Nagy Ervin a színháztörvény kapcsán egyebek között arról beszélt, hogy öngyilkosság lenne ellehetetleníteni azt a kultúrát, amely éppúgy a jobboldalé, mint a baloldalé.

Nagy Ervin is megkapta a magáét a Fidesztől, miután beszólt Kocsis Máténak

Mindezt arra reflektálva mondta, hogy Kocsis Máté "zaklatószínháznak" nevezte a Katona József Színházat a Gothár-ügy miatt. A kormány ezt használta fel indokként a színházak finanszírozásának átalakítására.

Nagy Ervin az RTL Klub Házon kívül című műsorában úgy fogalmazott, pöcegödörszerű képződmény a magyar politikai élet.

Nagyon komoly indulatokat gerjeszt bennem egy-egy ilyen félnótás országgyűlési s*ggnyalónak a hozzászólása. Olyan embereket bélyegeznek meg, akik egyébként köztiszteletnek és közszeretetnek örvendenek, akikre nem szokták rásütni, hogy 'ez állandóan ott van a baloldali tüntetésen, meg ez liberális bérenc', meg ilyeneket, nem. Mi csináljuk a munkánkat, és most jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény – és most nem megyek egy bizonyos szint alá –, de egy ilyen ember hogy jön ahhoz, hogy minket, akit (ki merem jelenteni, hogy) egy ország szeret és tisztel – és ez nem nagyképűség, mert nem Kossuth-díjas vagyok és nem repkednek a díjak felém – egy ilyen típusú csávó azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni egyfajta politikai szituációban, amitől ő azt gondolja, hogy ebből valamifajta nyeresége lesz"

– mondta a Katona József Színház színésze.

Az ATV összeszedte egy videóban a fideszes reakciókat. Halász János szerint Nagy Ervin megmutatta igazi arcát, és ezzel a monológgal mindent képviselt, csak nem a kultúrát. 

Dömötör Csaba Facebook-oldalán azt írta, "Nagy Ervin a kultúra védelmére hivatkozva képződményezik, pöcegödrözik és mocsoládézik. Azt is mondja, hogy a politika ellen is használhatják majd a „kreatív energiáikat”.

Amit bemutatott, az nem kultúra, és nem is kreativitás, hanem szimpla útszéli stílus. Ezt az ellenzéki provokátoroktól megszoktuk, de a művészektől nem ezt reméljük, bármit is gondoljanak az ország dolgairól.

Bárcsak a színházi zaklatásokról mondott volna hasonló veretes véleményt. Már csak azért is, mert ha valami árt a magyar kultúrának, akkor az az, ha ezeket eltussolják

- írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Lehet, hogy Ervin erosen fogalmazott, de a vastagboru fideszesek nem is ertenek masbol - lasd legnagyobb szoszolojuk, bzsoti veretes nyelvezetet.
A mindig is seggnyalo ader most megszolgalta mind a szep elnevezeset "bajszos szar" a "tiszteloitol", mind az "alam gojostolla" a megduplazott fizetesert - a kulfoldon tanulo lanyai ugysem lesznek raszorulva a magyar kulturara, az csak az otthon maradt szegenyeknek mutathatna remenyt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Lehet, hogy Ervin erosen fogalmazott, de a vastagboru fideszesek nem is ertenek masbol - lasd legnagyobb szoszolojuk, bzsoti veretes nyelvezetet.
A mindig is seggnyalo ader most megszolgalta mind a szep elnevezeset "bajszos szar" a "tiszteloitol", mind az "alam gojostolla" a megduplazott fizetesert - a kulfoldon tanulo lanyai ugysem lesznek raszorulva a magyar kulturara, az csak az otthon maradt szegenyeknek mutathatna remenyt...
RonaGyuri
Azért ez tényleg karrakteres

Egy igazi műveletlen megfogalmazás a kultur-kampf ügyében

Mottó:
Úgy kellett, úgy kellett,
Káposztába hús kellett!

Érdekes és sajátságos adok-kapok alakult ki – legalább is a derék matyar média nagyon igyekszik ezt mutatni – Kocsis Mátyinkó és Nagy Ervin között. Amibe a derék média unszolásra beszálltak a többiek is. Mármint ártunk és qurmányunk pribékjei. Akik hozták a formájukat. Ez nem is lenne érdekes, még akkor sem, ha igazi enciklopédiája az ő fogalmi hiátusaiknak.
Az igazi pikantéria az a derék média. Többen úgy találták, hogy a helyzet leírásra a legalkalmasabb megfogalmazás: „Nagy Ervin is megkapta a magáét a Fidesztől”!
Hoppá! Mit nem hallok, pontosabban olvasok. Csak azt kapta amit megérdemelt??? Ez a minősítés, még a kormányzati fírkászoktól is meredek.

Vagy csak arról szól a dolog, hogy már megint olyan kifejezésekkel, idézetekkel dobálóznak, amiről fogalmuk sincs. Mit jelent ez a mondás?
Sajnos magyarul nem csak a mondás eredtét, de még a szinonimákat sem sikerült megtalálnom. Így marad az eredeti latin „Habet hoc”, amihez a szokásos „Encyclopædia Britannica: In gladiatorial times when a fighter was (mortally) wounded, often the crowd would shout, "Habet hoc!" or "Hoc habet!" or "Habet, hoc habet!" which as jazyk suggested means "He has it!" or perhaps a little better "He's got it!" as in, he's had it (the blow)”! =))
Lepényleső
Igaza bárcsak ne lenne? Vélhetően ennek ő is örülne? A fekáliának nem csak olyan a külleme
mintha bélsár lenne,hanem a szaga is? Vélemény akkor arról miképp lehet teátrális?
lampa laz
Még több ilyen közismert ember megszólalására, rendszer kritikájára lenne szükség, mert rájuk jobban felfigyelnének az emberek. Ők sokat tudnának tenni azért, h az emberek gondolkodás módjában változás álljon be, de vagy a félelem, a közöny vagy a már bebiztosított jólét miatt hallgatnak.
justhpeter
Tökéletesen igaza volt Nagy Ervinnek. Ám pusztába kiáltott szó maradt, mert a tahó kormány tahó szekértolói a lényeget még mindig nem voltak képesek agyilag befogadni. Látszik, hogy ma már a kormányzat által elfogadott jobboldali értelmiség csak Rétvári Bencétől Bayer Zsótin át Dörmögő Dömötörig tart.
Nessy
Ahol a kulturált stílust Bayer és társai képviselik, ahol a királyi médiában mindenkit pocskondiáznak, aki nem feltétlen hívük, ott ne sértődjenek meg ha átveszik a szövegeiket! Hiszen ezen értenek!
Ahol a kultúra legmagasabb foka a focimeccsen való ordítozás, balhé, szotyi köpködés, ott a valóban jó darabokat bemutató színházak ne várjanak semmi jót. Nem veszik észre, hogy ebben a témában a közönség dönt, pártállástól függetlenül, az érdeklődésének megfelelően? Mint ahogy döntött a Nemzeti műsorairól is!
Eladott Ország
Kocsis Máté helyett Dömötör Csaba és L. Simon László forgatja a szemét Nagy Ervin színész nyilatkozatán. Hogy elfogadhatatlan és méltatlan és az útszéli stílus. Tehát az útszéli stílus, a fél ország rendszeres, kétharmadokon átívelő, rivaldafényben futó sértegetése és gyalázása belefér. Feltéve, ha például Bayer Zsolt műveli. Egy emberként keltek a védelmére, lovagkeresztet vágtak hozzá, ott rötyögnek vele hétről hétre felváltva, és törölgetik a lábukat a NER-en kívüli világba. Lezaklatózni a színházi szakmát, a színházi szakma megkérdezése nélkül, a fejük fölött, a hátuk mögött, sunyiban törvényt hozni róluk, az rendben van. Eltűrni az ezért járó esetenként erős, de jogos szakmai és állampolgári kritikát, az már nem fér bele. Akkor jön a sértődés, mert a bárki fejére bármikor rászaró, bárkiből gúnyt űző, bárkit tetszőlegesen megbélyegző politikai hatalom nem tűri ha leseggnyalózzák, és ha az általa alakított politikai életet lepöcegödrözik. Itt mindenkinek tűrnie kell, hogy tíz éve a saját kormánya zaklatja és bántalmazza, de őket, a nagy és fontos embereket nevükön nevezni, az szentségtörés. Pedig muszáj lesz tűrni, mert ez még csak a kezdet. Sokkal több semmibe vett Nagy Ervin van ebben az országban, mint hinnék az elvtársak. Nekik majd el kell számolni az elmúlt tíz évvel. Bizony.
Aki Én
@Shikari: ,,Lassan összeáll az antidemokratikus liberáliSS kórus. Nem felejtjük el kik azok"
Ez parádés. Egy mondatban beszélsz antidemokratikus kórusról, és fenyegetőzöl demokratikusan.
Beszarás. Hogy te mekkora idióta vagy.
Aki Én
Úgy kezdődött, hogy visszaütött.
Persze mikor egy kereszténynek hazudott közülük való beteg elme gyilkolással fenyeget, akkor nincs ilyen felháborodás.
Ráadásul Nagynak totál igaza van.
Aki Én
@Shikari: Demokráciában nem szokták büntetni, ha valaki igazat szól a hatalomról.
Aki Én
@Shikari: Demokráciában nem. Nálunk viszont a hatalom teszi naponta, így számon kérve sem lesz. Még.
Aki Én
@Shikari: ...igazad van, ott nem tűrik el. Már rég börtönben lenne egy ilyen hatalom.
Aki Én
@Shikari: ...de, azt értem. Esetleg próbáld meg, tesztelj.
tudode
Na jó!
.
Akkor távirati stílusban összefoglalható a FASZA GYEREK self made = saját készítésű ország, EU romboló története!!!
.
Az a 4, 5 Bibó-ista falusi gyerek az átkosban összeverbuvált 37 kollégistát, akikből legalább 30-nak esze ágában sem volt követni a NIX UGRI BUGRIT
.
------ Mi lett a 37 Fidesz-alapítóból?
index.hu/belfold/2018/03/29/fidesz_alapitas_bibo_rajk_szakkolegium_alapitok_alapito_nyilatkozat_alairok/
.
Üfélesegge, mint fasza gyerek
.
----- Ki a faszagyerek? - Orbán Viktor
.
888.hu/big-pikcsor/orban-2017-a-lazadas-eve-lesz-4080376/
.
Aztán úgy belejött a faszagyerek a móriKÁZÁSBA, a teljhatalmával, hogy közjogilag egy bazi nagy senki lett
.
----- Orbán Viktor nem miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=117s
.
Mesterműve az, hogy az ÁLLAMOT TELERÓKÁZTA hálából LEJÁRT LEMEZŰ FRAKCIÓVEZETŐKKEL, akik elvégezték/végzik a karaktergyilkolásos piszkos melót, mindenféle államigazgatási tanulmány nélkül!
.
Arra nem volt példa a történelemben, hogy egy szürke eminencián, akinek a családja gazdagodhat a köz vagyonából elcsórikázott bányából, már akkor elvesztve a tisztességét, a disznóóla alá gyűrjön egy egész országot a rendvédelmisektől a kultúráig, úgy hogy a ZAVAROS ÁLLAMBAN könnyű halászni a cápáknak, elkapva a kis sneciket, elterelő hadjárattal!
.
Még jó, hogy a HÁNYINGER JOGÁT még nem nyúlta le az ugri bugri, magamutogató hapci marci!
relatív
@Horizont: Azt érzékelem, hogy sokak véleményét fogalmazta meg, és még igen enyhe kifejezésekkel a regnáló körül feltűnt semmi emberekre, akik Istent, Embert nem tekintve szörnyű nyilatkozatokkal sértenek meg sok - náluk toronymagasan többet ' érő ' - embert !
ómió
A molesztálás ellen bármilyen szinten tenni "haladóilag" már "ellehetetlenítés"?
Sámannus
Gyorsan szokjatok hozzá faszfejkém, mert késésben vagytok. Vegyétek észre, hogy eljárt az idő felettetek. Rátok sem baszik má senki. Túltoltátok a biciklit szélhámoskodtatok a hatalommal. Tik vagytok az olcsó hazudozók, akik örüljetek, ha csak kikötnek benneteket a lámpaoszlophoz. Vagy elégedjetek meg néhány évvel a csillagban
lampa laz
@Horizont: ..ő nagy csalódás volt nekem, bár Martonnal átélte a zaklatási botrányt esetét. Esetleg figyelmeztették, h menesztik ha nem fogja be a száját. Mindegy is mert ezeknek a mocskoknak a csápja mindenhova elér. A végtelenségig azért nem fogják tudni ezt csinálni, mert el fog pattanni az a bizonyos húr. Senkinek nem jó már ez az ország, csak ezeknek a mocskos tolvajoknak.
Állítólag beteg ez a rohadt dög, remélem nem épül fel többet...
csipetke
Nagy Ervinre évtizedek múlva is emlékezni fognak az emberek,de néhány éven belül nemigen fognak emlékezni,hogy kik voltak orbán kutyái. Érdekes,hogy pont ez a fideszes banda beszél útszéli stílusról,Nagy Ervinnel kapcsolatban pöcegödörről,meg mocsoládézásról.Ezek miért nem hallgatják vissza a parlamenti rizsájukat,mert egyenes beszéd helyett az ellenzéket fikázzák,a gazdájuk egyenesen lekisnyilasozta a jobbikot.Az aztán kultúra a javából...taplóéknál.Amihez orbán hozzányúl,az sz@rrá változik.Most igyekszik a kultúrát is hazavágni
Nessy
@csipetke: A saját képére és hasonlatosságára akarja formálni az ország lakóit! A híveit sikerülhet, de az igazi embereket nem igen!
advocat
Talán gondolkodni kellene és nem csak pofázni! Nagy Ervin meg egy darabig - mármint fideszes kormányok alatt - nem kap semmilyen díjat. És???
Desischado
Nagy Ervin gerincesen megmondta az igazat. Ez nem tetszik fideszéknek, de remélem, pár év múlva a lőtéri kutyát sem fogja érdekelni az ajvékolásuk. Nagy Ervin remek szinész, igaz ember, ezek meg csak paraziták. Reményeim szerint, végre ébredezik a magyar. Aki a tudományt, a kutúrát és főleg az embereket akarja megölni, annak pöcegödörben van a helye!
advocat
Csak mégegy megjegyzés. Nem pofázni kell, hanem megmagyarázni, hogy esetleg valamit félreérthetett, vagy nem jól látja. De ehhez már ész kellene. Sok-sok ész! De az nincs, csak beszólás! Mint a játszótéren, vagy még ott sem.
cirip
Sajnos vihar a biliben az összes "zaklatási botrány"! Hatalmi harc, taigetosz
Sajnos mindig is mindenhol volt , van és lesz "zaklatás". Ezen az alapon az összes színházat be lehetne zárni.Legyetek kedvesek még mélyebbre ásni, még régebbi dolgokat előkotorni, attól függően, mikor, ki(k)nek az érdekei kívánják!
Nyírfa
Nem azt mondta Orbán, hogy a magyar egy őszinte, szókimondó nép? Igaz, azt is mondta, hogy ne arra figyeljünk, amit mond, hanem, arra, amit cselekszik. Gyakorlatilag mindegy, bármit mond, bármit tesz, az átok az országra nézve.
Nagy Ervin kimondta, amit olyan sokan gondolunk, sokkal, de sokkal többen, mint ahányan elmegyünk tüntetni. Részemről respekt!
vukkocska
Nagyon tetszett Nagy Ervinnel készített beszélgetés. Ezek meg csak fröcsögjenek Kocsis Mátétól Dömötör Csabáig mind :)
Borsodi
Sok Nagy Ervin kéne és egyetlen egy Kocsis Máté se.Fideszröl meg nem is hallanánk
cikicakk55
Nagyon jól tette ngy Ervin,hogy ilyet nyilatkozott. Én is arra jutottam,mint itt oly sokan,hogy Bayer útszéli stílusa nem zavarja a FideSSt.de amit egy színész mond,jogos dühében,az már pocskondiázás. Jó lenne ha minél több olyan színész és közismert ember hallatná a hangját,akiknek a szavai,tettei eljutnak a kis emberek,az agymosott emberek fülébe is. Szerencsére látszik,hogy repedezik kívülről és belülről is a Fidesz,de nem árt a folyamatot felgyorsítani. Túl sok Magyar ember hal bele az egészségügy leamortizálásába és túl sok értelmes,okos, fiatal menekül el ebből az országból. Nem kell megvárni még el fogy a Magyar. Ellenzéki pártok,ez nektek is szól. nem egymásra kéne acsarkodni,hanem az embereket egyetlen egy nagy tömbbe fogni és úgy ráereszteni a Fideszre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.