A Fidesznél és a KDNP-nél a korábbi ellenőrzések során mindent rendben találtak, az ellenzéki pártok azonban jókora büntetéseket kaptak az elmúlt években.

Hét párt és pártalapítványaik 2017-2018-ra vonatkozó ellenőrzését folytatja, és négy párt, valamint azok pártalapítványainak 2018-2019-re vonatkozó ellenőrzését kezdi meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2020 első felében – közölte a szervezet az MTI-vel annak kapcsán, hogy átadták az Országgyűlésnek az időszakra szóló ellenőrzési tervüket.

2020 elején minden párton végigmegy az Állami Számvevőszék

Domokos László ÁSZ-elnök, korábban fideszes politikus volt

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/WikiDani1157

A közlemény szerint 2020 első fél évében a törvényi előírásoknak megfelelő ütemezés alapján a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért Párt, valamint a felszámolás alatt lévő Együtt – a Korszakváltók Pártja és pártalapítványaik 2017-2018-ra vonatkozó ellenőrzését folytatja a szervezet.

Hozzátették: az ÁSZ ugyanebben az időszakban a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Momentum Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és pártalapítványaik 2018-2019-re vonatkozó ellenőrzését kezdi meg. Azt írták: alapvető jogállami érdek és "a közpénzeket érintő korrupció elleni védettség (...)", hogy a döntő mértékben közpénzekből gazdálkodó pártok szabályszerűen, elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak, továbbá megfelelően elszámoljanak a saját tagságuk felé.

Az ÁSZ törvényi előírás alapján kétévente ellenőrzi a közpénzben részesült pártok, pártalapítványok gazdálkodását. Az ÁSZ minden pártot azonos törvényi előírások és eljárási szabályok szerint vizsgál – hívta fel a figyelmet erre a szervezet közleményében.

A Népszava összesítése szerint az ÁSZ az elmúlt 9 évben egyedül a Fidesznél talált mindent rendben, ám az ellenzéki pártokat már sokszor büntették meg több tíz- és százmilliós tételekkel:

"(...) az ÁSZ az ellenzéki pártok esetében legutóbb működésbeli problémákat talált, emiatt pedig vagyonmegóvási intézkedést rendelt el a Momentum Mozgalomnál, a Párbeszéd Magyarországért Pártnál és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnál. A többi ellenzéki pártra vonatkozóan a számvevőszék tiltott finanszírozás elfogadása miatt lépett fel. Emlékezetes, az ÁSZ a Jobbikot 662 millió forintra büntette."

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy az ÁSZ vezetőjének, Domokos Lászlónak a fizetését tavasszal emelte meg a kormány az addigi havi 2,6 millió forintról 4 milli forintra. Domokos ÁSZ-elnöksége előtt fideszes országgyűlési képviselő volt.

(MTI, Népszava)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: mint az a sokminden amit te elöre jeleztél ! :)
csak az utólsó tévedéseid, orbán vezeti az eu-t és tarlós torony magosan gyöz.
tibim,te még javasasszonynak is gyöngécske...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Minden párton? Ennyire szuicid? Még a végén felfedez néhány bolsi stiklit és akkor annyi neki!
Qqberci
Akkor még Domokoson kéne végigmennie egy úthengernek...
csak úgy....
@Shikari: mint az a sokminden amit te elöre jeleztél ! :)
csak az utólsó tévedéseid, orbán vezeti az eu-t és tarlós torony magosan gyöz.
tibim,te még javasasszonynak is gyöngécske...
nevemnick
@csak úgy...: az ostobasága a napi narkózisa. Ne foglalkozz vele.
Dr plágium
Akkor lesz sok kis félvér párt a közösülésből?
csak úgy....
@nevemnick: már próbáltam de nem müködik! a kártékony idiótákat el kell taposni mert szaporodnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.