A fiatalok személyijövedelemadó-fizetésének eltörlését kezdeményezte a Jobbik – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter frakcióvezető.

"Azonnali, 15 százalékos béremelést" adna a Jobbik a fiataloknak
Fotó:  MTI/Koszticsák Szilárd

Közölte:

a 29 éven aluliaknak adnák meg ezt az "azonnali, 15 százalékos béremelést", ami mintegy 800 ezer embert érint, az intézkedés évi 40-50 milliárd forintos költsége pedig rendelkezésre áll a költségvetésben.

Jakab Péter hangsúlyozta: a lépéssel az elvándorlás által leginkább érintett társadalmi csoport helyzetén lehetne javítani.

A magyar dogozók nem túlórát akarnak, hanem érdemi béremelést szeretnének

- hangoztatta.

A frakcióvezető hangsúlyozta: a napra pontosan egy éve elfogadott "rabszolgatörvény" megmutatta, hogy a Fidesznek nem Magyarország, hanem a multik érdeke az első, a jogszabály pedig hatalmas pofon volt a magyar dolgozóknak, akik az alacsony bérek miatt kénytelenek túlmunkát vállalni.

A jobbikos politikus szerint az októberi önkormányzati választáson aratott ellenzéki győzelmek a "rabszolgatörvényre" adott politikai válaszok voltak.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
És mit érnek el vele ,ha egy ilyen jelentéktelen kis % al emelik meg a dolgozók bérét! És ha elérik a 30 éves kort akkor a 15 % emelés elvész vagy hogyan gondolja!? Nem 15 % ot kell adni hanem az EU minimálbérhez kell ( ene) igazítani a béreket és akkor 100 % osan megakadályozható lenne a kivándorlás!De míg szaros 140 a min bér és 200 ezreket keresnek az emberek addig csak nagyon kevés dolgozót lehet ösztönözni a maradásra!
Chao ragazza
@rokker33: Aztán hogy gondolod ezt ?Mert az állami vízfej cégeknél talán megoldódna, de vállalkozások ezrei mennének át a sötét oldalra nem fizetnének adót.Ha te 120 000 Ft keresel akkor nyilván nem tanultál semmit csak kijártad a 8 osztályt.Tanulj szakmát és mindjárt 300 000 Ft megvan.De fokozhatod is ,nyelvet tanulsz és külföldön próbálod ki magadat.Én 30 évet dolgoztam külföldön és 67 évesen nyugdíjasként sincs panaszom ,3 országból kapok nyugdíjat !
jesz
kérem abbahagyni a tapsot..ugyanis az ellenzék bármit igér(bátran, harcosan)abból úgy sem lesz semmi, mert nem ők vannak hatalmon. És nagyon jól tudják, hogy ettől kényelmesebb politikusi állás nem létezik, mint ellenzékből feszólítani a hatalmon lévőket bármire is, vagy ígérni akármit, ami muzsika a választók fülének...

Tüntetést vezetni ebben a cudar időben?...na azt már nem..inkább megvárják Orbán lemondását. ...hmm...jó terv, és be is veszik az emberek.
kokopelli
Mi is az a "Úniós minimálbér"? (:-((
rokker33
@Chao ragazza: Miből gondolod, hogy 120 ezret keresek?6 éve élek Bécs mellett és nem keresek sokat csak 1600 1800 eurót ,de nekem elég bőven még félre is tudok tenni és az nem az otthoni budapesti vagy győri bér hanem annál sokkal több! Borsodban 200 ezret megkeresni elég nehéz még szakmával sem nagyon adnak annyit
Chao ragazza
@rokker33: Nos szakembert nem találok 1500 Ft órabér alatt Miskolcon.Segédmunkást 1000 Ft óránként.Mivel éltem Ausztriában is ( nyugdíjat is kapok onnan is )azt azért feleded vagy kutyaólban laksz másodmagaddal ,vagy ha lakást bérelsz a fizud kétharmada lakhatásra megy el.Hollandiából mentem nyugdíjba 1900 €-t kerestem, de a lakás havi 800 € alatt nem találsz csak vidéken ! Hágában vagy Amszterdamban egy szoba kerül 700 €

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.