Szürkehályog-műtétek után 12 beteget kellett kórházi ellátásban részesíteni, mert műtéti szövődmények léptek fel náluk. A betegeket a budaörsi szakrendelő egynapos sebészeti részlegén voltak korábban. A gyanú szerint a műtéteknél nem tartották be a higiénés protokollokat.

A Budaörsi Egészségügyi Központ a honlapján arról számolt be csütörtökön, hogy 12 betegnél lépett fel műtéti szövődmény és emiatt kórházba kerültek, miután a szakrendelő egynapos sebészetén szürkehályog-műtétet hajtottak végre náluk – írja a hvg.hu.

Tucatnyi betegnél léptek fel szövődmények, miután megműtötték őket Budaörsön

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A közlemény szerint december 12-én 22 szürkehályog-műtétet hajtott végre az orvosi csapat az egynapos sebészeti részleg II. számú műtőjében. A következő napi szakkontrollon még mindegyik beteg panaszmentes volt, ám december 14-én már szövődmények – szem váladékozása és fájdalom – léptek fel. Tizenkét beteget újraoperáltak, négyük pedig tartós kórházi ellátásra kellett befektetni a Szent János Kórházba.

Az intézmény értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot, valamint kapcsolatba lépett mindazokkal, akiket azon a héten műtöttek Budaörsön. Emellett a következő hétre tervezett műtéteket törölték. A visszajelzések szerint a tünetek sem a szomszédos napokon műtötteknél, sem az aznap az I. számű műtőben műtött betegeknél sem lépett fel.

"A műtőben és betegekről vett minták alapján a szövődmények valószínűsített oka, hogy a műtétek során nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat, különösen a kézhigiénés protokollt.

Az egyéni felelősségek tisztázása a további laboratóriumi vizsgálatoktól várható.

A hatóság a fertőtlenítések végrehajtásán túl kötelezte az intézményt a személyi higiénés szabályok szigorítására és betartásuk fokozott ellenőrzésre"

- olvasható a közleményben.

A műtétek az egynapos sebészeten 2020. januárjában folytatódhatnak, miután az intézmény eleget tett a népegészségügyi hatóság által előírt intézkedéseknek. 

"A budaörsi egynapos sebészet évi mintegy 2500 operációt végez kilenc szakmában, ezen belül a szürkehályog-műtétek rutinbeavatkozásnak számítanak – egyedül 2019-ben ezernél több ilyen műtétre került sor. A mostani esetet megelőzően az elmúlt években a kötelező kórházi háttér igénybevételére tízezerből két beteg (az ellátásban részesülők 0,02 százaléka) szorult rá. Az intézmény a továbbiakban is mindent megtesz, hogy kiemelkedő betegbiztonsági mutatóit fenntartsa"

- olvasható a közleményben.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
És akkor a korházak vezetői akarják perelni a hiányosságokat feltárókat!!!??? Szégyen és gyalázat ami az egészségügy név alatt zajlik!!! Vén szenilis Káslernak már régen le kellett volna mondania!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Az a qurva kézmosás, csak az ne lenne. ha a versenyző kulázás után kezet mos, az kevés...ha megszagolná az ujjacskáját ami igencsak érintkezett az ánuszrózsával, akkor érezne némi szarszagot, még akkor is, ha bidét is használt. Szóval alaposabb kézmosást, és fertőtlenítést, valamint a kilincset sem markolászni kifelé menet. A körmökről már nem is beszélve.
ágimami
"Az intézmény a továbbiakban is mindent megtesz, hogy kiemelkedő betegbiztonsági mutatóit fenntartsa"
Szégyen és gyalázat, ami az eü-ben folyik!! Itt higiénés problémák vannak, ami azért is nagyon szomorú, mert ahogy @jesz: is írja, kézmosással és fertőtlenítéssel mindez elkerülhető lenne!!!
Csizmás Kond
Vannak ágazatok, mint pl az egészségügy ahol az emberi mulasztásokból politikai cirkuszt leget gerjeszteni, és amit sokan meg is tesznek vagy kihasználnak.
Jozefina
És akkor a korházak vezetői akarják perelni a hiányosságokat feltárókat!!!??? Szégyen és gyalázat ami az egészségügy név alatt zajlik!!! Vén szenilis Káslernak már régen le kellett volna mondania!!!
ágimami
@rewax: Miért nem lehet ezeket a szemeteket eltüntetni???
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"Vannak ágazatok, mint pl az egészségügy ahol az emberi mulasztásokból politikai cirkuszt leget gerjeszteni, és amit sokan meg is tesznek vagy kihasználnak."

Amíg orbán nem züllesztette le a magyar egészségügyi ágazatot a khoikhoi törzs nívója alá, addig évente nem jártak hasonlóan 35 ezren. Ezért lett politikai ügy!

Igen, tudom, az elmúútnyóócévben 70 ezren fertőződtek meg a kórházakban, de Gyurcsány személyesen likvidálta őket és a családjaikat, hogy ne legyen belőle hír!
Yoda69
Gondolom ezeket a muteteket mar az ukran vendegmunkasok vegeztek, akiket a hianyzo orvosok potlasara vet be az orban kurmany.
Csizmás Kond
@F_Viktor: Attól hogy az ember később szülertik még utánnaolvasgathat az előtte történteknek.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Aztán te hol olvastál olyat, hogy anno Gyurcsány is évente egy városnyi magyart öletett meg a kórházakban? Várom az olvasmányaidat!
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...?..és te hol hogy Orbán azt tette volna ?
F_Viktor
@Csizmás Kond: : Te jössz!
"Fertőzés miatt történik a kórházi halálesetek tizede"
www.origo.hu/itthon/20160419-korhaz-fertozes-antsz.html

"2018-ban tovább emelkedett a kórházi fertőzések száma"
www.pharmindex-online.hu/hirek/emelkedett-a-korhazi-fertozesek-szama

"A kórházak trükköznek a kórházi fertőzések okozta halálesetekkel"
zoom.hu/hir/2018/12/05/a-korhazak-trukkoznek-a-korhazi-fertozesek-okozta-halalesetekkel/

"Hivatalosan 541-en haltak meg tavaly kórházi fertőzés miatt, de a valós adat jóval több is lehet"
blog.atlatszo.hu/2019/11/hivatalosan-541-en-haltak-meg-tavaly-korhazi-fertozes-miatt-de-a-valos-adat-joval-tobb-is-lehet/

"Tavaly 541-en haltak meg kórházi fertőzések miatt"
444.hu/2019/11/12/tavaly-541-en-haltak-meg-korhazi-fertozesek-miatt
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...ne haragudj de én ezeket úgy olvastam hogy mind te okoztad terrorcélból, dékás megbízásból.
...te jössz.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Ne pofázz mellé mocskos fityesz bérenc! Még mindig te jössz!
Csizmás Kond
@F_Viktor: ..előbb válaszolj kisganaj...tudod sorba mint a malomba...vagy ez migráncséknál ismeretlen ?
F_Viktor
@Csizmás Kond: Mindig is mocskos görény voltál, ennyit ér egy hithű román G!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Te pedig egy faszfej szájhős aki már a második válasznál befuccsol.
Yoda69
@F_Viktor: Ha tenyekkel allitod szembe ezeket a geciket egybol menekulnek, vagy anyazni kezdenek.
Az osszes fideSSes ilyen sunyi geci
F_Viktor
@Csizmás Kond: Nyomorék, még csak addig jutottál el, hogy olvasni nem tudsz, mert a román G-knek az nem nagyon meg.
Csizmás Kond
@F_Viktor: anyukád a nyomorét te rohadt aki még egy becsületes never sem tudott adni neked.
Nessy
Nem akarom elkeseríteni egyik , másik betegtársat, de bizony ilyen malőr nélkül is érik kellemetlen meglepetések az embert műtét után pár nap múlva. Amikor a szürke hályog takarásában van egy macula degeneráció. Aztán két-három nap múlva kiderül, hogy három számot lát összesen. Azaz nem látja majd az arcokat, és nem tud olvasni vele. Periférikusan lát. Ha a másik szemmel nincs gond, az sokat segít. Meg az injekciós kezelések is lassíthatják a folyamatot. De, hogy jót is mondjak, kb 3 - 4 hét , mire tökéletes lesz a látás műtét után. Ezért kell várni kb. két hónapot a másik szem operációjával.
division
Ezért kell magánklinikán végeztetni mindenféle beavatkozást, engem ott még negatív meglepetés sosem ért.
Yoda69
@division: Most aztan nagyon okosat mondtal.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Fogyatékkal élőnek nehéz lenne nevezni, te nyomorék!
division
@Yoda69: Szoktam:-) Egyébként tényleg ez a helyzet.
Nessy
@division: Azért a macula degenerációval, ami a szürkehályog alatt van, ők sem tudnak mit kezdeni! Még az óceánon túl sincs rá gyógymód.
Ezt kivételesen elhiheted! Nem ellenzéki hiszti!
division
@Nessy: Elhiszem. Ettől függetlenül anyósomat 68 évesen műtötték mindkét szemére, most múlt 80, minden rendben.
Yoda69
@division: Akkor arra is adj valaszt mi a jo busnak fizetjuk a TB jarulekot, ha csak a magan intezmenyekben van normalis orvosi ellatas. Akkor inkabb mondjak azt matol nem kell fizetni a TB-t, de innetol megszunik az ingyenes ellatas is. Csak fizetos lesz a jovoben. Ugyis ez a fideSS celja, akkor mit lacafacaznak ennyit a korhazak kivereztetesevel. Persze tudom, azert nem akarnak szavazatot sem vesziteni, inkabb lassu es szenvedos halalra itelik a magyar embereket.
division
@Yoda69: A tb - t többek között azért is fizetjük, hogy pl. drága gyógyszereket kaphass meg tized áron. Nekem is kell szednem pl. egy olyat ami 25 ezerbe kerülne havonta, így viszont csak 2500, és ez csak egy gyógyszer, vagy ott a vérvétel, azért sem rohangál az ember magánba. Persze hozzá kell tennem, nem is a 25 ezer lenne a gond, hanem ugye csak receptre kaphatod meg az efféle gyógyszereket, és azt egy magán orvos is csak tb - re írhatja ki.
verőce21
Azért bízom benne, hogy a tucatnyi beteg közül, ráadásul nem a "jó" szemet műtötték meg néhányuknál? Mert ez nemritkán előfordul ezeknél a páros szerveknél...
verőce21
(01:23) Persze ezekre csak legyinteni szoktak az orvosok. Szemnél: "nem baj, majd két hónap múlva megműtjük a másikat is". Vesénél: "A jót vettük ki? Ah, majd egy hét múlva visszatesszük neki..." :) ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.