Interjút adott a Magyar Hírlapnak Répás József, Kiskunlacháza fideszes polgármestere. A településen kilenc év után ismételni tudó politikus többek között az októberi önkormányzati választás tapasztalatairól beszélt. 

A 2022-es választási vereségtől fél a fideszes polgármester

Répás szerint a jó retorikai képesség mellett a kommunikációs csatornák kihasználására is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A polgármester szintén hangsúlyozta, amit már a Lázár János is több alkalommal elmondott, azaz, hogy a Fidesz meg kell találnia a közös hangot a mai fiatalsággal, ha sikeres szeretne lenni a jövőben.

„A legfontosabb, hogy ennél az új generációnál – amely mára felnőtt és érdeklődik a politika iránt, amelynek a 2002-es vereség és a 2006-os rendőrterror csupán történelem, amely számára az a természetes, hogy Európa kinyílt előttük, hogy stabil gazdasági jólét van az országban – kellene felmérni, mi az oka annak, hogy az, amit a polgári oldal képvisel, nem felel meg az elképzeléseiknek, miért van hiányérzetük”

- mondta Répás, aki szerint a Fidesz egész kommunikációját át kell alakítania a szlogenektől az imázsig.

„Muszáj lesz valamit kitalálni, mert ha 2022-ben megismétlődik a 2002-es sokk, onnan nagyon nehéz lesz visszajönni. Azt látom, hogy egyre nő az a választótábor, amely nem tart ki következetesen az élete folyamán egy adott elv, párt mellett

- nyilatkozta.

A polgármester az interjúban elmondta, jelenleg nem lát olyan pártot, amely segítségére lenne a Fidesz-KDNP-nek abban az esetben, ha 2022-es parlamenti választások után nyerne, de nem lenne kormánytöbbsége, de addig akár létrejöhet egy ilyen.

„Egy párt létrehozása több milliárd forintba kerül, és kell hozzá egy nagyon jó médiaháttér. Azonban azt gondolom, két év alatt fel lehet építeni egy olyan politikai szervezetet is, amely 2022-ben öt-tíz százalékkal kvázi konstruktív szerepkörben ott tudna lenni az Országgyűlésben, és itt most nem az ellenzéki pártokra gondolok

- fogalmazott Répás.

Forrás: hvg.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
"""Azt látom, hogy egyre nő az a választótábor, amely nem tart ki következetesen az élete folyamán egy adott elv, párt mellett"""
Bezzeg a Fidesz végig azokat az elvekkel él, amit 1989-ben, a megalakulásánál vallott. Ez a hülye még nem gondolt arra, hogy talán a szavazók még mindig elvhűbbek, mint az általuk örökös ""Führernek"" választott Vezetőjük.
ómió
@csak úgy...: Gáz annál van, aki tökönszúrja magát! Talán érintett vagy?
Lepényleső
Olyanra nem kerülhet sor amíg ortodox módon számlálják a szavazatokat? Véletlenül ha mégis,egy fél
órán belül bevezetik a szükségállapotot? S nem is kell visszamenőleg,mert most is az áll mint a cövek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.