A klímavédelem fontos, de nem lehet az emberekkel megfizettetni – mondta Hollik István kormányszóvivő.

Hollik: ne az emberek fizessék a klímavédelmet – de akkor ki?

Közölte: a magyar kormány egyetért a klímavédelmi célokkal, de reálisan megvalósítható tervekre van szükség, hogy ne a szegények fizessenek, hanem a nagy szennyező országok és cégek. Nem emelkedhetnek az élelmiszer- és az energiaárak, nem csökkenhetnek a felzárkóztatásra szánt uniós források, a karbonsemlegesség és az olcsó energia pedig nem képzelhető el atomenergia nélkül, úgyhogy ne támadják Paksot – mondta a kormányszóvivő.

Hangsúlyozta: Magyarország vállalta, hogy 2030-ig 90 százalékban káros anyagoktól mentessé teszi energiatermelését, és ezt tudja is teljesíteni. Károsanyag-kibocsátása már ma is messze elmarad a nagy szennyező országokétól. De a 2050-re kitűzött uniós karbonsemlegesség Magyarországon számítások szerint 50 ezer milliárd forintot emészthet fel, ami minden egyes magyarnak évi 170 ezer forintjába kerülhet. Hollik István arra figyelmeztetett, hogy ez nem igazságos.

A következő 7 éves uniós költségvetésről a kormányszóvivő elmondta: jelenlegi formájában a visegrádi országok – Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország – nem fogadják el, a döntés vélhetően csak jövő őszre születik meg.

A Gothár-üggyel kapcsolatban arra a kérdésre, hogy a Katona József Színház igazgatójának lemondását várják-e, a kormányszóvivő úgy reagált: ebben a helyzetben nem történhet más. A Gothár-ügy mutatott rá arra, hogy a kormány finanszíroz színházakat, de fenntartóként semmi beleszólása a működésükbe. Ebben a vonatkozásban sem maradhat következmények nélkül ez a zaklatási ügy – jelentette ki Hollik István.

(Kép: MTI/Illyés Tibor)

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
B+! Neked se a szomszédod a hülye, meg az egész kormánynak se!
Hajrá- gyütsétek ki, irjátok össze az erdőket, mezőket, fákat, patakokat, folyókat, az erdők-mezők állatait- és szólitsátok fel őket , hogy fizessenek. Velünk hülyékkel meg fizettesétek ki mészáros keményitőgyárának szennyezését, paksot- az elhasznált fűtőelemek tárolását, a 180 éves védett erdők kivágását, a balatoni nádasok-és más természetes állati-növényi élőhelyek elpusztitását, a Szalajka-völgyet tönkre tevő beton teknőt, a Város-liget szétbarmolását, az északi -erdő(Mátra) pusztitást. Ja és szóljatok a Jóistennek is, hogy ideje lenne fizetnie, mert ilyen ordenáré barmokat alkotott- mint ti is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
Aqrwanyádattebuziféreghollikholnemlik !!!
csak úgy....
@Shikari: ez mind , a te egyszerü buksidból pattant ki ?
kereső
@Shikari: Na akkor kezdheti mészáros lölö , mert az ő keményitő gyára szennyezi a patakokat, a környezetet.Folytathatja T.István nagykorú, és szintén mészáros és Tsa. cégei- a balatoni nádasok kiirtásáért, a Szalajka -völgyért, a védett erdő kivágásáért. Van ez még tovább is- csak felsorolni is hosszú.
kereső
@Shikari: Bizony-bizony. A védhetetlent védeni - amire tárgyi bizonyitékok vannak, nem is olyan egyszerű. Nincs leirva a kis kockás papirodra ugye bozgor?
Nessy
@kereső: Lehet mesélni, de a az egyre gyakoribb aszály, a forrónapok számának növekedését mi fizetjük meg. Az egyre drágább élelmiszerárakban, ha van klíma, akkor növekvő villanyszámlában! Persze a bölcs szócséplőnek ez nem okoz gondot, az ő jövedelmével!
csak úgy....
@Shikari: és még fokozni is tudod a butaságod..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.