Kormánytámogatással újul meg a Pasaréti Páduai Szent Antal Ferences Templom – közölte a Pénzügyminisztérium vasárnap.

Budapesti templomot újít fel a kormány

A tárca közleményében a pénzügyminisztert idézve úgy fogalmaz, a magyar kabinet egyik legfontosabb vállalása a helyi közösségek támogatása, "mert belőlük tevődik össze egy épülő, a céljaiért tenni képes nemzet".

A tájékoztatás alapján Varga Mihály a plébánia felújítását és kibővítését bejelentve elmondta, a kormány mintegy 1,8 milliárd forinttal járul hozzá a templom felújításához és közösségi tereinek kibővítéséhez.

"Azok a közösségek érnek el eredményt, amelyeknek vannak együtt megfogalmazott céljai, és van bennük tenni akarás azok megvalósításhoz – emelte ki Varga Mihály megemlítve, hogy a Pasaréti téri templom felújítását a helyi közösség kezdeményezte. Az átfogó felújítási terv kidolgozása a hívek és rendtagok bevonásával történt" – mondta a miniszter.

A Pénzügyminisztérium közlése alapján a tervek szerint a templomot és a rendházat is felújítják, korszerűsítik, továbbá méltó környezetbe kerülhet a ferences rend történetét is magába foglaló könyvtár. A templomhoz tartozó közösségi házban egy olyan 180 főt befogadó nagytermet alakítanak ki, amely a környék nem katolikus lakosságát is szolgálhatja, hiszen a közelben nincs hasonló nagyságú közösségi tér – olvasható a közleményben.

Kiemelték, a fejlesztés segítségével a jelenlegi közösségi házban duplájára lehet bővíteni az óvodai férőhelyek számát, ugyanott a terület szociális ellátását végző Gondviselés Háza idősgondozásának lehetőségei is növekednek, és mindkét intézmény dolgozói méltóbb körülmények között dolgozhatnak.

A pasaréti templom a főváros egyik emblematikus épülete, a modern építészet egyik fontos alkotása, melyet Rimanóczy Gyula tervezett a mellette álló buszvégállomással együtt. "A felújítás így a hazai épített örökség védelmét és továbbörökítését is szolgálja" – idézi a minisztérium Varga Mihályt.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: Már az is meglepő, hogy eszükbe jutott, miszerint itthon is van templom, nem csak a határon túl, sőt Mexikóban.
namihami
@Horizont: Biztos szegény az egyház, a papnak már ministránsfiúkra is alig futja.
36
Huhh...Ezt nem felújítani kellene, hanem egy esztétikusabbat építeni helyette. Bahh...ez már nekem túl modern. Annyira modern, hogy ronda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.