Évet értékelt a főpolgármester és az MSZP. Kunhalmi Ágnes szerint nem az Országgyűlés lesz az ellenzéki ellenállás fő terepe a következő időszakban.

A nagyon színes ellenzéki összefogás óriási lehetősége, hogy egy nemzeti minimumot tartalmazó programot hozzon létre a 2022-es országgyűlési választásra

– mondta az MSZP elnök-frakcióvezetője szombaton, pártja évzáró sajtótájékoztatóján.

Tóth Bertalan kifejtette, az önkormányzati választás ellenzéki sikere az előválasztás, valamint a Fidesszel szembeni

egy az egy elleni kiállás létjogosultságát is igazolta. A szocialista politikus szerint az ellenzéknek ezért

a következő parlamenti választásra is hasonlóan kell készülnie.

Elmondta, a baloldali, liberális és jobboldali erőkből álló ellenzéki összefogás először valósíthat meg egy olyan programot, amely az oktatás, az egészségügy, a szociális világ és a jogállamiság területein is a nemzeti minimumot tartalmazza.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke hangsúlyozta, sorsdöntő és sikeres év van mögöttük.

A Fidesz sem itthon, sem Európában nem tört át, a centrális erőtér megbomlott, megszűnőben van

– jelentette ki.

A politikus kiemelte, az ellenzéki együttműködés jól vizsgázott az önkormányzati választáson, azonban nem szabad hátradőlniük, 2022-ben ugyanis még nagyobb kihívás vár rájuk. A Fidesz mindent el fog követni, hogy szétfeszítse az ellenzéki együttműködést, ezért az abban részt vevőknek még szorosabban össze kell fogniuk – tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes szerint mindennek azzal is kell járnia, hogy az ellenzék a parlamenti választáson is mindenhol egy jelöltet indít a Fidesszel szemben, emellett közös listát és miniszterelnök-jelöltet is állít.

Aki a közös listától eltérő álláspontot képvisel, az veszélyezteti a hazai demokraták győzelmét!

– jelentette ki.

Karácsony szerint új helyzet van

Az MSZP választmányi elnöke kitért arra is,

nem az Országgyűlés lesz az ellenzéki ellenállás fő terepe a következő időszakban.

Kunhalmi Ágnes 2020-at a felkészülés, 2021-et pedig a kőkemény előválasztás évének jósolta.

Az MSZP-Párbeszéd közös jelöltjeként főpolgármesterré választott Karácsony Gergely az elmúlt 10 év legnagyobb ellenzéki sikerének nevezte az októberi önkormányzati választást. Elmondta, a megválasztása óta eltelt két hónapban megpróbálták kijelölni azokat az irányokat, amelyek a jövőben egy szolidáris Budapestet eredményezhetnek. Erre vonatkozó intézkedéseik közül példaként említette, a fővárosi érdekegyeztető tanács felállítását, a rabszolgatörvény alkalmazásának felfüggesztését, a kilakoltatások leállítását és a közösségi közlekedés ingyenessé tételét az álláskeresőknek.

A főpolgármester szólt arról is, Budapest zöldítéséért is komoly lépéseket tettek és 50 milliárd forintos forrást szereztek a járóbeteg-ellátás korszerűsítésére, amiből az elmúlt 30 év legnagyobb fejlesztését valósíthatják meg ezen a területen.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, új helyzet van az országban és a fővárosban, mivel

a köztársaságpárti politika már nemcsak tüntetésekben és felszólalásokban, hanem a mindennapokban is meg tud mutatkozni.

Tóth Bertalan közölte, az MSZP karácsony alkalmából 11 millió forintos segítséget biztosít a rászorulóknak a parlamenti képviselői által finanszírozott szolidaritási alapjából. Elmondta, az MSZP eddig három pályázati fordulóban összesen 33 millió forintot fordított jótékonysági célra ebből az alapból. Kunhalmi Ágnes tájékoztatása alapján, az MSZP ezúttal a Szent János Kórházat és a Heim Pel Gyermekkórházat segíti, emellett választmánya és tagsága felajánlásaiból országszerte rendez adományosztásokat.

A szocialisták elnöke a szolidaritási alapjukra vonatkozó kérdésre elmondta, a párt egy külön számlát nyitott erre a célra, ahova az MSZP országgyűlési képviselői a fizetésemelésüknek megfelelő összeget, havonta több százezer forintot fizetnek be. Tájékoztatása szerint az alap forrásaira a párt helyi szervezetei pályázhatnak civilekkel, szakszervezetekkel és karitatív szervezetekkel együttműködve. A beérkező pályázatok közül egy bíráló bizottság dönt a nyertesekről – tette hozzá. Kijelentette, olyan rendszert hoztak létre, amely az Állami Számvevőszék (ÁSZ) előtt is egy nyitott könyv.

Tóth Bertalan megjegyezte, az MSZP képviselőit idén összesen 19 millió forint értékben büntette az Országgyűlés, ezeket a döntéseket azonban megtámadták Stasbourgban, győzelmük esetén pedig ezt az összeget is befizetik a szolidaritási alapba. A szocialista politikus arra is rákérdezett, az MSZP-t ebben az ügyben számon kérő fideszes képviselők mire használják a fizetésemelésüket.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy Gulyás Gergely, vagy akár Áder János fizetéséből hogyan segíti a rászoruló családokat

– mondta.

Karácsony Gergely kérdésre válaszolva gyomorforgatónak nevezte, hogy a Fidesz éppen azt a Katona József Színházat támadja, amelynek jól működött az immunrendszere és saját maga távolította el zaklató munkatársát. Szerinte az ilyen esetekben nem politikai lejáratásra, hanem bátorításra lenne szükség, hogy minden olyan munkahelyen lépések induljanak, ahol zaklatás történt.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(MTI)

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@qkhh: Eddig Karácsony több ígéretet tartott be mint a fideszes csűrhe 10 év alatt! Gyakorlatilag a fidesz csak a pofánkba hazudik hogy milyen jól teljesít Magyarország,de azért a nyugdíjasoknak 2.8 % ot adnak a minimálbér sem emelkedik úgy mint ahogy a gazdaságunk hát akkor hol van a lóvé??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Azt írja az újság ezzel ellentétben, hogy
.
.
------ KEZES BÁRÁNYKÉNT KAPITULÁLT A FŐVÁROS AZ ATLÉTIKAI VB ÜGYÉBEN
.
nepszava.us/kezes-baranykent-kapitulalt-a-fovaros-az-atletikai-vb-ugyeben/
.
Így kell ezt csinálni!!! Magyar a magyart átverni a palánkon!
.
Addig, amíg ezek rendelhetnek, nem lesz nyugalom, béke, kiegyensúlyozottság az országban!
qkhh
Igen geri be kellene tartanod amit ígértél ha nem teszed ugyanolyan szar alak vagy mint a többi akármilyen politikai oldalt támogató politikus,polgármester vagy csak egyszerű emberke.
Ne csinálj segget az arcodból geri!
"Karácsony Gergely 20 ezer forint fűtési támogatást adna az időseknek és a nagycsaládosoknak"
www.atv.hu/belfold/20191001-karacsony-gergely-20-ezer-forint-futesi-tamogatast-adna-az-idoseknek-es-a-nagycsaladosoknak
Macskaszem
@qkhh: Adna, ha a fidesz nem fosztotta volna ki a kasszát. Egy csomó adósságot hagyott hátra
Taplópista, nem kellett volna neki dupla lelépési pénzt adni, az biztos. Egyébként Karácsony nem mondta, hogy mikortól, úgyhogy majd 5 év múlva verd a nyálad, ha még aktuális lesz.
rokker33
@qkhh: Eddig Karácsony több ígéretet tartott be mint a fideszes csűrhe 10 év alatt! Gyakorlatilag a fidesz csak a pofánkba hazudik hogy milyen jól teljesít Magyarország,de azért a nyugdíjasoknak 2.8 % ot adnak a minimálbér sem emelkedik úgy mint ahogy a gazdaságunk hát akkor hol van a lóvé??
Béla333
@tudode: 15.10
Karigeri pont ugyanazt csinálja, amit Zuglóban is csinált: a konfliktust kerüli, próbál egyensúlyozni az MSZP és a Fidesz közös lopkodásánál, úgy tenni, mintha marhára küzdene a korrupció ellen, de hát ennyi sikerült...
Extra végkielégítéssel, bűntetlenül engedi el a Fideszeseket a hatalomból és még meg is magyarázza, hogy ez nekünk jó!
Béla333
@qkhh: 15.13
Karácsony vizsgálatot, elszámoltatást ígért, aztán nem tett ez ügyben semmit.
Belehazudott a képünkbe! Én már a választás előtt is mondtam, hogy nem egy becsületes fickó, aki eddig már több szövetségését is hátba támadta és a becsület helyett mindig oda fordult, ahonnan a hasznot remélte!
Most is már mindenki elfelejtette, hogy a választások előtt a 3-as metrókocsik felújítása, az e-jegy botrányos beszerzése ügyében vizsgálatot ígért és elszámoltatást! Aztán meg azóta is csak kussol ez ügyekben!
Béla333
Új helyzet van, mondja Karigeri! Valóban:

"Karácsony Gergely az utolsó pillanatban azért fordította saját javára a főpolgármester-választást, mert keményen beszólogatott, azt az érzést keltette, hogy “Budapest non coronat”, Budapest ellenáll, nem hagyja magát, nem adja meg magát, nem lesz Orbán játékszere és ellenáll a fasiszta rendszernek. Abban az ígéretben, hogy nem lehet több stadion, az is benne volt, hogy nem lehet több kivagyi sportrendezvény sem, erről szólt az olimpia elleni népszavazás is, amely egy új liberális pártot teremtett. Ilyen előzmények után megegyezni az atlétikai világbajnokságról, olyan mértékű jellemgyengeség, butaság és árulás, amire nincsenek szavak."
"Diktatúrával demokrata nem működik együtt, nem lesz a bűntársa, nem lesz az eszköze, ahogy terroristákkal sem működünk együtt. Karácsony Gergely a főpolgármester-jelöltséggel a közös ellenzék vezéralakja lett, ezért nem mindegy, hogy mit tesz, mert azzal belekonszolidálja az egész ellenzéket, ezzel együtt az egész országot a rendszerbe és ő maga hozza létre a centrális erőteret azzal, hogy belép abba. Orbán röhög a markába, mert az atlétikai világbajnokságon túl, annál sokkal fontosabbat is megnyert, a legitimációs háborút és az ország teljes bekebelezését."
"Tragédia, hogy Magyarországon csak gyáva, buta, jellemtelen és lélekben korrupt emberek vannak, hogy az emberségnek mindig hülyeséggel kell párosulnia, és nem lehet egy olyan politikai vezető, aki nem fasiszta, hanem normális ember, mégis van jelleme, gerince, a szellemi harchoz érzéke, ellenállóképessége, és nem egy puhány alak, akit megesznek reggelire. Mert Karácsony Gergely ilyen, minden kedves és tisztességes gesztusa, szándéka ellenére nemcsak a csatát, hanem már a háborút is elvesztette. Amint megválasztották fővezérnek, azonnal elfelejtette, hogy háborúban van, és átadta a fegyvereit a röhögő ellenségnek. Amiben csak az a baj, hogy ez nem csupán a személyes kapitulációját, totális csődjét és bukását jelenti, hanem mindannak és...
Eladott Ország
Ha 2022-re nem váltják le a fideszt, akkor a jelenlegi helyzetnél is csak rosszabb lehet. Pedig tényleg már úgy élünk a saját hazánkban, mint az a hülyegyerek, akit bedobnak a sarokba, élvezze magát ott. Naponta aláznak meg milliókat Orbánék, naponta adnak, lopnak a pénzünkből saját maguk luxusára, kiváltságaira. Ehhez képes egy feudális királyság kutyafa*sza.
Nincs már hová hátrálni! Eljött az ideje annak, hogy akik minket akarnak képviselni, azok minket akarjanak képviselni, ne saját magukat, ne a pártjukat, és ne megfoghatatlan eszméket. Élni akarunk, normálisan, békében, nyugalomban, és csak annyival akarunk a jövőben megküzdeni, ami tényleg csak rajtunk múlik. Egy szó mint száz, a mostani elégedetlenség sok mindenre esélyt ad, de ha ez is el lesz baszva, akkor semmire nem lesz esély. A ner-t nem azért találták ki és működtetik, hogy egy választáson megbukjon. Az utca oldaláról kell folyamatosan erősödő, kitartó, elszánt nyomást gyakorolni rá (e nélkül nem megy), hogy az erőszakszervek felismerjék a helyzet súlyosságát, és ne akadályozzanak meg egy olyan megmozdulást (ezt nevezzük forradalomnak), amelynek a kimenetele egyben a ner, mint hatalmi rendszer leváltása. Ha ebben a folyamatban partnerek az ellenzéki pártok, és felerősítik az utcai megmozdulásokat, akkor jó, ha nem, akkor nélkülük kell megoldani a problémát. (Kétségtelenül hasznos, ha ez ellenzéki pártok egységesen támogatják az utcai megmozdulásokat. Egyébként, egyre inkább úgy érzem, hogy partnerek lesznek. Ez csak egy érzés, és nem bizonyosság.) Előbb-utóbb, valamilyen, a jelenlegi hatalommal szemben álló szervezetet/formációt kitermel magából a megmozdulás, ha az kellően elszánt. Nyilván nagyon fontos szempont, hogy mindez, lehetőség szerint, véráldozat nélkül következzen be, az összes erőszakmentes módszert felhasználva. A ner mindennapos működését kell alapvetően megzavarni, ideális esetben megbénítani. A megmozdulás ideológiája magától értetődő, a diktatúra felszámolása, valódi népképviseleti...
Béla333
Folytatás:

"Amiben csak az a baj, hogy ez nem csupán a személyes kapitulációját, totális csődjét és bukását jelenti, hanem mindannak és mindazoknak a megsemmisítő vereségét is, akiket képvisel.

Mindezt úgy, hogy Orbán még le sem ereszkedett az ellenzék vezérévé lett Karácsony Gergely főpolgármesterhez. Miután egyszer magához rendelte, a pribékeivel és a sameszai útján tárgyal vele. Mindez még kommunikációs szempontból is egy katasztrófa, Karácsony nem Orbánnal egyenlő szinten van, hanem a harmadvonalbeli lakájaival egy szinten. S nem érzik ezt a megaláztatást, nincs bennük semmi önérzet, kurázsi, politikai érzék, emberi méltóság és politikusi bölcsesség. Ez a teljes vereség, kapituláció, önfeladás és behódolás. Tragédia. Egyszerűen katasztrófa. Egy választási győzelem után. A butaság tombol, a gonosz pedig röhög. A normális ember pedig szenved és őrjöng. Akiben van emberi érzés és méltóság, az menekül."
nepszava.us/kezes-baranykent-kapitulalt-a-fovaros-az-atletikai-vb-ugyeben/
Sámannus
Azért én nem óbégáznék előre hülyeségeket. Elég volt a demagóg kijelentésekből a dolgok nem életszerűek ha így beszólogatunk, mert pont ezek jelenthetnek akadályt a későbbi tevékenységünknek. Ha kijelentések ellehetetlenítik a jövőbeni akciókat. Ez a csaj süketel csak, és ha nem is veszi észre maga ellen beszél, mert erre a fidesz új kommunikációval támadhat vissza. Ne keressük a bajt és ne bonyolítsuk a helyzetünket.

Nem is az amerikai népszavának kell megfelelni, hanem a hazai embereknek.
Karácsonyt könnyű kritizálni bárkinek. Akinek lehetősége volt érdemben jót tenni azok hátra szorultak. Kár a jelenlévőkben keresni a hibát amiket a múltban halmoztak/-tunk fel.
tudode
@Béla333: .
Erre fel lehetne tenni a kérdést, hogy
.
----- Mi lett a liberális Fidesszel?
.
www.youtube.com/watch?v=DhavV3k7ibk
.
Antall József is konfliktuskerülő volt, mert őtfélesége az MDF-el mutyizott a székházeladásban. amely átalakult bányává, és milliárdokat fial az enyveskezű családnak
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+milli%C3%A1rdjai&oq=Orb%C3%A1n+csa&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j0l2j69i61j69i60j69i65.8327j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Belegondolni is rémes hogy lett elbazilikázva az ország 30 éve egy tehetségtelen bagázzsal!
.
Ez már nem Karácsonyon múlik!
Eladott Ország
@Eladott Ország: folytatás,ma 17:30; ...demokrácia kialakítása, a fékek és ellensúlyok helyreállítása. Ezt sem kell kitalálni, a tüntetéseken ezeket (is) skandálják. A cél eléréséhez viszont tömegek kellenek az utcán, másként nem fog menni. Messze nincs időnk 2026-ig. Magam részéről biztos vagyok abban, hogy a ner-t választáson nem tudjuk legyőzni.
Béla333
Hagyjuk Karácsonyékat behódolni, besímulni a Fidesz rendszerébe, merthogy nekünk ez így jó?
Ki az a marha aki elhiszi ezt a hülye dumát?
Karácsony és a többi ellenzéki önkormányzati vezető nem azért lett megválasztva, hogy utána minden konfliktus nélkül, elszámoltatás nélkül lenyomják a torkunkon, hogy nekünk az a jó, ha a Fideszeseket büntetlenül elengedjük!
Hanem azért, hogy küzdjenek, harcoljanak, kövessenek el mindent, hogy kimozdítsák a hatalomból a mocskokat!
Aztán meg jönnek a sóhajtozók, hogy jaj, csak nehogy konfrontálódjanak a Fidesszel! DE IGEN! AZÉRT VANNAK OTT, AHOVÁ MI VÁLASZTOTTUK MEG ŐKET!
Eladott Ország
@Béla333: Béla alakítsál új pártot! Mert amit leírtál úgy soha nem szabadulunk meg a fidesz nevű bűnöző és politikai prostituált bandától!
Béla333
@Eladott Ország: 17.43
Eszem ágában sincs semmiféle új párt alapítása!
A Fideszes bűnöző bandától nem megalkuvó, besímuló politikusok segítségével tudunk megszabadulni, hanem olyanok kellenek, akikben meg lehet bízni! Karácsonyék nem ilyenek, az elmúlt 2 hónap bebizonyította!
Béla333
Eddig 1989 óta hony kormányváltás, hány önkormányzati vezető váltás volt? Sok!
Mindig, minden alkalommal megígérték, hogy az elődeik disznóságait kivizsgáltatják, elszámoltatják őket.
Ez nem történt meg egyszer sem, csak a port verték nekünk, de politikust nem csuktak le korrupciós ügyben, miközben az ország szárazra lett lopva!
Magyarázza már meg valaki, hogy a legfrissebb példánál maradjunk: miért van teljes csend a Tarlós időszak korrupciós ügyei körül? Miért kapott Tarlós extra végkielégítést és kitüntetést Karácsonytól? Miért az lett a legfontosabb Karácsonynak, hogy lenyomja a torkunkon egy újabb stadion megépítését?
jesz
A Parlamentben tisztelettudóan kell viselkedi...attól idegesebbek lesznek azok, akik arra várnak, hogy hír legyen egy hangoskodásból. És ez így természetes..

Arra senki nem számít, hogy az ellenzék okos hívószavakkal kivisz több százezer embert az utcára akár napokra, hetekre.

Ja...ez nem fog előfordulni.
kereső
Egy nagy baj van azzal amit Kunhalmiék elmondtak- hiteltelen az mszp szájából.Amint egy kis "lehetőség!" adódik el fogják játszani ugyanazt, amit 2014-ben Bajnaival- mert ugye mindenki emlékszik: Bajnai ernyőszervezetet szeretett volna- vagy, ha úgy tetszik választási szövetséget- aztán jött az mszp/Mesterházy-és minden széthullott.Ami meg a forgatókönyvet illeti- egyetlen közös program kell legyen!- a NER felszámolása, egy olyan kormány felállitása- akik levezénylik az új rendszerváltást, alkotmányozást, és megalkotják a 4.Köztársaság demokratikus új törvényeit.. Aztán új demokratikus választáson ki-ki megméretheti magát. És nem maradhat el a a poltikai-gazdasági elszámoltatás. És nem orbán az első, akit felelősségre kell vonni- hanem Navracsics, Trócsányi, Palkovics,GG,Rogán,Parragh, Éger,... - azután jöhet orbán.
Eladott Ország
@Béla333: tegnap, 17:47; Valóban az lenne a legideálisabb leváltani az ellenzéket is, de jelenleg ennek nincs realitása.
Nincs már több idő (!), mert napról napra combosodik a diktatúra, mélyül a gazdasági leszakadásunk, Európa koldusháza lettünk és konvergálunk Észak-Koreához. Abból kell gazdálkodni ami van. Amennyiben ismételten eljátsszák a bizalmat úgyis mennek a levesbe, de reméljük erre nem kerül sor és nem vesztünk el évtizedeket.
1magyar
89- óta nem volt egyetlen kormány sem aki a nép érdekeit szolgálta volna, holott azért választunk vezetőket, hogy a megkeresett pénzünket a saját érdekeinkben használják fel.
Csak ígérgetnek és közben a saját meggazdagodásukat látjuk miközben a nép egyre inkább nyomorog.
Jozefina
Teljesen igaza van Kunhalminak az összefogást és az ellenzéki közös lista jelölésében!!! Meg fogják csinálni, mert ez az ország érdeke és ezt minden ellenzéki pártnak szem előtt kell tartania. Jó együttműködést és szép Karácsonyt valamennyi ellenzékinek!!!
ómió
Nem mégis inkább nemzetközi minimumra gondoltak az efftársak? Gyanús!
Béla333
@Eladott Ország: 07.50
Az ellenzék leváltására sohasem alkalmas az idő. Hiszen eddig egyszer sem tettük meg!
Még mindig az MSZP és a belőle kiváló DK, (amelyik tele van volt MSZP-sekkel) próbálja az ellenzéki oldalon fújni a passzát szelet.
Amikor megjelenik egy új alakulat (pl. az LMP, vagy a Jobbik) ezek a legfontosabb feladatuknak az újonnan jövők eltakarítását tartják.
Miután ezt az aljas küldetésüket teljesítették, akkor meg bejelentik, hogy ők az ellenzék, aki nem támogatja őket, az a Fidesz szekerét tolja.
Nekem ebből már elegem van!
Nekem nem kell a Fidesz, de nem kell az MSZP/DK sem!
Ráadásul ez a Karácsony gyerek az MSZP seggéből kijőve a legfontosabb feladatának a jelek szerint azt tartja, hogy az eddigi kéz-kezet mos maffia szövetséget megvédje a botrányoktól, nem a politikai közélet megtisztulását tartja a legfontosabbnak! Így számomra ő is mehet a levesbe!
Eladott Ország
@Béla333: ma, 12:05; Ha most kinyírjuk az ellenzéket azzal jobb lesz?! A fidesznél aljasabb, gátlástalanabb, rabló banda (maffia állam) nem létezik Európában, sőt Ázsiában sem sok ! A jelenlegi helyzetnél csak rosszabb lehet, ami már jelenleg is érezhető. Már most is azt csinálnak az országban amit csak akarnak, totális diktatúra van, csak még nem jön értünk a Pobjeda fekete autó!
Béla333
@Eladott Ország: 15.18
És attól jobb lesz a helyzetünk, ha kerüljük a konfliktust a Fidesszel, nem feszegetjük a korábbi időszak bűncselekményeit, hanem úgy teszünk, mintha az meg sem történt volna?
Ha nem veszik/vesszük fel a kesztyűt, úgy bedarálnak mindent és mindenkit, hogy csak na!
Nem is értem, hogy pl. te miben reménykedsz? Hogy az elkövetkező cca 2 évben a Fidesz nem csinál semmi provokatívat, csak ül majd a babérjain, az ellenzék meg majd békésen, barátságban szervezgeti 2022-őt?
Nem vagy te egy kicsit naiv?
Munka, harc, konfrontáció nélkül nem megy!
Eladott Ország
@Béla333: tegnap, 17:34; Nos azért mondtam, hogy alakíts egy új pártot, mert ha mindenkinek nekiugrassz, akkor nem fog menni, mert így az csak szélmalomharc lesz. Egy új ütőképes ellenzék felépítésére már nincs idő. A diktatúra kiépült!
Béla333
@Eladott Ország: 08.16
Jól néznénk ki, hogy ha azért, mert lesújtó véleményem van az elmúlt évtizedekben hatalomban volt politikusokról (néhány kivételtől eltekintve), akkor -azért mert a véleményem nem rejtem véka alá -ennek az legyen az egyetlen megoldása, hogy saját pártot alakítsak?!
Nem fogok, és a véleményem sem fog változni.
A véleményem, ami szerint az ilyen megalkuvó politikusok miatt (mint pl. Karácsony) jutottunk ide, ahol vagyunk.
Aki a legfontosabb feladatának a zökkenőmentes, vizsgálat és elszámoltatás nélküli elitcserét tartja a legfontosabb dolgának!
Akik meg egy sokkal markánsabb véleményt képesek megfogalmazni és képviselni, azokat a pártokat és politikusokat meg be kell mocskolni, le kell húzni a mocsárba, hogy aztán újra lehessen büszkén hirdetni: az ellenzék csak és kizárólag mi vagyunk, csak ránk szavazhatsz!
Na ebből nem kérek!
Eladott Ország
@Béla333: ma, 17:55; Sajnos a jelenlegi ellenzék is hibás abban, hogy a fidesz totálisan leépítette a demokráciát illetve ki tudta építeni a diktatúráját. Most már érzik ők is, hogy szívnak mint a torkos borz ( pártbüntetés, képviselők büntetése, kizárás stb.). De jelen pillanatban egy feladat van elzavarni a fideszt a hatalomból, majd a megérdemelt helyükre küldeni őket. Ez pedig csak úgy lehetséges 1 fidesz ellen 1 ellenzéki! Nem lehet minden ellenzéki képviselőbe belerúgni!
Béla333
@Eladott Ország: 18.27
Tudod nagyon jól, hogy én az LMP-vel szimpatizáltam 2018-ban! Mocskoltátok őket, ahol értétek. (Te még a legkevésbé)
Most - miután sikeresen leamortizálódtak - gondolod, hogy vidáman, röhögve rászavazok egy MSZP-sre, vagy egy DK-sra? Csak azért, mert ők maradtak?
Hát egy xxxx-t!
Ha nem lesz választható, számomra elfogadható alternatíva, akkor vagy nem megyek szavazni (bár ilyet eddig még nem tettem), vagy telefirkálom a szavazólapot!
Én nem rugok bele minden ellenzéki képviselőbe, csak azokba, akiknél úgy látom, hogy a Fidesszel megalkudva, velük összejátszva, az elmúlt évtizedek lopkodásait akarják fojtatni, elszámoltatás, számonkérés nélkül.
Karácsony pont azt csinálja, amire Puzsér hívta fel a figyelmet: megalkuszik velük, elmaszatolja a közös bűncselekményeket, hülyének nézi a választóit! Sajnos megint rosszul szavaztunk, a jelek szerint!
Béla333
Aki csak néz, de nem lát:

"Lehullt a lepel: Gulyás Gergely már Fidesz-MSZP frakció feladóval küld karácsonyi üdvözlőlapokat"
Olvasónk, Boglárka levelet kapott parlamenti képviselőjétől, Gulyás Gergelytől. A miniszter Kosztolányi-idézettel kíván boldog áldott és békés karácsonyt egy barnás levelezőlapon. Nem is ez a furcsa a dologban, hanem a borítékon szereplő feladó:

Fidesz-MSZP frakció."
444.hu/2019/12/16/lehullt-a-lepel-gulyas-gergely-mar-fidesz-mszp-frakcio-feladoval-kuld-karacsonyi-udvozlolapokat
Eriksson
@Béla333: Nem olvasod végig a cikket, aztán terjeszted a pletykát.
"Persze minden bizonnyal a Fidesz Magyar Polgári Szövetségből, azaz a Fidesz MPSZ-ből lett Fidesz-MSZP."
Eladott Ország
@Pegero: tegnap 18:40; A csúti debil, despota cigány inkább a Rákosi érára haja, annak reinkarnációja. A csúti a Kádártól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől!
i2.wp.com/kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2012/12/rakosi_orban.jpg?resize=585%2C396&width=400
A búzatáblában a jogutód elvtárs, mint anno Rákosi.
uploads.disquscdn.com/images/e7d4d75515c34f2cbd63e30edbc68fecf725e4ce3e081300017f0ef1f0097ad4.jpg?w=600&h=563
Éljen Viktor éljen a párt!
kanadavilaga.com/wp-content/uploads/BedeFazekasZsolt-VaskiG%C3%A1bor-r%C3%A1kosista.jpg
Eladott Ország
@Béla333: tegnap, 18:38; Az ország tragédiája ( már most is) ha a fidesz továbbra is hatalmon marad, és arra sem lesz lehetőséged, hogy a szavazólapokat összefirkáld, mert választások sem lesznek, legfeljebb egy nagy színjáték.
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/12/79304360_1472840196212934_2766657003953586176_o.png
Béla333
@Eladott Ország: 07.40
Ne becsüld alá a Fideszt!
Választások lesznek, hiszen ha nem lennének akkor az már nyílt diktatúra lenne. Még Lukasenkó is megtartja a választásokat...
Az LMP-t lehetett mocskolni az áldemokratáknak? Ez is az ország tragádiája volt!
Nem most kell károgni, akkor kellett volna gondolkodni... (a károgást nem rád értettem!)
Eladott Ország
@Pegero: "A csillagokat lehozták, az összes tüzet ellopták
Rettenetes sötét, sötét van
Elfáradt a napsugár, szegény szentjánosbogár
Rettenetes sötét, sötét van
Te vagy a fény az éjszakában, gyere dolgozz a lámpagyárban"
P. Mobil - Lámpagyár
www.youtube.com/watch?v=EjTyKtOpHYs&feature=youtu.be
karma1
Aki kepes 2 honap utan Karacsonyon szamonkerni az osszes igeretet, az debil, de legalabbis nem Magyarorszagon el a magyar valosag szerint. Karacsony amiota a posztjan ul, semmi mast nem csinal, csak azt a mocskot takaritja, amit tarlos es a fidesz csinalt neki az elmult 9 es fel evben. Mit tegyen meg? 3-as metrot keso osszel, karacsonyi unnepek elott szamonkerni tole? 3 vezerigazgatot rugott ki (mindegyikuk fideszes es nem a budapestiekert dolgozott - akiket orban meg tarlos talalt jonak a poziciojara. Minden egyes polgarmester csak a szart takaritja, es megprobal kiigazodni azon a szovevenyes alvallalkozoi rendszeren, amit ezek a csokosok egymas kozt kialakitottak, a penzek elsikalasara. A fovarosnak igert orban penzt, azt, hogy megtartja a tarlosnak tett igeretet es a szovetseget Budapesttel, a mindenkori fopolgarmesterrel. NEM TARTOTTA BE - NINCS LOVE! Kozben novemberben olyan torvenyeket hozott, amivel meg jobban csorbitotta a fo- es a keruleti polgarmesterek jogkoret, az epitesi engedelyek es a varosfejlesztesi projektek feletti dontesi jogot. Mar beharangozott ujabb korhazbezarasokat. Karacsonyt 5 evre valasztottak meg, az 60 honap, de az ellendrukkerek mar a masodik honap vegen szarozzak. Ez az igazi magyar hozzaallas - semmiben sem tekinteni az eredmenyeket, de jol leszarozni mindenkit, aki tesz is valamit a kozosbe.
Amiben viszont az ellenzek egyontetuen a legnagyobb hibat koveti el, az az, hogy 2022-re gyurnak! NINCS MEG 2 EV 5 HONAP - A MAGYARORSZAGI VISZONYOKAT ISMERVE - A NEPSZAVAZAST ELORE KELL HOZNI MINDENARON! Mert kozben ezalatt a 2 ev 5 honap alatt a fidesz MINDENKIT Ledaral, es lehet, hogy mar nepszavazas sem lesz, mert ezzel nem fog bibelodni orban, es jok leszunk mi ugyis putyinnak, ha masra nem, pont arra, amire mindenki hasznalt bennunket: kivalo haborus strategiai felvonulasi teruletnek a Nyugat, es az EU ellen.
Ebreszto magyarok, ne egymast baszogassatok, hanem orban legyen a kozos ellenseg! (Mint ahogy az is)
karma1
Teljesen uj helyzet van - kozel sem az, amit megengedett (elvart) tarlosnak (tarlostol) a csuti nyomoronc... Az uj helyzethez pedig asszimilalodni kell, es nemcsak egyedul neki, Karacsonynak, hanem a 23 kerulet osszes nem-fideszes uj polgarmesterenek! Valamnint ezeket is koordinalnia kell a globalis fovarosi helyzettel egyutt. Baranyi Krisztina meg a hivatalat is majdnem csak egy hettel kesobb tudta atvenni, mint a tobbiek.
Ha valaki jobban tudja most, mit kene tennie Karacsonynak, hol volt a valasztasokon, miert nem indult, miert nem gyozott, akkor most ne dumaljon bele, ne kritizalja a megvalasztottat! Igy konnyu, a mas farkaval valo csalanveregetessel
Eladott Ország
@Pegero: ma, 14:13; Tájékoztatlak, hogy a tárgy témája: "Karácsony szerint új helyzet van."Javaslom, hogy takarodj a jókurva anyádba, vagy a fidesz faszszopóid közé, eszetlen fidesz barom/birka, velük szórakozzál!
Eladott Ország
@Pegero: Gondoltam válaszolok, de megsemmisültem az érveid miatt. Mocsok kemény vagy, nem engeded megülni az ész diadalát...
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 22:28; A linked: Not Found
Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
csak úgy....
@Pegero: Lana23
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - getmeets.com...
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 19:26, Te nagybüdös rohadt szarjankó! A 90 milliárd közpénzből fenntartott fideszes migráncstévével mi a helyzet. A KESMA-val, a megyei napilapok fideszt felszopó, szarrá változott híradásával mi újság és et cetera. Karas Monika fidesz seggéből kilógó hatósággal mi újság és folytathatnánk látástól mikulásig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.