850 milliós vagyonelkobzást kért az ügyészség Simonka György fideszes parlamenti képviselőre – írja a 24.hu.

Az ügyészség 850 millió forint erejéig kért vagyonelkobzást Simonkára amellett, hogy nyolc és fél évre fegyházba is küldené – írja a vádirat alapján a 24.hu.

A lap megismerhette a vádiratot, amiből kiderült, hogy a 8,5 éves fegyházbüntetés mellé még anyagi csőd is társulhat, ha a bíróság bizonyítottnak látja a vádakat.

2018-as vagyonnyilatkozata szerint a politikusnak nincs ennyi pénze, viszont van majdnem 86 millió forintnyi tartozása.

Simonka megvádolt rokonai sem tarthatnák meg a vagyonukat. Unokahúgától korábban már lefoglaltak 32 milliót.

Bár a politikus csak az ügy harmadrendű vádlottja, az ügyészség őt tartja a bűnszervezet vezetőjének – teszi hozzá a lap.

Vissza nem térítendő támogatásokat szereztek meg és ezzel 1,4 milliárdos kárt okoztak az adófizetőknek a vádirat szerint.

Simoka és 32 társa ellen augusztusban emeltek vádat bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken. A vád szerint tevékenységük a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az EU-tól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

Forrás: 24.hu, Index, 444.hu

Címlapkép: MTI/Rosta Tibor 

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Szerencsétlen sneci, akit beáldozott a NER, miközben .
.
www.google.com/search?q=NER+tagok+vagyonosod%C3%A1sa&oq=NER+tagok+vagyonosod%C3%A1sa&aqs=chrome..69i57.14570j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------------------------
.
Össze lehetne guberálni, ha valaki venné a bátorságot ezektől az ártatlanoktól az államadósságot úgy, hogy mijük volt a rendszerváltáskor, mennyit kerestek, és mennyit zsibiztek
.
---- A milliárdosok könnyű lebuktatásáról Sándor István (Papa) főnyomozó
.
www.youtube.com/watch?v=W7VOiJHbw9M
.
Rongy'ÜK mongyuk'ÜK az olajügyektő!
Jozefina
Simonka ügy harmadrendű vádlottja!!! Az első rendű vádlott otthon betegeskedik??!!! Szép világ!!!
Pálinkafőző Rézüst
Miközben másokra íratta a vagyonát a jószág...Úgy cca..23miliárdról van szó!!! Rohadmányok...
rokker33
És Me'szaros tól mikor veszik el a jogtalanul megnyert pályázatok után kapott pénzeket??Mondjuk az nem apró 850 millió hanem 2-300 milliárd forint!Nah annak kellene utána járni bár tudja mindenki hogy ő csak Orbán pénztárosa!!
csak úgy....
mire az ügyészség lép,addigra simonka szegényebb lesz mint a templom egere és nem lesz mit elkobozni a büntit meg majd harmadolják. ki van ez találva...
lampa laz
Az 1,4 milliárdhoz az a 850milliós vagyonelkobzás csak zsebpénz. Gályára vele és addig dolgoztatni amíg az összes pénzt vissza nem fizeti. Aztán lehet a többi szemetet is mellé vágni, mert nem ez az egyetlen mocskos tolvaj a fideszben. Akkor lesz valódi igazságszolgáltatás ha a tolvajok fejedelme is hasonló sorsra jut.
namihami
Elkobozzák a vagyona egy részét? Mert ugyebár, ez csak egy része a ""nehéz, becsületes munkával"" megszerzett vagyonkának.És a legfontosabb:: Ez az einstand a KEZDET lesz vagy a VÉG a szerzett pénzek sorában?
Pálinkás Pál
Nofene??? Mi lesz itt fidesznyikek,ha fordul a kocka???
lampa laz
@csak úgy...: ...nem rossz... "kirámolták az adománygyűjtő dobozt, 2985 forintot zsákmányolva. Ezért a szaros 2985 forintért 1,5 évet kaptak, mert
"a bűncselekmény erkölcsileg rendkívül elítélendő," ...fideszeseknél viszont ez dicsőség
illetve,, hogy mindkét vádlott különös és többszörös visszaesőnek minősül, ...basszus, akkor a fideszesek hányszoros visszaesők? Simonkára nem 8,5 évet kellene kiszabni hanem életfogytig tartót.
Józsipapa
Előzetesbe tenni, de azonnal ezt a tolvaj - rablót
is !!!
Boldogot meg mellé !!!
Lepényleső
...aztán majd háromszor annyit perelnek vissza,s a kamatokkal ötszörösére dagad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.