Megyeri Szabolcs nekiesett a városvezetésnek, azonban közösségi oldalán tett bejegyzése alapján, nem egészen egyértelmű, hogy pontosan mi is zavarja.

Durva vádakkal illette a városvezetést a volt zuglói főkertész

Fotó: HVG

A korábban Zuglóban, Karácsony Gergely mellett tevékenykedő Megyeri szerint aljas politikai támadás érte a Főkertet, amikor az új budapesti városvezetés várhatóan leváltja Szabó József igazgatót.

A „modern Bálint gazda” cím ellen tiltakozó, ám mégis a média, főleg az internetes megjelenései hatására ismertté vált kertészmérnök posztjában ugyan ellenzi a Főkert lefejezését, és politikai támadásnak nevezi – a városvezetést pedig álzöldnek titulálja – azonban a bejegyzés alapján, nem biztos, hogy ez a fő problémája.

Főleg azzal van ugyanis elfoglalva, hogy miért csak négy munkanap áll a rendelkezésükre az esetleges jelentkezőknek arra, hogy beadják pályázatukat Szabó megüresedett munkahelyének betöltésére.

Ez pedig arra utal, hogy Megyeri maga is szívesen lett volna Főkert-vezér, és alighanem sérti, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem kérte fel erre a feladatra, annak ellenére, hogy mint fent írtuk, Karácsony Gergely mellett dolgozott a XIV. kerületben.

A kertészmérnök egyébként azt is kifogásolja, hogy az „új vezetőnek nem kell kertésznek lennie...elég, ha közgazdasági, jogi vagy műszaki végzettsége van”.

Nem szeretnénk vitába szállni senki oldalán, de meg kell jegyeznünk, hogy egy ilyen állás betöltése nem feltétlenül igényel közvetlen szakmai felkészültséget, bőven elég, ha a megfelelő középvezetők kertészeti szakemberek.

A Főkert korábbi vezérigazgatójának leváltásáról egyébként mi is írtunk, miután az mfor.hu korábban arról számolt be, hogy az önkormányzat új vezetése átvilágította a céget, és kiderült, hogy a Főkert a munka jó részét kiszervezte alvállalkozóknak, akik újabb alvállalkozókat vettek ehhez igénybe. Ezek aztán részben a Főkert dolgozóival végzik el a munkát hétvégenként.

Hírklikk

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ilyet még soha nem láttunk, főleg nem a fidesz hatalmi terjeszkedésénél...vagy a frissen megválasztott médiatanácsnál. Kétszínű patkányok sírnak most, de sajnos ahol mutyi vagy politikai szállak vannak Orbán farkáig ott hulljon a férgese!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
nocsak...Megyerinek van az egyik legmenőbb kertészete. Nagyon ért a kerti dolgokhoz, de a marketinghez mégjobban...
...viszont magát nem sikerült eladni, pedig lenne hely...

esetleg befigyelt az irigység?
human
@Shikari: Ha esetleg utána is olvastál volna a történetnek akkor megtudtad volna, hogy a fideszes vezetés alatt kamu cégeknek szervezték ki azokat a munkákat amiket a főkert maga is el tudott volna végezni. Ráadásul ezek az alvállalkozók ugyanazokkal az emberekkel végeztették el a munkát akik a főkert alkalmazottai voltak. Ha ebben nem látod meg a korrupciót, akkor semmiben.
F_Viktor
@Shikari: Írod.
"Zajlik a politikai tisztogatás!"

A csúti csöngőhasú 2010-11-ben megmutatta hogyan kell tisztogatni.
Pocok, mind mentek a levesbe! Meg a böribe, ki-ki érdemei szerint. :-)))
ittott
@fideszes gyökér: én sem. ne mutogasson hátra.senki.
szaboria1
Megyerit ezek szerint zuglóból is menesztették. De mint látom webáruházas kertészete is van. Nem lehet két lovat egyszerre megülni meg kell elégedni eggyel.
Ronin2
A fene vigye el..
Végigolvastam ezt a sz@art,s akkor látom,hogy... hírklikk.:D
Megélhetési rettegők gyülekezete.:D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.