Vészjelzést adtak a tűzoltók és menekülnek, mert a kormány pénzt nem, csak ígéreteket adott nekik. Lassan kevesen lesznek egy riasztásnál.

A kritikus szint alá kerülhet a helyszínre vonuló tűzoltók száma, ha jövőre sem javít a kormány az állomány helyzetén – mondta a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke.

A helyszínre vonuló tűzoltók legalább húsz, de több helyen már a harminc százaléka hiányzik – mondta a Népszavának a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. Salamon Lajos szerint ha jövőre sem javít a kormány az állomány tagjainak helyzetén, a létszám már a kritikus szint alá kerül, ami veszélyes helyzeteket, vezénylési nehézségeket eredményezhet.

Rengetek tűzoltó hiányzik

De a szakszervezeti elnök ennél tovább is ment, szerinte a kormány statisztikai trükkökkel leplezi a létszámgondok nagyságát: egy ideje majdnem minden esetet a legalacsonyabb riasztási fokozatban kezelnek, ahová elég egy vagy két kocsit küldeni néhány fős személyzettel. Így papíron nem hiányoznak emberek, de az oltás sokszor kétszer annyi ideig tart, mint normális esetben – mondta.

Cikk- és címlapkép: Pixabay 

(nepszava.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR PRÉDlKÁTOR
Talán ha visszamennének dolgozni azok a korkedvezményes negyvenes tűzoltók, akik effektíve nem tüzet oltottak, hanem ott sertepertéltek a Tűzoltóságnál anno...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.