Gyakori szóbeszéd tárgya, hogy ugyan az MNB meghatározta a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatót, de a bankok ennél szigorúbb korlátot alkalmaznak. Gyakori szóbeszéd tárgya, hogy ugyan az MNB meghatározta a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatót, de a bankok ennél szigorúbb korlátot alkalmaznak. Mi erről megkérdeztük a hazai nagybankokat, és azt látjuk, hogy ez a mendemonda valójában nem igaz, és a bankok csak különleges esetekben alkalmaznak szigorúbb korlátozást. Az egyéb fogyasztási hitelek beszámításakor például csak egy bank írta azt, hogy az MNB rendeleténél szigorúbb korlátot alkalmaz, és azt is csak akkor, ha az ügyfél tartozása és törlesztési szokásai azt indokolttá teszik. Egyébként a bankok válasza szerint nem is nagyon van szükség szigorúbb korlátok meghatározására, mert az ügyfelek csak ritkán érik el az eleve megszabott küszöböt, ha pedig elsőre bele is ütköznének abba, akkor több megoldás is van arra, hogy...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Matyar ember és bank nem szereti a biztosítást

inkább bugyuta híresztelésekre fussa

A derék porfolio.hu „Rajtakaptuk a bankokat: így játszanak az ügyfelek jövedelmével” címmel rittyentett írást. Persze a cikk cím, ahogy lenni szokott marhaság, nem a jövedelemmel, hanem a feltételekkel szórakoznak. Azonban hogy a bankok mennyire és hogy válogatnak egy másik szempontból sokkal egyértelműbb. Nem csak a „jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatót,” kezelik kreatívan, hanem a kamatokat is. Sok helyen egyáltalán nem fogalakoznak az ügyféllel, ha csak az átlag vagy számos esetben a kétszerese alatti jövedelmet tud igazolni. Másutt igencsak eltérő kamatozással!!! 4-500-es jövedelem esetén alkalmazott 10% körüli kamatokkal szemben az átlag alatti jövedelmet igazolóknak „hallelúja szintű” inkább a 25-höz közelítő kamatokat nyújtanak.
A kulcsszó most is, mint a deviza-hiteleknél, csak most a bankok negligálják: a biztosítás.
Ludas Matyi
Egen. Csak sajnos a Magyar allampolgarok nincsenek felvilagositva arrol, hogy a Magyar bankok, vagy azok vezerei az ügyefelek penzet igen magas szazalekokra befektetik Sweizban, Londonban egy ugynevezett PPP Programokban ahol rengeteg jövedelemhez jutnak, ezen vezerek vagy eppen elnönök, aminek szazalekos jövedelmet az altaluk megnevezett privat szamlajukra utaltatjak. Az, hogy a polgar, ha a penzet befekteti es kiszurjak a szemet 0,8-as vagy eppen 1 % -os kamatokkal az röhej. A masik amit igen sok polgar nem vesz figyelembe, hogy van egy banki belsö törveny. Amikor a polgarnak azt mondja a banki dolgozo "hogy van egy kivalo ajanlatom önnek", akkor is az jar a fejeben amit a banki törveny elöir: "hogy mindenkor a banki erdekeket kell elöterbe helyezni,es nem az ügyfel erdekeit kepviselni." Vagy sokan azzal sincsenek tisztaban, hogy a politikusokat is a bankok iranyitanak es tamogatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.