Cseresnyés Péter szerint nincs napirenden a vasárnapi boltzár visszaállítása.


A gazdasági szereplők és a politikusok már egyeztetnek egymással a plázastoptörvény jövőjéről – mondta el a Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.n

A politikus a Világgazdaságnak azt mondta: arról legkorábban januárban tárgyalhatnak, hogy változatlan formában maradjon-e fenn a 400 négyzetméteresnél nagyobb üzletek mostani elbírálási rendszere, vagy átalakítsák.

Ami a vasárnapi boltzárat illeti, a helyzet egyértelmű az államtitkár válasza szerint: a kormány ezzel a kérdéssel nem kíván foglalkozni.

Egyszer már megpróbáltunk segíteni ebben az ügyben, ám a vásárlói igények bizonyos helyeken mások voltak, mint amire a pihenőnap intézményesítésekor számítani lehetett

– fogalmazott Cseresnyés.

Megkérdezték a kereskedelmi munkaerőhiányról is, amire azt válaszolta: még mindig vannak inaktívak, akiket képzéssel és jó anyagi kondíciókkal be lehet vonni. De a technológia is enyhítheti a munkaerőhiányt, az önkiszolgáló pénztárak vagy a részben automatizált raktárak miatt is kevesebb dolgozóra van szükség, bár a magyar vásárlók kimondottan igénylik a személyes kiszolgálást – tette hozzá.

(vg.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Plázastop? Abból megint "haladói felháborodás" lesz! Miért ne kulizhatna egy eladó éjjel-nappal? Ő "rabszolgatörvényenkívüli"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.