Fiatalkorú fegyveres rablókat fogtak el a fővárosban a rendőrök. A fiúk kivétel nélkül rendezett körülmények között élnek, a szüleik dolgoznak, egyikük édesapja például sebész egy fővárosi kórházban. A gimnazisták közül az egyik fiatal egyházi iskola tanulója.

Fegyveresen elkövetett rablás miatt fogtak el a rendőrök két 16 éves, két 14 éves és egy 15 éves fiút a fővárosban – közölte a rendőrség pénteken honlapján.

A közlemény szerint december 11-én este a XI. kerületben fogtak el egy 16 éves és egy 14 éves fiút, akik a Minerva utcában követtek egy férfit, majd

egy gázriasztó fegyverrel megfenyegették, értékeit követelték és egy lövést is leadtak.

A támadásban nem sérült meg senki.

A nyomozók a két fiút a helyszínen elfogták, egyiküknél megtalálták a gázriasztó fegyvert is.

A két fiatalt bevitték a rendőrségre, ahol elmondták, hogy korábban is követtek el rablásokat, és volt még három társuk is.

A támadásokat mindig más és más csoportban követték el, egyedül az egyik 14 éves fiú az, aki minden rablásban részt vett.

A nyomozók a csapat harmadik tagját – egy 15 éves fiút – zuglói otthonában, a negyedik fiút – egy 16 éves középiskolást –, egy újbudai lakásban fogták el, a csapat ötödik tagját, egy 14 éves fiút az iskolából állították elő.

A nyomozás során kiderült, hogy az öt fiatal pár hónapja ismeri egymást.

A fiúk kivétel nélkül rendezett körülmények között élnek, a szüleik dolgoznak, egyikük édesapja például sebész egy fővárosi kórházban. A gimnazisták közül az egyik fiatal egyházi iskola tanulója.

A nyomozás során kiderült, az öt fiú arcát maszkkal eltakarva – november 7. és december 11. között – nyolc alkalommal tizenegy ember sérelmére követett el rablást Újbudán és a Gellért-hegyen.

A rablások során több mint 120 ezer forintot, egy mobiltelefont és egy hangfalat vettek el áldozataiktól.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a fiúkat fegyveresen elkövetett rablás bűntette, fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete, valamint fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Apuka, anyuka majd mozgósítja a kapcsolatait, és a fiuk némi buksi simogatás után hazamehetnek! Legfeljebb azt tanácsolják, hogy máskor ügyesebbek legyenek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
@Shikari: Mert valószinűleg nem ilyen helyen laknak és nem ilyen szülői háttérből jönnek.
Bár, a Farkas Flóri gyerekei be se kerülnének a bűnügyi rovatba, mert a ""tezsvíre"" nem hagyná leközöltetni.
Nessy
Apuka, anyuka majd mozgósítja a kapcsolatait, és a fiuk némi buksi simogatás után hazamehetnek! Legfeljebb azt tanácsolják, hogy máskor ügyesebbek legyenek!
csak úgy....
@Shikari: mert te azt rögvest tudod,neked nem is kell mondani!
kezd szarban lenni az elméleted,hogy csak a cigó meg a migráncs ...
a buszon figyelj a mögötted álló,kékszemü szökékre is dade,nem szeretnénk elveszíteni ,mert nélküled szart sem érne a propeller,hisz te csinálod neki a szelet.
namihami
@Shikari: Már csak a számarányokból adódóan is. Több a lumpen, mint az Orbán vagy Farkas. És a lumpen gyereke nem is a fenti két név köreiből lop és lophat. Az ellopott összeg nagyságáról már szó se essék.
Ami persze egyiket se menti.
csak úgy....
@Shikari: a libsi sajtó,az a hibás! :) erröl jut eszembe,mit szólnál ha küldenék egy libsi forgató csoportot,hogy live is beolvashass a tetves libsiknek és nem csak így,inkognítóban!? ott kitárúlkozhatsz ! cca. 400 ezret kapná az öszinteségedér.
csak úgy....
@Shikari: ha bele gebednék,sem tudnák náladnál aktívabb lenni,hogy csinálod tibi!?
mivel doppingolsz?
Nessy
Ezt az úri modort! Azt hiszem ide is ki kellene írni, mint amit több mint 100 éve a piac előtti kőoszlopra véstek eleink: Tilos az otsmány beszéd! Az eredeti az Óbudai múzeumban van. Elő kellene már venni, és pl. a Hír tv stúdiójában felállítani.
Málna
@Shikari: Akkor nem mondják el, hogy rendezett háttér, dolgozó szülők. Ebből tudhatod.:-)
Rockxy
á, má megina fideszes előkelőség fiataljai, grrrr.
zorbán heccelte őköt biztossan.
vacsi
Jól szituált tinik?! Nem ! Mocskos gazemberek!
csak úgy....
@Málna: @Shikari: ti csak akkor lennétek boldogok,ha azt a bicskát egy "cigó" nyomja belétek,hogy igazatok legyen! igazatok van de ez nem volt így mindíg,...különben már nem is élnétek.
Lepényleső
Morbid -Talán kevesellte a felmenő a pácienseket,s a gyerek így próbálta segíteni az ambuláns felvételeket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.