Aláírta a Mátrai Erőmű 72,66 százalékos tulajdonrészének adásvételi megállapodását az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel; a tranzakciót várhatóan 2020. első negyedévében zárják, ahhoz hazai és Európai Uniós hatósági engedélyek szükségesek – közölte az Opus Global hétfőn.

Mészáros Lőrinc már el is adta az államnak a Mátrai Erőművet

Azt is megjegyezték, hogy az Opus Global a jövőben a megújuló energiaforrásokra, az elosztóhálózatokra és az energiakereskedelemre összpontosít. A tőzsdei befektetési holding stratégiai célja, hogy mind a lakosság, mind pedig a vállalati szféra számára okos energetikai megoldásokat és 21. századi szolgáltatásokat kínáljon, biztosítva egyúttal az azokhoz nélkülözhetetlen infrastrukturális feltételeket.

Az Opus Global stratégiai a célkitűzését szolgálják a társaság korábbi és a már bejelentett akvizíciói, továbbá a tervezett tranzakciói is, a független nemzetközi tanácsadók értékelésén alapuló vételárat üzleti titokként kezelik a felek – írják a közleményben.

Gál Miklós, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta, a társaság hosszú távon gondolkodik az energetikában, a divízió stratégiájának fókuszában az elosztóhálózati, fogyasztói kapcsolattartás, kereskedelem áll.

A Mátrai Erőmű a hazai földgáz- és villamosenergia-hálózatok stratégiai, keleti csatlakozási pontján fekvő iparterületen működik. A keleti országrész villamosenergia-hálózatában az egyetlen nagy betápláló, ezért szerepe elsődleges a térség energiabiztonságában.

A tranzakcióval teljes egészében a magyar állam tulajdonába kerül a lignitbányászat joga, ami erősíti az ország energiafüggetlenségét. A stratégiai jelentőségű lignitvagyon biztos energiatartalékként szolgál rendkívüli helyzetekben.

A Mátrai Erőmű Magyarország második legnagyobb villamosenergia-termelője. A társaság közvetlenül több mint 2000 főt foglalkoztat, a beszállítói körrel és az Ipari Parkban dolgozókkal együtt pedig összesen több mint 5000 embernek ad munkát.

A társaság a saját bányáiból kitermelt lignitből, tovább földgázból és biomasszából állít elő áramot. A lignittüzelésű blokkok működési engedélye 2021 és 2030 között jár le. Az erőmű fejlesztési stratégiája szerint a fokozatosan leállítható szénalapú kapacitásokat földgáz, biomassza, napenergia és az úgynevezett RDF (hulladékból nyert másodlagos tüzelőanyag) felhasználásával – az Európai Unió támogatásaival és egyéb forrásaival – váltható ki a lignit alapú áramtermelés.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Horizont: ma,11:37; Beszerzési áron vette a cigány. "Ül a cigány árus a cucca mögött a piacon. Arra megy egy másik, és egy óvatlan pillanatban felkapja az egyik árut, majd gyorsan elszalad vele. Mire az árus nagy búsan megszólal:
- Nnna, ez is csak beszerzési áron kelt el..."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Béla333: folytasd---mára már csupán veszteséget "termelő" céggé vált, a magyarországi aert legjobban szennyező erőmű.
Bár a pöttyösfenekű azt mondta, a "negativ eredmény" is eredmény.
kereső
Megy a polémia- kik adták el? 1995-ben a szocik. Tovább olvasva- az erőmű német kézben igen jelentős fejlesztéseket hajtott végre, 2100 embernek adott munkát, csökkentette a szén-dioxid kibocsájtást a tecnológia korszerűsitéssel, és egy nyereséges üzemet adott vissza/el a magyar államnak. Amelyet aztán a magyar állam ismét privatizált- mészáros és társának. A folytatás ismert.
Ami meg a privatizációs bevételt illeti- ha jól rémlik az Antall-Boross kormány ténylegesen csődközeli állapotban adta át az országot 1994-ben. Jött a Békesi, majd Bokros csomag- hogy kimásszunk a xarból. Ennek része volt az ennergia szektor privatizációja . Lehetséges lenne, hogy a Horn kormány nem zsebre tette, hanem tényleg az ország javára forditotta a bevételt, amelynek az eredményéből aztán az első orbán kormány minden különösebb erőfeszités nélkül eléldegélt- felélve mindazt, amit a százszor elátkozott Bokrosék létrehoztak, fejlődési pályára állitva az országot. Sohasem értetettem, hogy miért Bokrost szidják- miért is nem a dilettáns Antallékat. akik miatt a Horn kormány nagyon komoly megszoritásokra kényszerült. Ja, persze- az az első szabadon választott kormány népi-nemzethy volt.
tudode
Igy kell ezt csinálni, már ami a közlóvé mosást illeti!
.
Az ÁLLAM ÉN VAGYOK-ban mint az ószeresek adják, veszik a közvagyont, miközben az alattvalók JELÖLETLEN CSEKK befizetéskor a személyazonosságuk igazolásával adhatnak fel pár froncsit amiatt, hogy nem-e a terroristákat támoGATYÁK!
.
Például:
.
hvg.hu/gazdasag/20190717_andrassy_ut_terezvaros_vilagorokseg
.
Oszt' bevásároltak az ÓSZERESEK a felújított Andrássy útban is, a megforgatott közlóvéból:
.
Szép sorban felvásárolták a NER oligarchái az Andrássy út értékes ingatlanait
.
168ora.hu/itthon/szep-sorban-felvasaroltak-a-ner-oligarchai-az-andrassy-ut-ertekes-ingatlanait-155930
.
Ez a fasza gyerek papi bányájából induló világa!
lusta
2017-ben újították fel a IV. és az V. blokkot. Na ezek után lett Pénztáros Lőrinc az Erőmű tuljadonosa. A németek a 10 évvel korábban felújított I.-III. blokkok uniós kvótakibocsájtás szigorítása miatt egy újabb korszerűsítést terveztek, amire szépen rakosgatták félre a lovettát. Na ezt a pénzt gyorsan kivették a fijjuggg és a tönk szélére sodorták az erőművet, amit nagylelkűen az adófizetők visszavásároltak Lölőtől.
namihami
Az üzlet elérte a célját:: Az Orbán (Mészáros) nyert, az állam (mi,hülyék) jó nagyot buktunk rajta.
A cél ez volt---teljesítve. Jöhet a következő...
Yoda69
Persze, ha nyereseges lett volna akkor orban megtartja maganak. Igy hogy veszteseges O1G visszakeni a szart az allamra, fizessek a magyar adofizetok a veszteseget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.