A magyar állam csak akkor lehet sikeres, ha a kereszténységre és a nemzetre épül – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára A magyar állam karaktere című könyv bemutatóján kedden Budapesten.

Orbán: a magyar csak nemzeti és keresztény lehet

A sikerre nincs univerzális recept, tizenöt nemzedék óta nem adatott meg az országnak a teljes szuverenitás, de most végre a magyarok dönthetnek a haza sorsáról, és ezzel a lehetőséggel jól kell tudni élni, fogalmazott az államtitkár.

Orbán Balázs a magyar karakter jellegzetességei közé sorolta, hogy szabadságszerető, az alkotmány és a jog védelmében lép fel, ugyanakkor kritikus az idegen eszmékkel, hódítás nélkül vitézkedik, hazáját és Európát védi, valamint egyszerre nyugati és keleti, egységes és megosztott.

A szuverén magyar állam sose fordult a társadalom ellen, a 20. századi kivételek, például a kommunista állam nem volt szuverén és magyar – jelentette ki Orbán Balázs.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a rendezvényen azt emelte ki, hogy a magyar gazdaságpolitika patrióta és pragmatikus. Patrióta, például amikor a bérből és fizetésből élő gyermekeket vállaló családokat támogatja, és pragmatikus például, amikor világszínvonalú nemzetközi cégekkel működik együtt vagy következetesen csökkenti a magyar kkv-k adóterheit.

Az állam van a társadalomért, a Magyarországon élőkért és a határon túli magyarokért és ez a felelősség 2010 óta nagyon jól érvényesül – fűzte hozzá.

A Magyar Tudományos Akadémia épületében tartott rendezvényen bemutatták az Orbán Balázs és Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója által szerkesztett Ezer éve Európa közepén – A magyar állam karaktere című könyvet, amelyben mintegy harminc tanulmány mutatja be a magyarok jelenét, történelmét, gondolkodását, másokhoz fűződő viszonyát, társadalmát és gazdaságát. A tanulmányok szerzői között van Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Trócsányi László volt igazságügyi miniszter, Horváth Attila és Varga Zs. András alkotmánybíró, valamint Szájer József fideszes EP-képviselő.

A kötethez írott ajánlásában Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: "...a mai viták különböző álláspontjaiban hosszú évszázadok eltérő tapasztalatai tükröződnek. A megoldást azonban nem az jelenti, hogy az európai népek sokszínűségét feloldjuk egy semleges, lélektelen, szürke masszában, hanem sokkal inkább az, hogy jobban megismerjük azokat a motívumokat, amelyek egy másik nemzet saját államiságáról alkotott gondolkodását alapvetően meghatározzák."

(Kép: MTI/Bruzák Noémi)

Forrás: MTI

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
b+ te még a rokonyodnál is nagyobb barom vagy! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
A keletpakisztáni magyar ME. ezt meghatározta!! Magyarországon születtem,magyar szülőktől középső fiú-
ként,megkeresztelve,első áldozással,de nem érzem magam sem kereszténynek és "orbán nemzetinek" sem!
Csak eccerűen magyarnak! (egy bácsi azt mondta nekem anno:"amilyen nyelven álmodsz fiacskám olyan
nemzet fia vagy!"
advocat
@durbincs: És én hogy kerültem ebbe a névsorba? Többaször kijelentettem, hogy nekem csak 10-es IQ-m van! Egy nyomorult panelprolit miért foglal névsorába! Kikérem magamnak, hogy szellemi tevékenységemet felülértékelje. Nem kell nekem Nobel-díj. Sem. Az viszont zavarhatná, hogy Echo tv háromnegyedéve nincs. vagy ezt nem mondták neki, akiktől beszerzi és itt közli az információit?
advocat
Balázska! Azért kis hazánkbannem jelentéktelen a zsidók tevékenysége sem. Mert ők is magyarok! Sétélj már végig az Andrássy úton, vagy a Lendvai utcában is. Az épületek jó része valaha zsidóké volt! A 11 magyar Nobel-díjasból 10 zsidó! A többi stimmel. Ennél butább már nem lehetsz. Nem kell mindent túllihegni, mert így havi szép summát kapsz.
advocat
Ja! És vegyél legalább 1 számmal nagyobb zakót!
kissé felnőttem
@advocat: egy párszor leirtam úgy 1300-tól a magyar királyoknak előre kialkudott összegért vállalták a pénzverdék működtetését.
1920 ban pld hűségesküt tettek a fehér lovasnak( a sors iróniája hogy öt meg ugye németek kiiktatták amikor a deportálások kezdődtek zsarolással igy nem tudta megakadályozni. de azért 1900 tól már szülték a zsidó törvényeket ... beleolvasva katedrát nem kaphattak maradt a szakmunka meg a keseskedelem . A Főváros vizszerelőt csak akkor alkalmazhatott közülük ha a szakiparosok száma 6 % alá esett
.Erre kénénk ma büszkék lenni ? ne már a nagynevü nagymultu cégeket mind hozzájuk lehetne 95 % ban társitani ők alapitották meg a későbbi termelés teljes alapjait. Ezt 1945 után államositották
tudode
A memorizálás helyett ideje lenne 10 év után elkezdeni az APRÓ MELÓVAL is matatni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.