja a munkáját – mondta, és úgy értékelt: az ellenzék összezárt és minden eddiginél erősebb szövetséget kötött, az egységüket nem lehet megbontani.

Hozzátette, csatlakozásakor garanciákat kapott arra, hogy a liberális értékek képviselete erősebb lehet a parlamenten belül.

A más témában feltett kérdésekre Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője válaszolt.

A politikust kérdezték arról, hogy az Angyal ügyvédje nevű blog arról írt, hogy két ellenzéki politikus egy VI. kerületi társasházba járt kábítószerezni és a házhoz prostituáltakat is hívtak. Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és Őrsi Gergely II. kerületi polgármester már jelezte, hogy a blog rájuk utalhatott, de tagadták a híreket.

Gréczy Zsolt azt felelt, hogy van egy állítás, van egy cáfolat és az érintettek bírósághoz fordulnak az ügyben.

Kérdezték arról is, hogy Szabó Balázs jobbikos önkormányzati képviselő ellen eljárás folyik, mert a gyanú szerint társaival együtt tunéziai turistákat vert meg.

A frakciószóvivő közölte, hogy majd ha születik egy jogerős bírósági ítélet, akkor a Jobbik és az újpesti önkormányzat eldönti, hogy milyen politikai következményei vannak az ügynek. Egyúttal kérte, hogy ezeket a kérdéseket az érintetteknek, vagyis a Jobbiknak és a IV. kerületi önkormányzatnak tegyék fel.

Arról is kikérték a véleményét, hogy az Új Színházban 2016-ban szexuális visszaélés történhetett. Válaszként kiemelte, hogy a Katona József Színházban, ahol szintén előfordult egy eset, azonnal következménye lett az ügynek, mert a vétkest eltávolították az intézményből. Leszögezte, hogy egyik színházat sem nevezné "zaklató színháznak", de lehetnek olyan emberek, akik bűncselekményeket követnek el, és velük szemben el kell járni. Az esetleges politikai következményekről beszélve azt mondta, a fő probléma az, hogy a kormány fel akarja számolni a kultúra szabadságát.

Kérdezték, mi a véleménye a fokozódó migrációs nyomásról, amire visszakérdezett, hogy "van fokozódó migráns nyomás"? Hozzátette, az önkormányzati választási "gyomros" óta a Fidesz kapkod, tovább próbálja "mélyíteni a diktatúrát" és vissza akarja hozni a menekültekkel kapcsolatos félelmeket. A magyarok biztonsága fontos, akinek van dolga a határon, az tegye a dolgát, a kormány pedig ne engedjen be embereket a letelepedési kötvényekkel – fogalmazott.

Megkérdezték tőle, mit szól ahhoz, hogy Szerbiában a határmenti, magyarlakta településeken több száz bevándorló gyűlt össze. Azt válaszolta, hogy "tegye a kormány a dolgát, ha van dolga".

Kérdezték, hogy örülne-e, ha megjelenne több száz idegen abban az utcában, ahol él. Azt felelte, hogy sok utcában és sok településen megjelentek már idegen vendégmunkások, akiknek a kabinet barakkokat épít.

Megjegyezte azt is, hogy ha a kormány sokáig támogatja még Recep Tayyip Erdogan török elnököt abban, hogy háborút viseljen "egy másik népcsoport kiirtására", akkor annak lehet olyan következménye, hogy emberek menekülnek el.

(Kép: liberálisok.hu)

Forrás: MTI

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Böszme Anett + Fletó a borász, a demokrácia megcsúfolása.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Időben kell átlépni az összefogás érdekében is, hiszen a kormány készül a választási törvény módosítására, ami az együtt indulást meggátolja.
fahrenheit451
A csicskák nem értik a liberalizmus lényegét.
A magyar nem akarja, hogy másnak is olyan szabad legyen, mint neki - csak ő, és senki más.
Minden csak neki, és senki másnak.
Ez nem lesz nemzet soha!
Egyéni érdekek mentén mindíg...
RonaGyuri
CsipkeRózsa: bocs de eredendően ők vitték be a parlamentbe! =))
fahrenheit451
Ő lett a vezető, és egyből cserben is hagyta az övéit - megértéstőll függetlenül!
Milyen ember az ilyen?
A liberalizmus lényegét a magyar liberalisták sem értik - akkor mit várnak, vártak a többiektől?
fahrenheit451
@durbincs: Honnan innen? Mitól mérjük a mit? Hányban hánytál utoljára?
Holnap játszom a DOOM-mal (a klasszikussal újratóltve)
Amit ígérhetek: kemény leszek mint a vidia, és mindenkit megölök.
Eriksson
Fodor is lelépett, Bősz is lelépett, most akkor megszűnnek a Liberálisok?
Béla333
Ennyi pálfordulás...
És volt pofájuk a DK-soknak hujjogni, amikor az LMP-nél Hadházy (volt Fideszes) volt az egyik alelnök és Demeter Márta is belépett hozzájuk. (volt MSZP-s)
Persze egy Dk-snak mindent szabad, a másiknak meg csak annyit, amennyit a DK-s úgy gondol!
Hajrá demokraták!
CsipkeRózsa
@RonaGyuri: Bősz Anett eddig független o.gy. képviselő volt, most frakciótag lett. A függetlenek sem léphetnek be (a módosítás után) vmelyik frakcióba. Ezt megelőzték.
RonaGyuri
@Béla333: Béluska jó csapat vagytok @durbincs: @Eriksson: + Co
36
Épül a Gyurcsány birodalom...gerinc nem kell hozzá, csak ösztön és érdek.
CsipkeRózsa
@Béla333: Több ilyen átlépésről, belépésről volt már történet, miért kifogásolod éppen ezt.

A fidesz sem lenne ilyen tömegpárt, ha nem szedett volna össze minden MDF-s, MIÉP-es, Független Kisgazdapárti, és független képviselőt.

Bősz Anett értékrendje nem sokban különbözik a DK-tól.
Béla333
@CsipkeRózsa: 18.11
Nem az a baj, hogy Bősz Anett átlépett, hanem az, hogy amikor más pártoknál történik ugyanilyen, akkor a DK-s siserehad azonnal támad. A Dk-snak szabad, a másiknak nem? Hogy is van ez?
CsipkeRózsa
@Béla333: Azért az MSZP és az LMP igazán távol állt egymástól.

A DK - Liberális közelebb áll egymáshoz, és a várható törvénymódosítás is megkívánja ezt a belépést. A Liberális Párt nem fordul elő a parlamentben.
Béla333
@CsipkeRózsa: 18.23
Értem! Aki a DK-hoz lép be, az OK! Aki más pártokhoz az nem OK! Világos!
Ez a kettős mérce valahogy olyan ismerős valahonnan: tán csak nem a Fidesz gondolkodik ugyanígy?!
Na hagyjuk...
Eriksson
Tavaly még a szocikkal és a Párbeszéddel alkudtak a Liberálisok, hogy kiket szeressenek. Vajon a DK mennyit fizet nekik?

"Ezután döntöttek úgy a Liberálisok, hogy Bősz Anett kilép a Párbeszéd-frakcióból.
Most úgy látják, a liberális elvek képviseletére így van esélyük, nem pedig az őket komolyan nem is vevő egykori szövetségesekkel.
Azt pedig, hogy elesnek 60 vagy akárhány milliótól évente, persze meg fogják érezni, de ez a pénz úgysem lett volna annyi, amennyiből tavaly működtek, így saját forrásból, adományokból kellett volna előteremteni a különbséget – hát most az egészet elő kell majd."
Borítókép: Egykori szövetségesek: Karácsony Gergely, Molnár Gyula és Fodor Gábor

zoom.hu/hir/2018/05/28/banatpenzrol-is-irt-ala-szerzodest-molnar-es-fodor/

Vajon szóba kerültek a választók egyszer is?
Béla333
@36: 18.01
Milyen jó is lesz az országnak, amikor a DK vezetésével váltja le a Fideszt...
Cseberből vederbe tipikus esete!
Béla333
@CsipkeRózsa: 18.37
Nyilván közös a hullámhossz a DK és az MLP között:

"Nem vesz részt a jövőben a Magyar Liberális Párt (MLP) az ellenzéki előválasztási egyeztetéseken, mivel Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke továbbra is fenntartja vétóját velük szemben - közölte Bősz Anett, az MLP ügyvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján."
hirklikk.hu/kozelet/az-mlp-gyurcsany-miatt-nem-vesz-reszt-az-ellenzeki-elovalasztasi-targyalasokon/301997?fb_comment_id=855037007932492_855101284592731
Rockxy
anett nagyon felbőszülhetett, akárki meglássa...
verőce21
Böszme Anett + Fletó a borász, a demokrácia megcsúfolása.
Csizmás Kond
Ezeknek mindegy honnan csak a pénz dőljön...
verőce21
Bősz(me) Anett a leszbika. Bár fene tudja, néha Ferkót is leoboázza. Jön, megy, átül, nem találja a helyét, de mindig a legliberálisabb, a legnemzetietlenebb. :)
CsipkeRózsa
@verőce21: 19:42

Honnan veszel ennyi hülyeséget Bősz Anettről? Ne fogjál rá szemétségeket.

Olyan pedig nincs, hogy valaki nemzetietlen.

Egyébként, Bősz Anett a neve.
kereső
Hadházynak, és Szél Bernadettnek,és minden független képviselőnek is fel kell adni a független létet- és frakciót kell választani, amig még lehet.A Tv. tervezet szerint még annyi joguk sem lenne független képviselőként .mint most- bár már most is kevesebb jogosultságuk van. Muszáj!!!
CsipkeRózsa
@Béla333: Nem hiúsult meg miatta mondjuk egy 2/3 elmaradása. Megvolt az összefogás, készülniük kell a következőre.
36
@Béla333: Szerintem, folyik a verseny(és jól teszik) az Y és a Z generáció feltüzelése érdekében-mint a főpolgármester választáson-ők megfelelnek talpasnak. Kijárják a győzelmet, aztán előbújnak a vén "pártfőtitkárok" és beülnek a vezető székekbe. Sajnos, képesnek látom a magyar ifjúságot erre a választásra, pl. a zöld mozgalom kommunista hevében.:(
teuton
@Shikari: Nezz mar utana, ki volt a Liberalis Internacionale elnökhelyette 10 evig! Mivel ott nem vitte semmire, atnyergelt jobbszelre... O1G!
Eriksson
@kereső: Az MSZP tavaly évi 65 milliót ajánlott a Liberálisoknak a csatlakozásért, a DK vajon mennyit?
A két említett társelnök is vajon egy jó ajánlatra vár? Lehet, hogy a DK-éra?
Eladott Ország
Ha már a Magyar Hírlapnak sem tetszik és a többi kormányfelszopó szennylapnak, az nagyon jó jel.
www.magyarhirlap.hu/belfold/20191209-bosz-anett-liberalisbol-dk-s-lett
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 11:17; Demokrácia pedig egypártrendszerben nem létezik. Kilencedik éve egypártrendszerben élünk, kilencedik éve a választópolgárok több mint felének nincs beleszólása a saját dolgaiba. Sőt, nem csupán beleszólása nincs, de el kell viselniük, hogy a miniszterek elnökétől a legutolsó megélhetési tollforgatóig hazaárulónak, idegenszívűnek, Soros-ügynöknek, idióta baromnak, élősködőnek titulálja bárki, akinek ez az érdeke. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a Fidesz milyen elvtelen és erkölcstelen módszerekkel érte el ezt a választási eredményt (a választási törvény átírása, a választási körzetek átszabása, a közmédia pártpropagandistává züllesztése, a vidéki lapok pártújsággá rohasztása, a külhoni magyarok szavazati jogának megadása, majd a szavazatok felvásárlása, a szervezett szavazószállítás Ukrajnából, az egyház lefizetése a szavazók befolyásolására, a külföldön dolgozó magyarok voksolásának megnehezítése, a közpénzből kivitelezett adományosztás, Erzsébet-utalványos cirkusz, a kormányzati tájékoztatásnak álcázott választási kampány hazug, gusztustalan és erkölcstelen), de még így is kevesebb, mint a szavazatok felét sikerült bezsebelni és nagyon erősen kétséges, hogy a gyanús esetek (igen sok tévedés a szavazatszámláló bizottságok részéről, az NVI rendszerének állítólagos lerohadása, a rengeteg érvénytelen szavazat, a tévedésből más pártoknak jóváírt voksok) nélkül meglett volna-e a kétharmad. Szerintem nem. A cél szentesíti az eszközt elv nem működik, hazug, kártékony. Mert a cél néhány család eszelős gazdagodása, az ország kifosztása, a társadalom végletes lepusztítása. Churcill is megmondta, a demokrácia szörnyű rendszer, de jobbat még nem találtak ki. Az illiberális demokrácia meg olyan képtelenség, mint az egyenes bumeráng. Ami illiberális, az már nem demokrácia. Inkább fasizmus.
kereső
@Eriksson: Leirtam, hogy orbán- erre a propi " bad getaway 502"-és elszállt!
Nem érdekel amit irtál. Az érdekel, hogy létrejöjjön egy nagyon széles körű együttműködés ,és legyen választási koalició 2022-re. Nem akarok háborút- elég az amit orbán csinál.
Eriksson
@Eladott Ország: Esetleg valamit, ami passzol a hsz-omhoz?
verőce21
Bősz Anett a Liberálisok MSZP-jének független DK-sa. És persze Ő is ott ül a parlamentben országgy. képviselőként, pedig senki nem szavazott rá. Bősz Anett is a demokrácia megcsúfolása.
kereső
@Eladott Ország: illiberalizmus? olyan, mint a "szűzqrva"!
kereső
@kereső: bocsi, kiegésziteném: Az illiberális demokrácia olyan, mint a "szűzqrva"!
Eriksson
@kereső: Egyértelmű. Ilyenkor semmi más nem számít. Se mutyi, se korrupció, se semmi ilyesmi. Mindegy, hogy hogy, csak legyen együttműködés.
kereső
@Eriksson: Most mi a fenéről regélsz? Arról, hogy egy párt egy másik pártnak ajánlatott tett annó- nyilvánosan!-hogy mennyivel segiti az adott párt működését? Milyen mutyi, milyen korrupció? Ki korrumpált-kit? Mi volt a korrupció tmilyen előnyöket remélhetett az mszp. a támogatásért? Hm???
Eriksson
@kereső: Bizony jó lesz, ha a két nevezett volt társelnök igyekszik az alkuval, mielőtt a kiskapu bezárul.
silber13
@Shikari:A nácizmus a te hitvallásod, azért rajongsz!
kereső
@Eriksson: Milyen kiskapu? Ez egy létező szabály volt a parlament működésében. Most ezt változtatták meg. De mi lesz a kdnp-vel? Mert olyan párt nincsen: fidesz-kdnp.
Eriksson
@kereső: Milyen volt az a létező szabály? Hogy bárki, bármikor, bárkivel?
sokanvagyunk
Így karácsony közeledtével: vagy mákos, vagy diós bejgli, hát ez mákosdiós...
CsipkeRózsa
Érdekes, azt mindenki elfogadja, hogy Németh Szilárd, a nagy fideszes SzDSz-es volt politikai ténykedése kezdetén. Tarlós István szintén ott kezdett, és még sokan mások. Akkor nem volt ejnye, milyen mutyi, alku, mit fizettek érte, stb. megjegyzés.
teuton
@Shikari: Hascsikari! Lehet, hogy te is voltal valamikor jozan es ertelmes, de engem sem az erdekel, ki, mikor, mi volt, mostanra te egy segghülye bertollnok lettel, napi 12-14 oraban a gep elött ülve pelenkaban!
csak úgy....
@Shikari: Az agresszív kismalac eladókent dolgozik egy üzletben. Belép egy öregasszony és látja, hogy az agresszív kismalac nem figyel rá, ezért így szól:
– Elnézést kérek!
– NEM ÁRULUNK!!!
Eladott Ország
@Eriksson: ma 12:06;Nem tehetek róla ha diszlexiás vagy. Arra már Rákosi elvtárs is rájött, hogy működik az országgyűlés pártok nélkül is és rendelettel is lehetne kormányozni, csak még ezt ő sem merte kimondani. A fidesz nem a közpénzt lopja, hogy bazd meg a fajtádat, te szarházi seggfej! Nem a közpénzből kampányol a fidesz és 90 milliárd közpénzből működteti a migránstévét, a büdös qrva anyádat, te mocskos geci, ahová nem teheti be a lábát egy ellenzéki képviselő se! Nagy szopás lesz ennek a kibaszott kuplerájnak! A fidesz barmai közt játsszad az eszedet ne itt!
Eladott Ország
@sokanvagyunk: ma, 13:20; A bejgli dió nélkül készül, mert a dióbél kilója 4000-4500 Ft, kivéve az arra érdemes illiberális nemzethy' mélykersztény tagokat.
Eriksson
@Eladott Ország: 16:03.
Állj fel, ha velem beszélsz.
teuton
@36: Az Orban-birodalom mekkora? Tele van gilisztakkal, csigkkal es egyeb takonygerincü egyennel (embert nem mondanek!), aki korabban munkasör, parttitkar, besugö (Orban maga III/IIIas!) egyeb kommunista söpredek volt! Na ahhoz mit szolsz???
Eladott Ország
@Eriksson: tegnap, 16:16; Majd felálltok a bíróság előtt te faszfej. Mire fel izmozol, és rázod az eszetlen agyadat arra, hogy Európa koldusháza lett az országból, és a fidesz szétb@szta a jogállamot?! Ezért felelni fogtok! A visegrádi országokkal ugyanakkor léptünk be az Európai Unióba. Mára mindegyikük lehagyott bennünket, hiába nőtt 57 százalékkal az egy főre jutó GDP Magyarországon, csak az utolsó helyre elég a visegrádi országok rangsorában. A cseheknél 62, a szlovákoknál 94, a lengyeleknél pedig 100 százalékos növekedéssel számol az Európai Bizottság az elmúlt 15 évben.
Magyarországon az egy főre jutó tényleges fogyasztás (AIC) mindössze 62 százaléka volt tavaly az uniós átlagnak, ez ráadásul rosszabb az előző években mértnél. Az életszínvonalat tekintve csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, ott 54 százalékos az a mutató, míg Horvátországban szintén 62 százalék. Figyelemre méltó, hogy amíg Romániában 2015-ben – amikor Magyarország 63 százalékon állt – az AIC 58 százalékos volt, 2017-re már 68 százalékra nőtt. (Eurostat)
Egyébként meg takarodj a 3,14csába a fidesz eszetlen birkái közé!
hu.euronews.com/2018/12/14/masodik-legszegenyebb-magyarorszag-az-eu-ban
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/11/76760116_3133441863339120_1115322093882310656_o.jpg
scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/71908872_1679113038889503_4325813046745235456_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_oc=AQmnQXoAjQGPfEb8ibfav-NPfTejbh72PNNIe2WIg0vmErMpVYPbN6MKsmP_QCa-lvs&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=345303351b4ba1d720dc9acedd2fdfed&oe=5E2ACEDB
csak úgy....
@Shikari: az agresszív kismalac bemegy a boltba. Azt mondjya:
- Kérek egy türelemjátékot... de k***a gyorsan!
Eladott Ország
@verőce21: december 9., 19:30;Te fidelitasos, hugyos zseni, olvasd el a demokrácia, autokrácia és a diktatúra jellemzőit és juttasd el az orbánjugendi Nemzeti Janicsárképző Egyetemre is! Had tudják a jövő fideszes szervilis seggnyalói, a rektorral egyetemben (aki szintén a fidesz seggéből kilógva veszi a levegőt) !
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/12/78273694_2759154754146427_5520126431083888640_n.jpg
uploads.disquscdn.com/images/4a0d4396b070ec37019f5ebf89de6b7e5e90e0baf29de7e566636dff36f822fe.jpg
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F66.media.tumblr.com%2F1ccddc510091128d8fe93399718c62e5%2Ftumblr_psdb5qJb7g1ro7ynio1_500.gifv&key=OspI_PWhjlLRTrijqz_yww&w=600&h
verőce21
@Mirabilis: (16:26) A demokrácia azt jelenti, hogy minden társadalomban van a tetején 5%-nyi okos, agyafúrt ember, az alján 5%-nyi sötét csőcselék. E kettő között 90%-nyi mocsár, az átlagemberek tömege, akik oda mennek, ahová mondjuk nekik.
division
@Eriksson: Eladott Országtól ne kérj ilyeneket, ő csak bemásolja a propaganda szövegeket, ami a saját a gondolata az a belecsempészett trágárkodása egyedül, ill. a gusztustalan karikatúrái:-))
Eriksson
@division: Ezzel tökéletesen egyetértek. Az említett nicknek még annyi esze sincs, hogy a témához illő propagandaszövegeket másoljon. Sőt még annyi se, hogy frissítsen. Trágárkodásban viszont dobogós.
verőce21
@Mirabilis: A demokrácia az, ha a tehetségtelen, iskolázatlan, szűklátókörű emberektől megvonják a szavazati jogot, a klasszikus görög demokráciához hasonlóan!
Sőt, az igazi demokráciában, mint a görög demokrácia, rabszolgákra van szükség, mert valakinek el kell végezni a szükséges teendőket is.
Béla333
@verőce21: 19.40
Már bocs, hogy így beleszólok a vitátokba, de szerintem nem megvonni kell az egyre több iskolázatlan embertől a szavazati jogot, hanem éppen ellenkezőleg: tanítani kell a népet, hogy tudják, milyen világban élünk!
Csakhogy a Fidesz a hatalma megtartását éppen attól várja, hogy lebutítja az embereket, a fiatalokat az oktatási rendszer lepusztításán keresztül, mert úgy gondolja, hogy úgy könnyebb manipulálni őket!
Tehát nem megvonni a Fidesz által szelektált emberektől a szavazati jogot, hanem oktatni, okosítani, tanítani a népet!
verőce21
@Béla333: Tanulni...tanulni...tanulni! - Már VI. Lenin is ezt mondta.
Te mégsem tanultál...:)
@Mirabilis:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.