Ünnepi interjút adott Orbán Viktor a KESMA alá tartozó valamennyi lapnak, legalábbis a Magyar Nemzettől kezdve a megyei napilapokon át a Borsig mindenhol a kormányfő szerepel kiemelt helyen a lapok online felületein.

Bár az interjú címe az, hogy "Csatazaj helyett elcsendesedés", Orbán Viktornak a karácsonyi ünnepen kívül azért sikerült klímavédelemről, migrációról, Brüsszelről, Soros Györgyről is beszélnie a családok mellett a Magyar Nemzet hasábjain (amely interjú a kormányzati médiaholding KESMA alá tartozó valamennyi lapban ugyancsak megjelent). 

Orbán a Fideszt Mike Tysonhoz hasonlította az őszi választás kapcsán a karácsonyi interjújában

Orbán Viktor a kötcsei polgári pikniken

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az önkormányzati választási kudarc is felmerült kérdésként, és bár Orbán először azt nyilatkozta, hogy az ország szempontjából jó év volt 2019, és a kormánypárt is nagyot nyert a májusi EP-választáson, azt azonban el kellett ismernie, hogy az őszi választáson bizony kaptak pofonokat. 

Mi kaptuk a legtöbb szavazatot, úgy, hogy másfél évvel a parlamenti választások után talán mi vagyunk az egyetlen kormánypárt Európában, amelyik a támogatását megőrizte, sőt növelni is tudta. Igaz, hogy ilyen támogatás mellett is komoly településeket veszítettünk el, ráadásul a fővárost is. Hiába várják tőlünk, mi sem győzhetünk mindig, mindenhol.

Mike Tyson hiába nyert pontozással, tőle kiütést várnak. Ha elmarad a kiütés, akkor mindenki úgy érzi, hogy a bajnok gyengült, a vesztes, bár kikapott, de erősödött. És ebben van is igazság. De a politika nem csak harc, itt a meccs után is van élet, és annak minőségéért a győztes felel az első helyen (...)

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek és a KESMA-lapoknak Orbán.

A kormányfő kitért az elindított családvédelmi tervekre, arra, hogy idén is adót csökkentett a Fidesz-kormány és béreket emelt, valamint azt fejtegette, hogy Európában is komoly veszélyt hárított el a Fidesz azzal, hogy 

sikerült megakadályoznunk, hogy az európai intézményekben többségbe kerüljenek Soros György emberei,

akik a legkeményebb ellenfelek lesznek a jövőben.

A Soros-hálózat nem éri be azzal, ameddig eljutott, egész Európát akarja vegyes kultúrájú kontinenssé változtatni, lehetőleg a nemzetállamok felszámolásával. Ők ezt a tervet továbbra is erőltetni fogják, és minden eszközüket bevetik majd. És ez nem kevés. Mi azonban arra kaptunk többször megerősített felhatalmazást a magyar választóktól, hogy szembeszálljunk ezzel a tervvel, és ezt is fogjuk tenni. Ők az állkapcsuk erejében hisznek, mi pedig abban, hogy belénk törik a foguk. Nem ők lesznek az elsők. Akik meg akarták mondani a magyaroknak, milyenek legyenek és hogyan éljenek, rajta szoktak veszíteni

- magyarázta karácsony tiszteletére a miniszterelnök az interjúban.

Orbán szerint minden brüsszeli támadás (sajtószabadság,korrupció, bankok helyzete, CEU) egy oknak tudható be: hogy Magyarország nem engedi a migránsok beteleptísét.

A miniszterelnök szerint lehetnének újabb családvédelmi intézkedések is, bár azt is hozzátette, ehhez az kell, hogy növekedési pályán tartsák a magyar gazdaságot. 

A magyar gazdaság ma egyre jobban teljesít, de ez a szint nem elegendő további családtámogatási intézkedésekhez

- magyarázta.

Orbán szerint közeleg egy újabb válság, az EU pedig elvétette a lépést, és ezért az uniós fejlődés motorja szerinte már Közép-Európában van. Arról is beszélt Orbán, hogy csökkentik az adókat folyamatosan, hogy a munkáltatók több bért tudjanak adni a munkavállalóknak.

A klímaválságra is kitért, szerinte ez politikai oldalaktól függetlenül fontos kérdés, ám a klímavédelem árát nem az embereknek, hanem a klímarombolóknak kell megfizetnie.

Orbán a következőkkel is elbüszkélkedett az interjúban:

Sohasem rejtettem véka alá azt az ambíciómat, hogy fölszámoljuk a szegénységet Magyarországon, és a cigányságot is kiemeljük a történelmi nyomorból. Büszke vagyok arra, hogy ennek a munkának az irányításával miniszterelnökként engem bíztak meg az emberek. Végre jönnek az első komoly eredmények.

2010 óta egyharmadára csökkent a súlyos anyagi nélkülözésnek kitett emberek száma. Igaz, még mindig több százezren vannak, de látom azt is, ahogyan lépésről lépésre haladni fogunk. Magyarként büszke vagyok arra is, hogy hazánk erején felül a Hungary Helps programmal segítséget ad a migránsokat kibocsátó országoknak. A válság sújtotta térségekben egész falvakat építettünk újra, van, ahol iskolát, és van olyan ország, ahol kórházat építettünk. Van már súlya, ha azt mondjuk, nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Sámannus: Ő maga mondta magáról: "Egy betanított gorilla voltam,egy pszihopata.tele botrányokkal,
sokszor financiális csőddel,és gyakran gyilkos emberevőként éreztem magam!"...hajrá Fidesz???! (:-)))))))
Málna
Jáksónak igaza van, az emberek hülyék. Ennek az oldalnak a kommentjei kétséget kizáróan bizonyítják ezt.
teuton
@Málna: Tükörbe neztel??? De a tenyekröl is tudsz valamit? Talan sorolj fel nehany falvat, amiket magyarok epitettek fel Afrikaban vagy Sziriaban! Nem stadionokat a külföldi szavazatok miatt a Karpat-medenceben!!! Ja, neked eleg a mese is, mindegy mint hablatyol a gazdaallat, a birkanak a kolompszo kell csak...
Sámannus
@kokopelli: Ő csak akkor volt gorilla, amikor telenyomták kokóval. Egyébként csak csapkodná a nyelvét, mint egy csúszómászó.
kokopelli
@Sámannus: ő NY Brooklyn/Brownswillben született!Sport vagy kábítoszer-dealer volt a választék!
fahrenheit451
Egykorúak vagyunk. Én levadászom Orbánt, ha addig élek is.
Hír a jövőből: Egy hetven éves ember csúnyán megverte a hetven éves Orbán Viktort karácsonyi bevásárlás közben.
Meg anyád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.