Baán László szerint, ha a projekt valós tartalmi elemeiről és céljairól kérdezik az érintetteket, akkor a budapestiek döntő többsége egyetért a projekttel.

A konkrét tervek ismeretében a budapestiek 70 százaléka támogatja a Liget Budapest projektet a Városliget Zrt. megbízásából az Inspira Research Group által készített reprezentatív, ezerfős közvélemény-kutatás szerint.

A felmérés résztvevőit a Városliget megújításáról, a tervezett és a már kivitelezés alatt lévő épületekről kérdezték

– értesült a Világgazdaság. A válaszadóknak az Új Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza tervei tetszettek a legjobban.

A Liget-projekt egészét a fővárosiak több mint kétharmada támogatja.

A válaszadók 76 százaléka szerint fontos, hogy korszerű kulturális intézmények is kerüljenek a Városligetbe, ha azokat lebontott épületek vagy parkolók helyén építik fel, miközben a zöldfelületeket növelik és megújítják.

A Liget-projektet a fővárosiak több mint kétharmada támogatja

A válaszadók 74 százaléka úgy véli, hogy Budapest kulturális hírnevét és nemzetközi turisztikai vonzerejét is kedvezően befolyásolják a fejlesztések.

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa rámutatott: ha a projekt valós tartalmi elemeiről és céljairól kérdezik az érintetteket, akkor a budapestiek döntő többsége egyetért a projekttel, és támogatja a megvalósítását. Nagyon fontos – tette hozzá –, hogy az emberek lássák, a magyar kormány az elmúlt években 500 milliárd forintot meghaladó kulturális infrastruktúra-fejlesztésbe kezdett országszerte.

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

(vg.hu)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ahogy az a közleményben is olvasható: „A konkrét tervek ismeretében” annyit tesz fityesz-matyarul, hogy a megkérdezetteket egy intenzív fejtágító után levizsgáztatták róla, mit jegyeztek meg a „tanfolyamból”
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@durbincs: a diliházban csöng a telefon.
elnézést ,durbincs vagyok és azt szeretném kérdezni,hogy a 36os szobában van e valaki!?
...nincs.
hurrá! akkor sikerült megszöknöm !
evacica
@Shikari: És ki nem tesz a te véleményedre!Különben töröld meg a szádat, nagyon barna!
evacica
A fidesznek soha nem estt nehezére hazudni! Abból élnek,meg a nép hülyítéséből!!
Shikari
@evacica: Ha én is rázendítek a célozgatásra és a személyeskedésre, bele fogsz pirulni!
Shikari
@durbincs: Van benne valami! :-) Miért debil minden libsi?
Shikari
@durbincs: Liberálfasizmus

„Látszólag, a szóösszetételben ellentmondás található, hiszen míg a liberalizmus egy tág teret átölelő, megengedő magatartás formára utal, addig a fasizmus az élő diktatúra, komoly kirekesztésekkel.

Ettől frappánsabban mégsem lehet a mostani hazai gyűlölködőket nevezni. Mitől is gyűlölködők ezek az emberek? Liberális szlogeneket hangoztatva nagy általánosságban a demokrácia és a szabadságjogok nagy harcosainak képzelik magukat. Küzdenek a szabadságjogokért, a vélemény és gondolat szabadságért, az általuk elnyomottak és kirekesztetteknek képzeltek életminőségének javításáért. A többség szabadsága és jogai soha nem érdekli őket! Önnön jóságukban vetett hitükben megdicsőülnek és önmagukat demokratának és tévedhetetlennek hiszik. Egyetlen elvet nem tartanak be, amiből a klasszikus liberalizmus gyökerezett, az élni és élni hagyni nemes eszméjét! Ők azok, akik ebben a harcban a mocsokból felvették a fasizmus piszkos kardját és fasiszta gyakorlatot követve küzdenek az általuk vélt nagy szabadságért. Nem riadnak vissza a kirekesztéstől, a negligálástól és az ellenfelet ellenséggé minősítik, üldözik.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.