A lap értesülése szerint a hatóüság zár alá vette a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vád alá helyezett fideszes országgyűlési képviselő és családtagjai vagyonát.

A 24.hu értesülései szerint hosszú listát állított össze a Készenléti Rendőrség alá tartozó Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala arról, hogy mi mindent foglaltak le a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vád alá helyezett fideszes Simonka György országgyűlési képviselőtől és családjától. 

24.hu: Biliárdasztalt és szoláriumot is lefoglalt a rendőrség Simonka Györgynél

Fotó: Facebook/Simonka György

Simonka Györgyre az ügyészség nyolc év fegyházbüntetést kért és 850 milliós vagyonelkobzást rendelt el, és bár sok mindent lefoglalt a rendőrség a lap értesülései szerint, ez mégsem lesz elég a 850 milliós vagyonelkobzás teljesítéséhez. Ráadásul a lefoglalási lista azért is érdekes, mert hogy Simonka György nevén alig van valami, a legnagyobb tételt egy 85 milliós tartozása jelenti. 

"A lefoglalt vagyontárgyak listája szerint Simonkától és szintén megvádolt feleségétől, Simonkáné Gábor Marianntól a 2018. novemberi házkutatás során a rendőrség lefoglalt

- egy Ergoline típusú szoláriumot,

- egy Singer Antal és Fia – Szeged feliratú magyar biliárdasztalt,

- egy Insportline típusú futópadot,

- 356 ezer forintot,

- 130 eurót (nagyjából 43 ezer forintnak fel meg),

- 87 dollárt (ami körülbelül 26 ezer forint),

- valamint 1298 román lejt (90 ezer forintot).

Továbbá a politikustól lefoglaltak egy 2551 négyzetméteres medgyesegyházi kivett udvart, feleségétől négy pusztaottlakai szántót, egy tehergépjárművet és egy Volkswagen Phaeton típusú autót. Simonka korábban a vagyonnyilatkozata szerint épp egy ilyen gépjárművet lízingelt. Azt nem tudni, hogy a két jármű megegyezik-e, de annyi bizonyos, hogy a politikus feleségétől lefoglalt autót nem lehet használni, mert a gépjármű-nyilvántartás szerint hivatalból kivonták a forgalomból"

- olvasható a 24.hu cikkében.

A lap szerint Simonka unokahúgától, az ugyancsak vád alá helyezett Tóth Renátától is jelentősebb vagyont foglalt le a rendőrség, tőle két gépjárművet, valamint egy nyerges vontatót, 32 millió forintnyi készpénzt, házat, lakást, gyümölcsöst, és egy legelőt vett zár alá a hatóság. Emellett Simonka gyerekei és édesanyja vagyonának egy részét is zár alá vették a rendőrök. A 77 éves édesanyánál két ingatlant foglaltak le, bár őt magát nem vádolta meg semmivel a vádhatóság.

"Simonka gyerekeitől lefoglalták annak az újkígyósi családi háznak egy részét, amiben a család lakik. A társasházzá alakított családi ház néhány éve került részben Simonka unokahúga, részben a gyerekei nevére. A Simonka család 160 négyzetméteres otthonát pedig éppen azon a napon vették zár alá, amikor a fideszes képviselőt tavaly novemberben gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség"

- emlékeztet a lap. 

A Központi Nyomozó Főügyészség augusztusban közölte, hogy Simonka György fideszes önkormányzati képviselő és társai ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat, mivel az ügyészség meglátása szerint összesen 1,4 milliárd forintnyi kárt okoztak.

Bár Simonka csak harmadrendű vádlott – őt a Magyar Termés TÉSZ Kft. és a Paprikakert TÉSZ Kft. egykori ügyvezetői előzik meg a vádhatóságnál –, az ügyészség őt tartja a 24.hu szerint a bűnszervezet irányítójának, amely vissza nem térítendő költségvetési forrásokat szerzett meg.

A lap szerint súlyos vádakat foglamazott meg az ügyészség Simonka ellen, például hogy lefizette cége felszámolóját és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eljárásának leállításáért is kenőpénzt adott, bár úgy tűnik, hogy nem a megfelelő személynek. 

Ráadásul nemcsak Simonkának és családtagjainak kell a vádlottak padjára ülnie, hanem két másik fideszes országgyűlési képviselő hozzátartozóit is oda várják.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
2020 a patkányírtás éve, mert már a rendőrség sem asszisztál...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
"Biliárdasztalt és szoláriumot is lefoglalt a rendőrség Simonka Györgynél"

A toronyórát, lánccal hová rejthette el ez jóember?
kissé felnőttem
ajaj meddig fog ez elérni és mikor csak idő késdése
SystemError
Szorul a hurok a sejthalmaz körül is! Egyre több a bizalmi köreből lebukó ember. Hernádi esetében, pedig nyilván közvetett Orbán is bűnrészes, mert Hernádi egy állami cég esetén nem magánzsebből fizetett 3 milliárd csúszót! Ki hagyhat jóvá egy ilyen eseményt...??? :) Reméljük az Ördög ügyvédje okosan Polt-ot kapja le majd először, utána a többi menekülés közben úgy is széthagyja a nyomokat. Bár Polt nélkül már elég csak a tényeket venni. Nem kell plusz infó vagy bizonyíték. Eddig sem ezzel volt a baj, hanem a maffiaszervezettel!
Lepényleső
Egyszer ha ezt teszik majd vezérénél,lefoglalják majd az országot ami önkényesen leltárban van a nevénél?
fahrenheit451
@Józsipapa: Ha ezek az emberek ellenzékiek lenének, már vasra verve várnák a véget a halálsoron.
lusta
@Józsipapa: Mi az hogy! Természetesen még képviselő és az erkölcsökről, a mezei állapolgárra vonatkozó törvényekről dönt. Ő. IS.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.