Engedély nélküli apartmanhotelt működtet Becsó Zsolt fideszes képviselő cége a belvárosban – írja a 24.hu. A lap szerint a Nagymező utcai 16 szobás panzió semmilyen engedéllyel nem rendelkezik, a kerületi jegyző sem tudott létezéséről, noha minden kerületi szálláshelyet nála is be kell jelenteni. A szálloda azzal védekezett a 24.hu-nál, hogy próbaüzem zajlik. A terézvárosi önkormányzat máris lépett az ügyben. A panzió működtetését azonnali hatállyal megtiltották, és további eljárást fognak lefolytatni.

A cég egyébként az Ublot kft., amelynek egyik tulajdonosa a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt – írja a 24.hu.

Az Ublot Becsó legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján 50 százalékos tulajdonában áll, a Google utcaképe szerint pedig a BDHA már 2018 júniusában is tárt karokkal várta a vendégeket.

A 24.hu a földtulajdoni adatok alapján arra jutott, hogy Becsó szisztematikusan vásárolta be magát az épületben.

Az egyik szálláskínáló oldal adatai szerint a BDHA összesen 16 szobával és 34 férőhellyel rendelkezik, saját honlapjuk szerint pedig a szálláshoz reggelit, sőt, reptéri ingyen taxit is biztosítanak a nonstop recepció és takarítás mellett.

Egy kétszemélyes szoba 15–25 ezer forintba kerül éjszakánként, ami a belvárosi fekvést tekintve igen jutányos árnak számít.

A cég 2016-tól kezdve vásárolt lakásokat a társasházban, összesen 550 négyzetméternyit. 

A 24.hu azt írja, a Whois.domaintools.com adatai szerint a BDHA honlapját még 2017 júliusában jegyezték be, csaknem két és fél évvel ezelőtt, miközben a Booking.com azt írja, hogy a szállodában 2017 áprilisa óta lehet szállást foglalni. A Booking.com-ra feltöltött értékelések közül vannak 2018 januárjából származók is.

A terézvárosi önkormányzat máris lépett az ügyben

A VI. kerületben még az Airbnb-t is be kell jelenteni, nemcsak a szállodaszolgáltatást. A kerület jelezte a 24.hu-nak, hogy vizsgálatot indít az ügyben. 

A terézvárosi hivatal az üggyel kapcsolatban a lapnak azt írta, hogy december 11-én, szerdán már helyszíni szemlét is tartottak a Nagymező utca 66.-ban. Ennek során kiderült, hogy nemcsak kereskedelmi engedélye nem volt a vállalkozásnak, de a földszinti recepciót is magában foglaló külön épületszárny még a szükséges településképi engedéllyel se rendelkezett.

A hatóság munkatársai a fentiek alapján az üzemeltetőnek azonnali hatállyal megtiltották a panzió működtetését, és a jogszabály által biztosított szankciókkal élni fognak

– olvasható az önkormányzat levelében.

Hozzátették: az illegálisan üzemelő helyek kiszűrésére a hivatalnak nincs megfelelő apparátusa.

A nyilvánosság segít nekünk az illegális tevékenység visszaszorításában

– zárul a levél.

Az ügyben a 24.hu megkereste Becsó Zsoltot, ám ő eddig nem reagált a kérdésekre.

Forrás: 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ha egyenként levakarnánk a sokat hangoztatott keresztényi mű-mázt a fideszesekről, mindegyiknél találnának kisebb-nagyobb baromira nem törvényes dolgot, amivel rengeteg pénzt keresnek. Ez a fószer speciel az államot károsította meg, Ezek azt hiszik, hogy nekik mindent lehet, mert a fideszes, mint tudjuk, mindenek felett áll. Nem gondolták, hogy a fidesz bukja Teréz - várost is, (hál'Istennek) így sorra derülnek ki a genyó dolgok. Remélem, visszamenőleg csengetnie kell adót, büntetést, és mindent, amire egy egyszerű halandót büntetnének.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
@teuton: na, így kell kicseszni a zorbánnal, nem kő néki adót fizetni!
nemis örülsz?
teuton
@Rockxy: De, nagyon örülök! A bibi csak az, hogy
- Csak fideszes teheti meg, hogy büntetlenül adot sikkaszt es evekig illegalisan hotelt üzemeltet.
- Ha nem fizetnek az emberek adot, attol meg mindig el lesz lopva az EUs penzek negyede!
Lepényleső
Is,és? Érte mikor lesz a kitüntetés,amíg mindenki másra vár a megsemmisülés?
Rockxy
@teuton: Hiányosak az ismereteid.
Nem a részletekre gondolok.
teuton
@Rockxy: Talan a TE ismereteid hianyosak! Közöld kerlek, hany 100 milliard forintot kellett egyedül iden az EU-nak mint büntetest visszafizetni, mennyi birosagi es ügyvedi költseget, valamint karteritest kellett erintetteknek fizetni, akiknelk a kormannyal szemben az EU-Birosag azt megitelte? Talan azt is deritsd ki, hogy ezek a penzek miböl lettek fizetve??? Mert biztosan nem a fideszesek altal ellopott vagyonokbol es elcsalt adokbol!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.