A bíróság letartóztatásba helyezte azt a 25 éves szír férfit, aki szombaton rabolt ki egy nőt a fővárosi Andrássy úton – hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

Megmenekült a haza! Az M1 szerint letartóztattak egy szír rablót Budapesten

Az M1-nek Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőt helyettesítő főügyésze elmondta: az ügyészség a szökés és elrejtőzés veszélye miatt kezdeményezte a férfi letartóztatását. A megalapozott gyanú szerint elkövetett bűncselekmény, a rablás kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény. Továbbá a férfi magyarországi tartózkodásának céljáról sincs részletes adat – közölte.

Az M1 Híradójában azt mondták: a bíróság hétfőn mintegy négyórás meghallgatást követően rendelte el a férfi letartóztatását.

A nyomozásba a Terrorelhárítási Központ is bekapcsolódott. Azt vizsgálják, hogy A.S.-nek korábban volt-e köze a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez, illetve kikkel állt kapcsolatban mióta 2015-ben Európába jött.

Az M1 úgy tudja a férfi 2015-ben jött Európába, Németországban menekültstátuszt kapott.

Korábban a rendőrség azt közölte: szombat délután az Andrássy úton egy nő parkolt az autójával, amikor a szír férfi kinyitotta az ajtót, majd megrúgta a sofőrt és beszállt mellé.

A férfi először angolul, majd arabul kiabálni kezdett a nővel, aki megpróbált elszaladni és segítséget kérni, de a támadó utána futott, visszarántotta és többször arcon ütötte. A nő segítségére siető járókelőt a gyanúsított szintén megütötte

- ismertették.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Na, legalább a szírt sikerült. Ha már a lendvaysok védett állatfajnak számítanak. Azokkal valahogy csak nagyon szelektálva jön össze.
luiz
Most akkor rabolt vagy csak garázdálkodott?
simmering73
Ez a szír statiszta mennyi gázsit kapott ezért a performanszért?
ómió
És már a "Mutti" menlevelével a zsebében se rabolhat tovább? Hát, ennyit ér egy "pozitív fenoména"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.