A Momentum egyik politikusából, Kerpel-Fronius Gáborból főpolgármester-helyettes lett, ez azonban összeférhetetlen a kerületi önkormányzati képviselőséggel. Így XIII. kerület egyik választókörzetében újra választást kell tartani.

Egymásnak esett az MSZP és a Momentum

Kerpel-Fronius a párt a 444-hez eljuttatott közleménye szerint kedd délben bemutatta, hogy kit jelölnének a helyére. A logikus az volna, ha egy momentumos helyére a Momentum jelölhessen, Kerpel-Fronius is tartaná "fairnek és helyesnek".

A főpolgármester-helyettes ugyanakkor arról is beszámolt, hogy ő maga mást ígért a kerület szocialista polgármesterének, Tóth Józsefnek és pártjának. "Tóth József és a kerületi szocialisták a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése előtti estén erős nyomás alá helyeztek, hogy a jelölés jogát adjam át nekik. Ezt az erős nyomás alatt meg is tettem, néhány perccel az alakuló ülés kezdete előtt. A Momentum országos elnöksége azonban ezt a döntésemet egy héttel később felülbírálta" – írta a lap szerint.

Kerpel-Fronius szerint az elnökség döntése őt ugyan kellemetlen helyzetbe hozta, de "a döntés tartalmi részével messzemenően egyetértek". Kerpel-Fronius ugyanakkor továbbra is azt szeretné, hogy jelöltjük, Polyák Krisztina indulhasson összellenzéki jelöltként. (az EP-választáson a Momentum 21,37%-ot, míg a szocialisták csupán 13,54%-ot szereztek a kerületben.)

A szocialisták később az Indexnek reagáltak a fejleményekre, azt írták: Kerpel-Fronius és a Momentum szerintük szavahihetetlen, mert "egyoldalúan" rúgtak fel egy korábbi megállapodást. Azt is állították, hogy Kerpel-Fronius korábban biztosította őket arról, hogy a teljes ciklusra vállalja a képviselőséget, és nem lesz főpolgármester-helyettes.

(Kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mi a gond azzal, hogy Kerpel elvállalta a Főpolgár helyettesi munkát?
Miért a választók cserbenhagyása ez, ahogy az MSZP állítja?
Ha végre kezd összeállni az ellenzék, akkor tuti, hogy az MSZP beleköp a levesbe.
Mindig is mondtam, hogy az MSZP-vel és a DK-val nem szabad összeállni, mert az csak bukta lehet!
fahrenheit451
Szakítópróba.
Ami nem öl meg, az megerősít.
Én pl sosem szedek gyügyszert semmire, hagyom a szervezetemet megoldani a problémát.
Ha nekem fáj, akkor a szervezetemnek is fáj, (a központi idegrendszerünkön keresztül) ezért hamar megtanulta a szervezetem megoldani a problémákat.
Én és a szervezetem...
jesz
-gyere ki a hóra, győzzön a jobbik..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.