A klímavédelem fontos, de nem lehet az emberekkel megfizettetni – mondta Hollik István kormányszóvivő.

Hollik: ne az emberek fizessék a klímavédelmet – de akkor ki?

Közölte: a magyar kormány egyetért a klímavédelmi célokkal, de reálisan megvalósítható tervekre van szükség, hogy ne a szegények fizessenek, hanem a nagy szennyező országok és cégek. Nem emelkedhetnek az élelmiszer- és az energiaárak, nem csökkenhetnek a felzárkóztatásra szánt uniós források, a karbonsemlegesség és az olcsó energia pedig nem képzelhető el atomenergia nélkül, úgyhogy ne támadják Paksot – mondta a kormányszóvivő.

Hangsúlyozta: Magyarország vállalta, hogy 2030-ig 90 százalékban káros anyagoktól mentessé teszi energiatermelését, és ezt tudja is teljesíteni. Károsanyag-kibocsátása már ma is messze elmarad a nagy szennyező országokétól. De a 2050-re kitűzött uniós karbonsemlegesség Magyarországon számítások szerint 50 ezer milliárd forintot emészthet fel, ami minden egyes magyarnak évi 170 ezer forintjába kerülhet. Hollik István arra figyelmeztetett, hogy ez nem igazságos.

A következő 7 éves uniós költségvetésről a kormányszóvivő elmondta: jelenlegi formájában a visegrádi országok – Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország – nem fogadják el, a döntés vélhetően csak jövő őszre születik meg.

A Gothár-üggyel kapcsolatban arra a kérdésre, hogy a Katona József Színház igazgatójának lemondását várják-e, a kormányszóvivő úgy reagált: ebben a helyzetben nem történhet más. A Gothár-ügy mutatott rá arra, hogy a kormány finanszíroz színházakat, de fenntartóként semmi beleszólása a működésükbe. Ebben a vonatkozásban sem maradhat következmények nélkül ez a zaklatási ügy – jelentette ki Hollik István.

(Kép: MTI/Illyés Tibor)

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
B+! Neked se a szomszédod a hülye, meg az egész kormánynak se!
Hajrá- gyütsétek ki, irjátok össze az erdőket, mezőket, fákat, patakokat, folyókat, az erdők-mezők állatait- és szólitsátok fel őket , hogy fizessenek. Velünk hülyékkel meg fizettesétek ki mészáros keményitőgyárának szennyezését, paksot- az elhasznált fűtőelemek tárolását, a 180 éves védett erdők kivágását, a balatoni nádasok-és más természetes állati-növényi élőhelyek elpusztitását, a Szalajka-völgyet tönkre tevő beton teknőt, a Város-liget szétbarmolását, az északi -erdő(Mátra) pusztitást. Ja és szóljatok a Jóistennek is, hogy ideje lenne fizetnie, mert ilyen ordenáré barmokat alkotott- mint ti is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@kereső: Értelmetlen liberálfasiszta demagógia! Erre nincs mit válaszolni!
kereső
@Shikari: Bizony-bizony. A védhetetlent védeni - amire tárgyi bizonyitékok vannak, nem is olyan egyszerű. Nincs leirva a kis kockás papirodra ugye bozgor?
Shikari
@kereső: Miféle védhetetlenről beszélsz? Követett el valaki valamilyen törvénytelenséget? Az, hogy a liberálfasiszta szörnymédia hazugságait ismételgeted, az nem lesz igazság! Ezt is figyeld!
Nem tudok törvényszegésről és libsiék is csak az alátámasztatlan, bizonyítatlan ostobaságokat szajkózzák!
Szóval, javaslom gondolkodj is, mert ezek becsapnak téged!
Nessy
@kereső: Lehet mesélni, de a az egyre gyakoribb aszály, a forrónapok számának növekedését mi fizetjük meg. Az egyre drágább élelmiszerárakban, ha van klíma, akkor növekvő villanyszámlában! Persze a bölcs szócséplőnek ez nem okoz gondot, az ő jövedelmével!
csak úgy....
@Shikari: és még fokozni is tudod a butaságod..
Shikari
@csak úgy...: Kis fos! Leslagolnak és a pöcébe folyatnak! Ott bűzölöghetsz szardarab!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok