Világszerte támadják a kereszténységet, a karácsonyt, de a magyar kormány elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára újságíróknak Budapesten hétfőn.

Orbán-kormány: támadás alatt áll a karácsony

Azbej Tristan azt mondta: az ortodox közösséget is beszámítva hozzávetőleg egymilliárd keresztény él a földön, Magyarországtól keletre és délre sokfelé üldözik őket, Nyugaton pedig keresztényellenesség tapasztalható.

Azbej Tristan úgy fogalmazott Nyugaton egyre erőteljesebben érzékelhetők "keresztényellenes folyamatok", a kereszténység támadás alatt áll, ellehetetlenítik még a karácsonyt is. Néhány éve a brüsszeli városházán úgy döntöttek, nem állítanak karácsonyfát, a kaliforniai Santa Monicában pedig betiltották a betlehemezést a világnézeti semlegességre hivatkozva. Eközben Németországban keresztény énekeskönyveket égettek, Franciaországban pedig évről évre templomokat támadnak meg, keresztény jelképeket, kegytárgyakat rongálnak meg, például ledöntik a kereszteket – mondta az államtitkár.

Ismertetése szerint a keresztényellenes diszkrimináció, szimbólumok elleni támadások egyre erőszakosabbakká válnak és a keresztény emberek ellen fordulnak. Szintén Franciaországban betlehemezőkre, keresztény énekeket éneklő gyerekekre támadtak. Világszerte sok száz ilyen eset történik évente.

A keresztény a legüldözöttebb vallás, világszerte mintegy negyedmilliárd keresztényt üldöznek vagy diszkriminálnak, tavaly is több ezer embert öltek meg keresztény hite miatt, és ezt elhallgatják – jelentette ki Azbej Tristan.

A magyar kormány ezzel szemben elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett, erősíti a világban többek között a migráció elleni küzdelemmel. Remélik, hogy idővel Európa is rájön ennek fontosságára – jegyezte meg az államtitkár.

A magyar kormány a világon elsőként, 2016-ban programot indított az üldözött keresztények megsegítéséért, és az elmúlt két és fél évben tucatnyi országban mintegy 70 ezer üldözött kereszténynek segített: így például Szíriában keresztény iskola, egyetem újjáépítéséhez járult hozzá, Észak-Nigériában támogatta a dzsihadisták által lerombolt egészségügyi hálózat helyreállítását, Etiópiában menekültek ellátását, Irakban a jazidi közösséget, a Szentföldön pedig egy múzeum bővítését segítik.

A nagy humanitárius válságokat azonban a magyar kormány egyedül nem tudja megoldani, ezért felhívja a világ figyelmét a keresztényüldözésre. Eddig két nagy nemzetközi konferenciát rendeztek Magyarországon a keresztényüldözésről sok ország több száz képviselőjének részvételével. A cél, hogy ne lehessen eltagadni a legsúlyosabb és legelhallgatottabb nemzetközi jogi válságot – mondta Azbej Tristan.

(Kép: MTI/Rosta Tibor)

Forrás: MTI

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Tudtuk, és már látjuk is, kedves dakota mini. elnökünk, hogy a támadásod alatt fog állni a Karácsony, de nem a keresztény, hanem a Gergő!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Akkor ne támadd. És a probléma megoldódikk má.
kokopelli
...a papa cigány,a mama zsidó,(nem én találtam ki!) ő meg "keresztyény magyar" és az Erdogán szimpatizánsa...
Ki tudja levezetni,hogy t.k. mi is ő? (Mopsz gedakelte Windhund Spitz?)
fahrenheit451
@kokopelli: Ez durva! Én a legnagyobb durvaságomban nem voltam olyan durva, mint most, te.
Már nem akarok mindenkit megölni, mert, ha mindenkit megölnék, ki olvashatná kokopellit?

Ez annyira durva volt, hogy elmegyek az idegen légióba (senior kategória - fél súllyal félig erőltetett menet rulez, mert ne eröltessük, ami nem megy).
Nessy
Uram! Elműt karácsony szent ünnepe, minden keresztény életbe maradt, hitelből ajándékot vett, és státusz keresztényeink tele kajálták magukat, miközben a nagy keresztény egyházak helyett a semmibe vett kis egyházak enni adtak az éhezőknek! Mert a "történelmi egyházaink" csak kapni szeretnek és akarnak, de adni nem! Isten áldásával!
fahrenheit451
Jézus nem karácsonykor született :)

Jézus nem egy kis magatehetetlen csecsemő, hanem hatalmas királyként megvívott egy háborút az égben, megtisztítva azt, kivetve onnan Sátánt és a démonait, és most az Atyja jobbján vár, hogy megvívja a háborút a földön is.
Jézus, egy hatalmas király - királyoknak királya, uraknak ura -, egy pusztító.
A pusztítása nyomán a vértenger a földön a lovak szügyéig fog érni.
De mindezt nem gonoszágból, hanem pont a gonoszság ellen teszi !!!
Ezt tudtad?
De van menekülési útvonal.
Ezt ismered?
kokopelli
@fahrenheit451: ..bocs,de én csak idéztem a papa meg a mama szármzását egy itteni fideszes kommentelőtől!
A keverék kutyuska-példálózás egy német vicces megállapíthatan valamire szóló utalás,minden gonoszság nélkül!
Nekem volt egy olyan "Mackó" nevű kutyusom,"akinek" a kisváros kutyusai kivétel nélkül mind rokonai voltak!
Én nem megyek a légióba,mert 23,5 hónap Magyar Néphadsereg elég volt nekem! ..na meg egyszer egy hat hetes
tartalékostiszti továbbképzés! Erőt egészséget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.