December közepéig 37-en fagytak meg fűtetlen lakásokban, közterületen, és kórházba szállításukat követően – tájékoztatott honlapján a Magyar Szociális Fórum.

37 ember fagyott eddig halálra ezen a télen Magyarországon
Fotó: Pixabay

A társadalmi szervezet szerint a tavalyihoz képest növekvő tendenciájú a rendkívüli kihűlés miatt bekövetkező elhalálozás.

Az áldozatok kétharmada fűtetlen otthonában, és kórházba szállítása közben, illetve beszállítása után halt meg, a többiek pedig a szabad ég alatt.

Fűtetlen lakásokban élő emberek, és érdekükben közbenjáró szomszédjaik kérték az MSZF-et, járjon közben, hogy szociális tűzifát kaphassanak, mert különböző okokból megtagadták tőlük – tudatta az emberjogi szervezet

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hány halott lenne, ha még tél is lett volna közben? Ez a 37 halott csak a hidegebb ősz eredménye...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@division: Az a baj, hogy nincs beleérző képességed csak a saját közeli példáidban tudsz gondolkozni ...és véded a kormányt.
Borsodi
Még jó,hogy senkit sem hagy a kormányunk az útszélén megfagyni. fagyon meg az otthonában.Mi lenne ha -25 30 hideg lenne kihalna a fél ország.
Shikari
A libsik azokat ekézik akik nem emelték a gáz árát évente kétszer mint Fletóék. Ha mindig emelnének most senki nem fagyna meg. Ilyen a hazugok hablatyolása.
Nessy
Azért mielőtt rezsi áriába kezdenének, elmondom, hogy a gáz alap árát csökkentették, de a többi költségen rajr maradt a 27 % ÁFA.
Anno volt az u.n. "szociáis gáz kedvezmény". 1200 m3/ év fogyasztásig komoly kedvezmény volt,és aki e körül fogyasztott, az kevesebbet fizetett. Nekem akkoriban 1300 m3/év volt a fogyasztáson, most ablak csere, gázkonvektor cseréje után még azt sem érem el! A 11200 forint havi átlag, most 9700 forint! Na ebből megyek nyaralni a Bahamákra!
Igaz 21 - 22 fok a beállított hőmérséklet, csak a szobában. A többibe mellényt veszek, a fürdőben meg hősugárzó.
division
@Horizont: Nem szidhatom mindenért a kormányt, sem ezt, sem az előzőeket.
Horizont
@division: csak azokért ami az ő saruk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok