Ünnepi interjút adott Orbán Viktor a KESMA alá tartozó valamennyi lapnak, legalábbis a Magyar Nemzettől kezdve a megyei napilapokon át a Borsig mindenhol a kormányfő szerepel kiemelt helyen a lapok online felületein.

Bár az interjú címe az, hogy "Csatazaj helyett elcsendesedés", Orbán Viktornak a karácsonyi ünnepen kívül azért sikerült klímavédelemről, migrációról, Brüsszelről, Soros Györgyről is beszélnie a családok mellett a Magyar Nemzet hasábjain (amely interjú a kormányzati médiaholding KESMA alá tartozó valamennyi lapban ugyancsak megjelent). 

Orbán a Fideszt Mike Tysonhoz hasonlította az őszi választás kapcsán a karácsonyi interjújában

Orbán Viktor a kötcsei polgári pikniken

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az önkormányzati választási kudarc is felmerült kérdésként, és bár Orbán először azt nyilatkozta, hogy az ország szempontjából jó év volt 2019, és a kormánypárt is nagyot nyert a májusi EP-választáson, azt azonban el kellett ismernie, hogy az őszi választáson bizony kaptak pofonokat. 

Mi kaptuk a legtöbb szavazatot, úgy, hogy másfél évvel a parlamenti választások után talán mi vagyunk az egyetlen kormánypárt Európában, amelyik a támogatását megőrizte, sőt növelni is tudta. Igaz, hogy ilyen támogatás mellett is komoly településeket veszítettünk el, ráadásul a fővárost is. Hiába várják tőlünk, mi sem győzhetünk mindig, mindenhol.

Mike Tyson hiába nyert pontozással, tőle kiütést várnak. Ha elmarad a kiütés, akkor mindenki úgy érzi, hogy a bajnok gyengült, a vesztes, bár kikapott, de erősödött. És ebben van is igazság. De a politika nem csak harc, itt a meccs után is van élet, és annak minőségéért a győztes felel az első helyen (...)

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek és a KESMA-lapoknak Orbán.

A kormányfő kitért az elindított családvédelmi tervekre, arra, hogy idén is adót csökkentett a Fidesz-kormány és béreket emelt, valamint azt fejtegette, hogy Európában is komoly veszélyt hárított el a Fidesz azzal, hogy 

sikerült megakadályoznunk, hogy az európai intézményekben többségbe kerüljenek Soros György emberei,

akik a legkeményebb ellenfelek lesznek a jövőben.

A Soros-hálózat nem éri be azzal, ameddig eljutott, egész Európát akarja vegyes kultúrájú kontinenssé változtatni, lehetőleg a nemzetállamok felszámolásával. Ők ezt a tervet továbbra is erőltetni fogják, és minden eszközüket bevetik majd. És ez nem kevés. Mi azonban arra kaptunk többször megerősített felhatalmazást a magyar választóktól, hogy szembeszálljunk ezzel a tervvel, és ezt is fogjuk tenni. Ők az állkapcsuk erejében hisznek, mi pedig abban, hogy belénk törik a foguk. Nem ők lesznek az elsők. Akik meg akarták mondani a magyaroknak, milyenek legyenek és hogyan éljenek, rajta szoktak veszíteni

- magyarázta karácsony tiszteletére a miniszterelnök az interjúban.

Orbán szerint minden brüsszeli támadás (sajtószabadság,korrupció, bankok helyzete, CEU) egy oknak tudható be: hogy Magyarország nem engedi a migránsok beteleptísét.

A miniszterelnök szerint lehetnének újabb családvédelmi intézkedések is, bár azt is hozzátette, ehhez az kell, hogy növekedési pályán tartsák a magyar gazdaságot. 

A magyar gazdaság ma egyre jobban teljesít, de ez a szint nem elegendő további családtámogatási intézkedésekhez

- magyarázta.

Orbán szerint közeleg egy újabb válság, az EU pedig elvétette a lépést, és ezért az uniós fejlődés motorja szerinte már Közép-Európában van. Arról is beszélt Orbán, hogy csökkentik az adókat folyamatosan, hogy a munkáltatók több bért tudjanak adni a munkavállalóknak.

A klímaválságra is kitért, szerinte ez politikai oldalaktól függetlenül fontos kérdés, ám a klímavédelem árát nem az embereknek, hanem a klímarombolóknak kell megfizetnie.

Orbán a következőkkel is elbüszkélkedett az interjúban:

Sohasem rejtettem véka alá azt az ambíciómat, hogy fölszámoljuk a szegénységet Magyarországon, és a cigányságot is kiemeljük a történelmi nyomorból. Büszke vagyok arra, hogy ennek a munkának az irányításával miniszterelnökként engem bíztak meg az emberek. Végre jönnek az első komoly eredmények.

2010 óta egyharmadára csökkent a súlyos anyagi nélkülözésnek kitett emberek száma. Igaz, még mindig több százezren vannak, de látom azt is, ahogyan lépésről lépésre haladni fogunk. Magyarként büszke vagyok arra is, hogy hazánk erején felül a Hungary Helps programmal segítséget ad a migránsokat kibocsátó országoknak. A válság sújtotta térségekben egész falvakat építettünk újra, van, ahol iskolát, és van olyan ország, ahol kórházat építettünk. Van már súlya, ha azt mondjuk, nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fahrenheit451
„Ha nem állítják meg a hatalmat, akkor egy fenevad válik belőle, és telhetetlen bendőjű fenevadként törtet tovább. A Biblia jut megint az eszembe: falt és zúzott, a maradékát pedig összetaposta. Tehát, amit nem tud felfalni, az másé se legyen” – mondja a Hírklikknek adott karácsonyi interjúban Iványi Gábor lelkész. Arról is beszél, hogy ő szidhatja Orbán Viktort, a miniszterelnök viszont nem élhet vissza azzal, hogy kezében van valamennyiünk adóforintja. Márpedig Orbán ezt teszi: fal, zúz és széttapos.
human
Hogy hol sántít Orbán Tyson példája? Az hogy a ringben egyenlő a küzdelem. Nemzetközi megfigyelők már 2018-ban is megállapították, hogy bár demokratikus volt a választás, de nem volt kiegyenlített a küzdelem (fideszes médiatúlsúly, magukra szabott választási törvény, hatalmas mennyiségű pénz a kampányban, bevetették az ÁSZ-t az ellenzék ellen ...).
Jozefina
Még karácsonykor is hazudik??!!! Elmebeteg!!??
tudode
Szerencsétlen flottás!
.
Karácsonykor valakinek be kellene ragasztani az etetőjét, hogy ne zagyváljon össze, vissza mindent, hiszen ez az ünnep mindenkié, hogy jön ide Mike Tyson, Soros, aki valójában menekült volt! A világégés során disszidensként aposztrofálták, aztán egy fatornyos falu szülöttét kikaparta a disznóólból, és még karácsonykor is képes agyrémeivel etetni a nagyérdeműt. a jogilag nem létező Magyarország nemisminiszterelnöke:
.
---Orbán Viktor karácsonyi interjújában figyelmeztetett: a Soros-hálózat vegyes kultúrájú kontinenssé akarja változtatni Európát
.
444.hu/2019/12/24/orban-viktor-karacsonyi-interjujaban-arra-figyelmeztetett-hogy-a-soros-halozat-vegyes-kulturaju-kontinensse-akarja-valtoztatni-europat
.
Ez a pasi még mindig nem tudja HOL LENNE A HELYE!!!
Yoda69
Hat annyi hasonlosag biztos van, hogy Tyson sem veti meg a kokaint.
Béla333
Néhány napja reppent fel a hír, hogy a fényestekintetű beteg.
Csak úgy elgondolkoztam, hogy vajon ezt a riportot ebbéli állapotában adta?
Giovanni Alba
Csökkentik az adókat, hogy a munkáltatók több bért adhassanak a munkavállalóknak ... aham, és akkor most beszéljünk a választható béren kívüli juttatások pofátlan adóztatási rendszeréről is, jó?
ómió
Szó, mi szó, Tysonnak is voltak csak pontozással megnyert meccsei.
nevemnick
Tudom, hogy erre mit lehetne mondani, sok mindent, viszont a neveltetésem nem engedné... de csak azért is idézem kedvenc dakota közmondásomat: ,,Ha ellenségeid lőtávolságon belül vannak, akkor te is."
Gauntlet
1526 óta a rossz ágon vergődünk, volt itt minden: Janicsár, labanc, muszka, frankok, nácik, szovjetek. Nem gyanús?
kokopelli
Kérkedik azzal,hogy a pártja summa IQ-ja felér a Mike Tyson-éval! Bravó! (;-))
kokopelli
@Gauntlet: ..nézz utána,mivel a "frankok" csak Kärnten-ig jutottak el és 768-tól 814-ig voltak ott! ..csakszólok! (;-))
kissé felnőttem
Nekem a 6 év börtön ugrott be némi erőszakért ja mindegy is
csipetke
@Gauntlet: 11:01 A fideszt kihagytad, Ezek ugyanolyan kártékonyak, mint amit felsoroltál...
RonaGyuri
stimmel: arrogáns, gátlástalan, erőszakos ivott, drogozott és hazudozott! =))
csipetke
@Yoda69: 9:53 És Tyson se teljesen 100-as,mert ami ütés érte a fejét, nem is csoda,orbán viszont gyárilag olyan...
namihami
Mi más várható tőle? A világban már csak a ""putyinok"" a társai, civilizált politikus lassan szóra se méltatja. Marad a biztos pont:: az öndicséret. Abban nem fog csalódni.
Csak hát az odor...az lehetne kevésbé tömény.
simmering73
Azért legalább ezen a napon elvehetnék a szót tőle, ha már nincs egy normális megnyilvánulása se karácsonykor.
Gauntlet
akkor várunk Evander Holyfield-re aki jól elverte Tysont !
Gauntlet
@kokopelli: a franciákra gondoltam akik megszállták Pécset is 1918-9-ben.
kokopelli
@Gauntlet: Okay!Azért csodálkoztam,mert én évtizedeket dolgoztam "Mittel-franken"-ban,ami az Unter-és
Ober-frankennal Bajorország három (mondjuk) megyéje! Nem történt semmi! A fiaim marha büszkék arra,hogy
ők nem bajorok,hanem frank-magyarok! (;-))
justhpeter
Orbán most karácsonykor úgy gondolta, hogy a karácsony, a béke és szeretet jegyében ad egy interjút. Rengeteg helyen megjelent. Az lenne jó, ha valamennyi híve és ellensége elolvasná. Roppant tanulságos. A béke és szeretet jegyében úgy látja, hogy a jövő a harcé, a kűzdelemé.Tehát semmi konszolidáció, semmi visszavonulás, semmi normális élet. Ez az, amire számíthatnak a hívei, az ellenségei és a nemzetközi partnerei. Kiíratja magát, de kiíratja az országot is a civilizált világból. Nem csodálnám, ha ezentúl félrebillent fejjel járna, hiszen elborult az elméje. Nem kicsit, nagyon.
kissé felnőttem
@simmering73: inkább ezt mint hogy hajrá Magyarország hajrá magyarok...
mert az már a kabarék legfőbb elemévé vált.
kissé felnőttem
@justhpeter: A Grázi garancia lejárt a szuperkórház még nem vagy már nem fogadja.
Sámannus
@Pálinkafőző Rézüst: Nem csak az volt:"Tudtam, hogy nem vagyok olyan kondícióban, hogy bárkit is legyőzzek, főleg nem egy olyan kiváló képességekkel rendelkező bunyóst, mint Lennox. Az elmúlt öt évben mindössze tizenkilenc menetet boxoltam. Az a sok kokain, pia, fű és dugás végül megtette a hatását."
Igaz rájuk minden ami egy kupira illik.
human
@Jozefina: A pontos szakkifejezés a szociopata.
Logogrif
Tyson egy értelmes néger boxoló volt...Kecóka nagyon önelégült.
apgisbe
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
kokopelli
@Sámannus: Ő maga mondta magáról: "Egy betanított gorilla voltam,egy pszihopata.tele botrányokkal,
sokszor financiális csőddel,és gyakran gyilkos emberevőként éreztem magam!"...hajrá Fidesz???! (:-)))))))
Málna
Jáksónak igaza van, az emberek hülyék. Ennek az oldalnak a kommentjei kétséget kizáróan bizonyítják ezt.
teuton
@Málna: Tükörbe neztel??? De a tenyekröl is tudsz valamit? Talan sorolj fel nehany falvat, amiket magyarok epitettek fel Afrikaban vagy Sziriaban! Nem stadionokat a külföldi szavazatok miatt a Karpat-medenceben!!! Ja, neked eleg a mese is, mindegy mint hablatyol a gazdaallat, a birkanak a kolompszo kell csak...
Sámannus
@kokopelli: Ő csak akkor volt gorilla, amikor telenyomták kokóval. Egyébként csak csapkodná a nyelvét, mint egy csúszómászó.
kokopelli
@Sámannus: ő NY Brooklyn/Brownswillben született!Sport vagy kábítoszer-dealer volt a választék!
fahrenheit451
Egykorúak vagyunk. Én levadászom Orbánt, ha addig élek is.
Hír a jövőből: Egy hetven éves ember csúnyán megverte a hetven éves Orbán Viktort karácsonyi bevásárlás közben.
Meg anyád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.