Vajna Tímea bár kizárólagos tulajdonos lett, de néhai férje üzlettársával és bizalmasával, Samuel R. Falconelloval közösen lettek ügyvezetők.

Két új tulajdonost engedett volna be a Vajna-örökség jelentős részét összefogó cégbe Andy Vajna özvegye, de a cégbíróság formai okokból elutasította az eladást. Így Vajna Tímea maradt a nem sokkal férje halála előtt alapított, közel 40 milliárdot érő AV Perfect Kft. egyetlen tulajdonosa.

Andy Vajna 2018. március 7-én végrendeletet írt, a dokumentum eredeti példánya azonban eltűnt, így Vajna Tímeára szállt minden, beleértve az AV Perfect Kft-t is, ami a legmeghatározóbb vagyonelem. A filmproducer néhány héttel a halála előtt a teljes cégbirodalmát átszervezte, és ebbe a társaságba pakolta bele minden céges érdekeltségét. Ezt akkor valamivel több mint 130 millió dollárra értékelték fel, most a vállalat forintban kifejezve 36-39 milliárd forintot ér.

Vajna Tímea bár kizárólagos tulajdonos lett, de néhai férje üzlettársával és bizalmasával, Samuel R. Falconelloval közösen lettek ügyvezetők. Nem egész három héttel később az örökös pedig úgy döntött, hogy tulajdonosként is beengedi Falconellót és egy Las Vegas-i bejegyzésű vagyonkezelőt, a Premier Trust Inc-t a cégbe 0,001 százalékos tulajdonosként.

A cégiratok szerint Vajna Tímea nem egyszerűen el akart adni egy minimális részesedést két partnerének, hanem a vállalat teljes, 100 százalékos üzletrészét osztatlan közös tulajdonná alakították volna, és ezen osztoztak volna a megadott arányban.

A gond csak azt, hogy az AV Perfect egy egyszemélyes társaság, azaz definíció szerint egy tulajdonosa van, és ezen az átalakítás során sem változtattak. A cégbíróság pedig úgy ítélte meg, hogy ha egy vállalat mögött több tulajdonos áll, akkor az abban az esetben sem egyszemélyes, ha egyébként az üzletrészt osztatlan közös tulajdonba adják.

Bár a tulajdonosi viszonyok végül nem változtak, az AV Perfect Kft.nek a hatályos jogszabályok szerint valószínűleg már régen el kellett volna rendelni a kényszertörlését.

A társaság ugyanis még mindig nem adott le beszámolót a 2018-as üzleti évéről, pedig ennek a határideje május vége volt. Ilyen esetben az adóhatóság kétszer felszólítja az érintett céget, hogy pótolja az elmaradását, ám ha az ennek így sem tesz eleget, akkor bírság kiszabása mellett a NAV törli a vállalat adószámát és kezdeményezi a cég megszűntnek nyilvánítását.

Címlapkép: Facebook/Timea Vajna

(g7.hu)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Kár volt eltüntetni azt a végrendeletet. Jobban járt volna ha kap 1-2 milliárdot imádott férje után.Akkor gond nélkül vegetálhatna Amerikában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Kár volt eltüntetni azt a végrendeletet. Jobban járt volna ha kap 1-2 milliárdot imádott férje után.Akkor gond nélkül vegetálhatna Amerikában.
Klubtag
"Veszélybe kerülhet Vajna Tímea öröksége"
Ki a túrót érdekel...így legalább más fontosabb dolgokról el lehet terelni a figyelmet...
SystemError
A végére minden O1G kutyáié. Timike a TE szerződésedben sem volt több, mint hogy ribanckodhatsz amerikában. A Nagy partykon igazolod, hogy az öregnek van pöcse még. Ennyi...Ahhoz kishal vagy, hogy te játszd el, hogy eltűnt a végrendelet, ez már valaki más ötelete és hatalma volt, hogy egy közjegyzői dokemuntum eltűnjön, ez már egy gecire vall..
Csizmás Kond
...szerintem senkit nem érdekel, csak a híreket szaporitják.
namihami
Ha nem meleg a csávó, akkor azzal is ""lerendezi"" majd, mint a Télapóval. Néhány dollárt még biztos megér a csaj.
Eladott Ország
Szegény Timike, annyira nyomorog. Minap elmondta, hogy kénytelen egy lakásban élni a házvezetőnőjével és a sofőrjével a bérelt Gattyán villában (ahol külön macska-nappali van.) Ingyen adnék tanácsot a Rinya Manyinak: ha felmondja a villa bérletét (2 milla kb) valamint felmond a két alkalmazottnak (minimálbéren járulékkal kb 350 ezer /fő), akkor megveheti a 101-ik fekete táskát. Úgy tudom, az egyik cégtől havi 4 millás fizetést húz, egy kétszobás budapesti lakásban el lehet egy ideig éldegélni, még a mai magas bérleti díjak mellett is. De ha nyit egy vip használtruha butikot a szobányi márkás göncből, amit a gyász miatt nem tud hordani, akkor is jól élhet egy darabig. Azt hiszem ez az ostoba nő pontos látlelet a NER-kulturálatlanságról. Az ő története a bizonyíték arra, hiába kerül fel a szar a kamrapolcra, attól még nem lesz belőle eperlekvár.
Yoda69
Sok itt a kerdojel. Ha vegrendeletet irt, de azt nem hagyta es ellenjegyeztette a kozjegyzovel, akkor az a vegrendelet nulla. Ezt tudhatta volna Vajna is.
De az furcsa, hogy a cegbirodalmat atrendezi, majd ra 2 hetre meghal. Na es a halal korulmenyei is eleg erdekesek, Elozo este meg vidaman szorakozik a barataival, majd reggelre meghal.
Nem akarok osszeeskuves elmeleteket gyartani, de nekem nagyon ugy tunik hogy Vajnat valakik kivontak a forgalombol.
Ja es akkor a kaszino koncesszios jogot meg nem is emlitettuk, ami most igy visszaszallt orban valamelyik stromanjara.
namihami
@Eladott Ország: ""...attól még nem lesz belőle eperlekvár."" Lekvárról szó se volt, max. valami csoki- vagy mogyorókrém (Nutella).
@Yoda69: ""...ami most igy visszaszallt orban valamelyik stromanjara."" De hát olyan neki nincs is?!?! Hiszen ő maga hirdette mindenhol az igazmondó szájával, nem?
Eladott Ország
@namihami: Véleményem szerint a csúti lerendezi az örökségét, különösen a kaszinó és média pénzeket, abból egy kannyit nem fog látni.
Yoda69
@namihami: Igen, de azt is mondta ne azt nezzuk amit mond, hanem amit csinal.
Rockxy
hát az övé kerülhet, mer van neki.
hameg valakinek, vagy bárkinek nincs öröksége, az mekkora szívás má!
Mirabilis
Ki nem szarja le ezt a lóarcú luvnyát?
Eladott Ország
Ő is csak egy része ennek a dísz kompániának ahol rezsipacal szilárd mélyenszántó gondolat nyilvánításai karistolják az ép hipotalamusz érzékeny barázdáit. Hüvelyszűkítésen esett át. Újra használhatják a fiúk.
Eladott Ország
ma, 06:37; Bocs, ezt a kommentet a Selmeczi cikkhez terveztem, bár lehet hogy a hüvelyszűkítés helytálló.
Lepényleső
...talán a bán visszakérte? Mire föl,hiszen nem volt az övé sose,s azt is el a néptől vette?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.