Jövőre is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés. Mivel a jövő évi költségvetés 2,8 százalékos inflációval számol, így ennyivel emelkednek 2020. január 1-jétől a nyugdíjak – a korábban már közölteket erősíti meg a most megjelent kormányrendelet is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel csütörtökön.

Ettől nem lesznek boldogok a nyugdíjasok: ennyi lesz a 2020-as nyugdíjemelésFotó: Pixabay

Közölték: egy átlagos nyugdíjnál ez havi 4360 forintos emelést jelent. A 2019. december havi nyugdíj összegéhez képest a 2020. januári nyugdíj összege 3,5 százalékkal lesz magasabb.

A nyugdíjemelés több mint 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint. Emellett a kormány 2020-ban is számol nyugdíjprémium kifizetésével

- írták.

A közlemény szerint a kormányrendelet a nyugdíjak és egyes más ellátások 2020. január havi emelésére vonatkozó részletes szabályokat tartalmazza. Akiknek 2020. január 1-je előtt állapítottak meg öregségi nyugdíjat, hozzátartozói ellátást, korhatár előtti ellátást, rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást, baleseti járadékot, illetve a rendeletben felsorolt egyéb ellátást, azoknak az ellátása a várható infláció mértékével (2,8 százalékkal) emelkedik 2020. január 1-jétől.

Ezt megelőzően azonban 0,7 százalékkal – az egyösszegű kiegészítés 1/12-ed részével – is meg kell emelni azoknak az ellátását, akiknek 2019 novemberében egyösszegű kiegészítés járt.

A 2019. december havi nyugdíj összegéhez képest a 2020. januári nyugdíj összege így közel 3,5 százalékkal lesz magasabb.

Az Emmi közölte: a nyugdíjak értékének megőrzését törvény garantálja, ezért ha a 2020-as éves infláció magasabb lenne a tervezettnél (2,8 százalék), akkor azt az év vége felé nyugdíjkiegészítéssel kompenzálja az állam.

A nyugellátásokra fordítható költségvetési források összege jövőre több mint 3580 milliárd forint lesz, közel 136 milliárd forinttal fog nőni az idei évhez képest.

A kormány jövőre is számol nyugdíjprémium kifizetésével, erre 20 milliárd forintot különített el a 2020-as költségvetésben. Ennek feltétele a jó gazdasági teljesítmény. Magyarország történetében először 2017-ben volt nyugdíjprémium.

A nyugdíjak – a 2020. januári emeléssel – 2010-hez képest 38 százalékkal emelkednek, vásárlóértékük pedig 10 százalékkal nő. Ezen felül a nyugdíjasok 2016-tól 273,5 milliárd forint összegű további juttatásban részesültek a gazdaság kiemelkedő teljesítményére tekintettel. Mindezt úgy, hogy a kormány 2010-ben a Nyugdíjbiztosítási Alapot a baloldali kormánytól 357 milliárd forintos hiánnyal vette át.

(MTI)

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@verőce21: Kishenceg- ha valamit nem értesz, akkor inkább ne szónokolj hüleséget. 2019 novemberében egyszeri kiegészitésként 12x0,7 % korrekció történt. Tehát a decemberi nyugdijakhoz mégegyszer!!! nem adták hozzá a 0,7 egy hónapra eső korrekciót. Január hónapra a számitás: december havi nyugdij + 0,7"= a tényleges decemberi nyugdij- ami a 2019-es inflációval növelt összeg. 2020 januárban ez az összeg emelkedik 2,8%-al, ami a 2020-as év várható infláció mértéke.
És mindez a jogszabályok szerint!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Tehát, a jelenlegi nyugdíjak január 1-től 3,5%-kal magasabbak lesznek!
(A kormány mégis beszámítja a nyugdíjakba - a jogszabálytól eltérően -, a novemberi egyösszegű, havi 0,7%-os nyugdíjkiegészítést.)
Jóságosan rájöttek, mert megérezték, hogy ennek rossz vége lesz. :)
verőce21
A nép persze, a "zemberek", a birkák, akiket nyírni kell, a nép persze nem ért semmit. Mert el vannak foglalva, a hitelre megvehető óriás képernyős tévéjükkel...
kereső
@verőce21: Kishenceg- ha valamit nem értesz, akkor inkább ne szónokolj hüleséget. 2019 novemberében egyszeri kiegészitésként 12x0,7 % korrekció történt. Tehát a decemberi nyugdijakhoz mégegyszer!!! nem adták hozzá a 0,7 egy hónapra eső korrekciót. Január hónapra a számitás: december havi nyugdij + 0,7"= a tényleges decemberi nyugdij- ami a 2019-es inflációval növelt összeg. 2020 januárban ez az összeg emelkedik 2,8%-al, ami a 2020-as év várható infláció mértéke.
És mindez a jogszabályok szerint!
verőce21
@kereső: Az összesen cca. 3,5%!
Mi a gond? (Csak nem a "jogszabálytól eltérően"?)
Nessy
Tessék mondani, pártunk és kormányunk az inflációval is egyeztetett, hogy mennyi lehet? Már az idén sem jött be! Hogy egy nem erre a célra alkalmas tisztított maginflációs rátát vesz figyelembe a kormány, a nyugdíjemelés alapjául már az sem korrekt a nyugdíjasokkal szembe, de amikor tudják magasabb lesz még ez az inflációs szám is, hiteleztetni az idősekkel, tisztességtelen!
staro2
Rohadjatok meg, korrupt gyilkos banda! (fedőnevük: Magyarország kormánya)
Amelyik nyugdíjas nem éli meg a novemberi nagy kompenzációt, az boldog lehet, hogy ezzel is a vezér gyarapodását szolgálta.
Az igazán hithű fideszes nyugdíjasok direkt szeptemberre időzítik a talp feldobást, hogy minél több pénz maradjon a sajtlábú famíliánál.
CsipkeRózsa
@verőce21: A megfogalmazás félrevezető, a jövő évi nyugdíj nem emelkedik 3,5 %-kal, csak 2,7 %-kal. A 0,7 % még a 2019-es kiegészítés volt.
Mrfingusz
Szexszúalisan közeledjen a csuti a kedves édesanyjához ! Helló röfik !
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: Előzőben, a 2,7 helyesen 2,8%.
Nessy
Tapintatosan közlöm, hogy az idei januári emelés sem tartalmazta a korrekciót! Azt vették decemberi alapnak, ami a korrekció nélküli nyugdíjösszeg, azaz, amit 2018 januártól folyósítottak! Most sem lesz másképp, mert nem éri el az 1%-t a korrekció! Ki van ez számolva!
kereső
@verőce21: Nem az a gond. A gond az, hogy Te összekeversz két évet. A 2019-es korrekciót hozzáadod a 2020 emeléshez.
verőce21
@kereső: Az igazi gond az, hogy túlságosan szerény az emelés mértéke az áremelkedésekhez képest. Kár azon vitázni, hogy 2,8%, vagy jelen decemberi +3,52%.
A valóság az, hogy a nyugdíjasok hitelezik minden évben a költségvetést.
verőce21
@Nessy: (14:43) Ezt írtam már én is, egy napokkal korábbi bejegyzésemben! És most is erre utaltam a "jogszabálytól eltérően" megjegyzésemmel. :)
(Kapok is, hideget-meleget.)
Eladott Ország
Népnyomorító, szarházi tolvaj banda. Remélem börtönben rohadtok meg, mert megérdemlitek. Egy koldussá nyomorított és szétlopott országban, bezzeg maguknak több milliós havi béremelést adtak. A pofátokról nem szakad le a rinocérosz bőr, rohadt ganajok!
verőce21
@Eladott Ország: Most mit zúgolódsz aprópénzeken? Legalább van tere a beoszottaknak a béremelésre!

Nem úgy, mint a szerény igénytelen, tyúkólat berendező, Kádár båcsi az alacsony fizetésével! Lefelé még alacsonyabb lehetett!
kereső
@verőce21: Ez látod igy igaz. Ráadásul kamat nélkül.És méltánytalanul.
rokker33
KÄder Janinak Dagadt Lászlónak Eltolcsi Gyuri nak több 100 ezer forinttal emelték januártól a fizetésüket a bírónak meg 30-40 % ot emeltek mert jól teljesítettek így 2-3 milliós havi fizetést is haza vihetnek plusz az egyéb juttatások ami havi szinten újabb több 100 ezer forint!Aki meg végig dolgozta az életet elégedjen meg havi szaros 3500 forinttal!
rokker33
@rokker33: javítás havi 3.5 % al elégedjen meg!
RonaGyuri
"Ezt megelőzően azonban 0,7 százalékkal – az egyösszegű kiegészítés 1/12-ed részével – is meg kell emelni azoknak az ellátását, akiknek 2019 novemberében egyösszegű kiegészítés járt."??? ezt honnan vettétek???
kissé felnőttem
közölte az emmi mit lehet tenni max megdögleni de ami miatt nem aggodok ti is meg fogtok egyszer csavargó here banda
namihami
Na, kedves nyugdíjas NERtársajk!
Irány a szavazófülke szép, tömött, kettes sorokban és lehet ismét a Jótevőtökre voksolni, hatalomba segíteni. Íne, a jól leadott voksaitok ismét meghozta eredményét és ha jól fogtok szavazni, ezután is megtermi gazdag gyümölcsét.
Az, hogy most csak az ádereknek, médiatanácsosoknak, minisztereknek és a többi szekértolónknak jut egy egész kicsivel több, ez ne szegje szavazókedveteket. Egyszer majd ti is hasonló arányban részesültök. (bazinga)
rokker33
@RonaGyuri: Jah akkor akik mondjuk 100.000 Ft nyugdíjat kapnak azok most 102.800 at fognak kapni. Nem is hangzik olyan rosszul... :( Akik meg 6-800 ezret kapnak azoknak meg több mint 10-15.000 forinttal emelkedik.Milyen igazságos rendszer!!
Nessy
@rokker33: Ez a százalékos emelkedés "szépsége"! Akik meg különböző állami kiegészítésben részesülnek, és 1 millió, azoknak 26 ezer/hó! Logikus, hogy nekik minden nagyon szép, minden nagyon jó, ők mindennel meg vannak elégedve! Mint hazánk nagyjai is a több milliós jövedelemmel! Aki meg rosszkor, rossz helyről ment nyugdíjba több évtizedes munka után, az így járt!
advocat
Végül is Áder Janó havonta fog annyit keresni, mint egy jobb nyugdíjas (havi 250.000.-!!!) évente. És most nem esik szó a 100.000-ret sem elérőkről. Pedig ők sem kevesek!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 15:42; A csúti is repked össze vissza a világban a megtakarításából. Van neki kirándulós és meccsre járó repülője is. Sőt Rühelkére' is volt 15 milla megtakarítása a tandíjra.
uploads.disquscdn.com/images/eb78945d52d499c8a07b07722e196a6c068905a67a5a5090ef989e576c0ab044.jpg?w=600&h=562
Yoda69
Ugye most nem lesz valasztas egy jo darabig, igy a fideSS magasrol szar a nyugdijasokra.
verőce21
@Eladott Ország: Te annyira szűklátókörű (és unalmas) vagy, hogy tőled vonnám meg először a szavazati jogot.
SystemError
@Pegero: Nem tudom feltünt-e, hogy 10 éve Orbán a miniszter és mivel ő van most róla van szó. Érthető összefüggések nem?:) Látom @verőce21: kollega is küzd az elemekkel, bár ő nem szokott erölöködni. Simán egy személyeskedéssel elüti. Tanulj tőle 10 év tapasztalat van abban, hogy ne kelljen érdemi választ adni:)
SystemError
@Pegero: Micsoda szellemes megnyílvánulás!!! pfff:) Kár, hogy ez is terelés...:)
SystemError
@Pegero: Tehát a téma a reál értéken 0, de inkább mínuszos nyugdij. Nem a kiskutya füle meg a kivel mi van vagy a Dallas...:)
SystemError
@Pegero: Nem mered leírni, hogy ez van mi? :)
idppp
"A nyugdíjak – a 2020. januári emeléssel – 2010-hez képest 38 százalékkal emelkednek, vásárlóértékük pedig 10 százalékkal nő." Aki elhiszi azt a baromságot, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke 2010 óta 10 százalékkal nőtt, az komplett hülye! Az nem ismeri az árakat, életében még nem járt élelmiszerüzletben, piacon és gyógyszertárban! Az agymosott, demens, idióta ökör!
SystemError
@Pegero: 2009-2019(91e-131e) ez a nyugdíjak egy főre eső alakulása. Ha úgy érzed valóban 40e-vel lett drágább az élet az amúgy is semmiből az érdekes... A valóságban a fogyasztói árak és a fizetések is mellette eléggé elmentek. Ha itt nőttek a keresetek, akkor nyilván a nyugdíjbefizetések is nőttek. Szóval hol van az a pénz, mert nem itt...:) A másik, hogy akármit ripoltálnak a bérelt nyaloncok. Tudjuk mi mennyibe kerül.. Másrészről, ha mindenben vezetünk gazdasági mutatókban, akkor nyugdijra pont nem jut?:) Hol a hiba?:) Szerinted ma egy nyugdísasnak ugyanannyi esélye van lakást bérelni ennyiért? :) Ha bruttóbba itt sokkal több a járulék fizetés, akkor a másik oldalon ez miért hiányzik... Csak nem szar a helyzet a kimutatások mögött? :)
SystemError
@idppp: Na igen! Ellenben a másik oldalon jóval nagyobb százalékban nőtt a keresők száma és azoknak a befizetései. A nyugdíjasok száma is csökkent 1,5%-al és elvileg. Szóval az egyik oldalon bedobott pénz hiányzik a másik oldalon... Persze ezt már ismerjük:)
SystemError
@Pegero: "Ettől nem lesznek boldogok a nyugdíjasok: ennyi lesz a 2020-as nyugdíjemelés"

Amúgy azt ne mond már nekem, hogy egy reál értéken 0 vagy mínusz emelésnél mitől lennének boldogok. Szerintem mindketten láttunk ennék felháboritóbb torzitásokat és nyelvezetet cimekben... :)

Bármilyen furcsa számodra ez most, de örülök hogy veled mindentől függetlenűl lehet normális hangon beszélni a véleményeink nyilvánvaló eltérése ellenére. Respect!:)
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 21:04; A román kormány sem vett el még a nyugdíjasoktól csak tett hozzá, de többet mint a fidesz nevű politikai prostituált és bűnöző banda. A GARANTÁLT MINIMÁLNYUGDÍJ ÉRTÉKÉT JÚLIUS 1-TŐL 640 LEJRE (44 800 FORINT) EMELTÉK, ROMÁNIÁBAN ,AMI 20 SZÁZALÉKOS NÖVEKEDÉS. Továbbá , megelőzte a román minimálbér a magyart, pedig nekik volt honnan felzárkózni.
444.hu/2018/10/30/megelozte-a-roman-minimalber-a-magyart
A fidesz jobban teljesít, az ország totális kifosztásában! Nem felejtjük el!
Eladott Ország
@idppp: tegnap, 22:56; 2010 óta duplájára nőtt a nyugdíjas jövedelmi szegénység.
public.flourish.studio/visualisation/172890/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/172890
A relatív jövedelmi szegénység a nyugdíjasok körében ugyanis 10 százalékra emelkedett 2017-ben a korábbi 9,1 százalékról, míg 2010-ben még csak ezen társadalmi réteg 4,6 százalékát érintette ez a probléma. Ebből kiindulva számításaink szerint míg 2010-ben nagyjából 124 ezer nyugdíjast érintett a jövedelmi szegénység, 2017-re ez a szám 210 ezerre emelkedett.
Mrfingusz
@Pegero: Mehetsz a krumplidér ,idióta fidesz nyalóka !
Rockxy
ez szörnyű életszínvonal visszaesés.
nem lesz pézük a nyugiknak feltőteni a zelektromosbicikli akksiját.
járhatnak a tekerőssel, cserébe meg leesik a magasvérnyomásuk.
csipetke
Amióta hallottam ezt az óriási nyugdíjemelést, azóta a seggem verem a földhöz örömömben, és azon gondolkodom, hogy mibe is fektessem:kötvény, részvény, ingatlan? Vagy szomorúan konstatálom, hogy ismét átvágják a nyuggereket. Mit is várhatnánk ettől a kormánytól?
SystemError
@Pegero: Nagyon szar szöveg már bocs! :) Ez jó marketing duma lesz nekik! Biztos hatásos és meggyőző:) Amúgy látom a realítások kimondása a fidesz számára síránkozás... Tudod ezzel gőggel a fal fogja adni a másikat 22-ben, de minimum a nyudíjasok..:)
SystemError
@Pegero: "
Mindig lesz egy segítő kéz, aki kihúzza a szarból a nyugdíjasokat!
"

Ez aztán a jóléti vízió szeretett hazád felé! :)

Szerintem jó lenne már nem szarban tartani a nyugdíjasokat, ha bevétel oldalon ennek meglenne a forrása és ez látszik is. Tudod jósolni még mindig jobb, mint propagandát terjeszteni.. Vannak politikától független ok-okozati összefüggések...racionalításnak nevezik!:) Tudom ez esküdt ellensége a fidesznek..:)
Nessy
@Pegero: Elnézést, de nincsenek idős szülei, hozzátartozói? Nekik is előadja ezt kormány mesét? Esetleg ön bevásárol helyettük, és így nem látják az emelkedő élelmiszer , gyógyszer árakat? Költői kérdésnek szántam!
Nessy
@Pegero: Nem akarok semmit számon kérni! Nem a 13. havit, hanem az ígért 14. havit reklamálom! A 13. ról lemondok. Akkoriban válság volt, most dübörgünk! Rosszkor, rossz helyről mentem nyugdíjba. 97-végén degresszív nyugdíjszámítás, egészségügy, I. Orbán kormány hatalomra kerülését követően azonnal befagyasztotta a közalkalmazotti béreket. Bár még 9 évet dolgoztam normál munkarendben, de nem vontak tőlünk járulékot, bár a munkáltató fizetett, így nem számított bele utólag semmibe. Azért most talán illene egy tisztességes inflációs mutatóra számolni a következő évet. Sót, talán még a svájci indexálást is visszahozhatnák! De még az év végi 0,7 % kompenzációt sem számolják a decemberi nyugdíjhoz,tehát ab start ennyivel csökken immáron évek óta a nyugdíj! Régen ezt hozzászámolták!
SystemError
@Pegero: Ez nem volt túl intelligens folytatása az eszmecserének..:)
Nessy
@Pegero: Csak SZJA-t, és miután a nyugdíj is adóalapvolt, de a ráeső részt levonásra került, így a fizetés a magasabb sávban adózott teljes mértékben. Akkor került volna számításba, ha lemondok a nyugdíjról. Én eredetileg két évet vállaltam, kilenc lett belőle. Aztán még volt energiám, de életempárja nem "volt vevő az ötleteimre", elmentem önkénteskedni a Hospice Házba, míg aztán őt ápoltam haláláig. Most próbálom magyarázni a gázórának, meg a villanyórának, hogy csak egy személy ül a lámpa alatt, a konvektor mellett, lassítsanak, de nem hallgatnak rám. :*)))
Nessy
@Pegero: Egyik barátnőm ajánlotta, hogy vegyek fel melegebb tréningruhát! :-)))
Eladott Ország
@Pegero: tegnap 20:53; Írod: "Ami pedig a lényeg: "Jövőre is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés."
A KSH adatai alapján 2010 óta közel duplájára nőtt azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akik a jövedelmi küszöb alatt élnek, vagyis a statisztikák szerint is szegénynek számítanak. Míg 2010-ben az időskorúak 4,6%-át érintette a relatív jövedelmi szegénység, addig 2017-re már 10%-ukat: ez azt jelenti, hogy 124 ezerről 210 ezerre nőtt azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akik a szegénységi küszöb alá szorultak.Több mint félmillióan élnek kevesebből, mint az átlagnyugdíj összege 2019-ben tehát az átlagnyugdíj 133 500 forint, ennél azonban nagyon sokan élnek kevesebből. Míg 84 ezer forintnál 210 ezer nyugdíjas kap kevesebbet minden hónapban, érdemes ennél részletesebben átnézni a statisztikákat. nyugdijbiztositas.com/app/uploads/post/nyugd%C3%ADjak-%C3%B6sszege.png
szakszervezetek.hu/images/kepek/2019/relativszegenyseg.jpg
Tehát amit állítasz az szemenszedett hazugság! De mint tudjuk a fidesz bűnözők és politikai prostituáltak bandája!
SystemError
@Pegero: Igazad van, jól látszik, hogy a motivációd addig tart, amíg elviszed az ügyet más irányba vagy személyeskedésbe. Mondtam régebben nem, hogy nem csak a 12 óra a mintaszerűség nálatok..Sok van és baromi levágós. Ezt vagy tanuljátok vagy 1-2 ember váltogatja a azt a 6-8 nicket a háttérben, mert annyira ugyanaz a mechanizmus...:) .

Köszi, ennyi elég volt a mintaszerűségekből...Úgy látom nem én vagyok az egyetlen, aki ezt jól látja már...
SystemError
@Eladott Ország: Erre 2 nap múlva fogsz kapni, egy "ne izguld túl" Shikari, Verőce választ. Jaj már annyira keverem, mert ugyanaz az érvrendszerük pontosan,csak a karakter más. Szóval bocsánat Pegero válaszat fogod kapőni természetesen...:) Közben meg mutogat a Propira a kis terelő művész a cikkekkel kapcs. A propira vagyis az IKO Médiára, a TV2 fő műsor szállítójára, amit saját oldalukon is nyilvánosan el lehet olvasni...
Eladott Ország
@SystemError: Én este már csak a spanyol ( LaLiga ) és az angol bajnokságot (Premier League) nézem Spíler1 TV-t és Spíler2 TV-t.
SystemError
@Eladott Ország: Ezt a propeller tulajdonosi körével kapcsolatban írtam, ami most "ps online média" néven része az IKO miédiának...:)
Eladott Ország
@Pegero: A fidesz az első olyan szervezett bűnözői csoport, amely nem az állammal vívott harcban szerzi meg a köz vagyonát, sarcolja meg az adófizetőket, hanem magát az államot foglalta el, és az állami pozícióból rabolja szét Magyarország vagyonát. Az állam szervezetébe bújva tartja fenn és működteti a maffiát. A magyar “Don Corleone”-t Orbán Viktornak hívják és a miniszterelnöki posztot bitorolja. Pontosan úgy, mintha Al Capone amerikai elnök lett volna. A különböző maffiák csúcsteljesítménye eddig az volt, hogy megvásároltak korrupt rendőrt, ügyészt, bírót, politikust. Az Orbán vezette fideszes maffia új fejezetet nyitott a szervezett bűnözés és a kriminalisztika történetében, hogy a világon egyedüliként magát az államot foglalta el a maffia, és az államot működteti maffiaként. Ez a maffiaállam, amelynél azért nehéz korrupcióról is beszélni, mert ennek a fogalomnak is új jelentést adott, miszerint a korrupció maga az állam működési és létezési módja.
scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/71908872_1679113038889503_4325813046745235456_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_oc=AQmnQXoAjQGPfEb8ibfav-NPfTejbh72PNNIe2WIg0vmErMpVYPbN6MKsmP_QCa-lvs&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=345303351b4ba1d720dc9acedd2fdfed&oe=5E2ACEDB
kereső
@Eladott Ország: Magas ez nekik, mint lépegető tyúknak az ABC.
SystemError
@Pegero: Hát jó...:), akkor maradjunk a szinteden. Látom ennél jobban nem lehet belemenni ezekbe a dolgokba. Nem is kell, mert ezt értik az emberek::

24.p3k.hu/app/uploads/2017/04/17742255_10212637375032671_1434833733_n-e1491052388304.jpg
SystemError
@Pegero: "Maradjunk annyiban, hogy én lopok, te dolgozol. "

Azért ezt nem állítottam, hogy te lopsz. Mármint ilyen őszinte vallomásra nem számítottam tőled, de én ezt tisztelem!

:)
Eladott Ország
@SystemError: ma, 01:06; Ez a pegero nevű fidesz birka ha pénzért hülye, akkor a börtönben van a helye, ha pedig ingyen a pszichiátrián van helye.
evacica
Fő az, hogy maguknak rendesen emelgetik a bérüket!Mocskos kormány, mocskos vezető!!
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:45; "A csillagokat lehozták, az összes tüzet ellopták
Rettenetes sötét, sötét van
Elfáradt a napsugár, szegény szentjánosbogár
Rettenetes sötét, sötét van
Te vagy a fény az éjszakában, gyere dolgozz a lámpagyárban"
P. Mobil - Lámpagyár
www.youtube.com/watch?v=EjTyKtOpHYs&feature=youtu.be

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.