Nem kötik a pórnép orrára.

Harminc évre titkosították, hogy miért repültek Las Vegasba és Dubajba a honvédség gépei
Orbán Viktor és Semjén Zsolt a kolozsvári repülőtéren, háttérben a 604-es honvédségi Airbus (Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Az Átlátszó írta meg decemberben, hogy a honvédség négy repülője olyan felkapott üdülőhelyeken, illetve offshore-paradicsomokban fordult meg tavaly, mint Málta, Abu Dhabi, Dubaj, Las Vegas, Panama vagy a Kanári-szigetek.

Az egyik út különösen érdekes volt, az egyik gép kétszer is megjelent a felkapott spanyol üdülőhelyen,

a borairól híres Alicante-ban – mindkét alkalommal oda-vissza repült, mintha csak valakit egyhetes nyaralásról szállított volna haza.

A Népszava vette észre, hogy az MSZP-s Harangozó Tamás rákérdezett Benkő Tibor honvédelmi miniszternél, hogy hogy pontosan hol, mikor és milyen célból jártak 2019-ben a Magyar Honvédség 604 és 605 lajstromjelű Airbus A319-es, valamint 606 és 607-számú Dassault Falcon 7x típusú repülőgépei. Azt is megkérdezte, hogy ki fizette az esetleges magáncélú repüléseket.

A miniszer érdemi választ nem adott, csak annyit felelt, hogy minden személyszállítás a hatályos jogszabályoknak megfelelően történt. Megjegyezte viszont, hogy a katonai szállításokra vonatkozó információk a törvény alapján

„keletkezésüktől számított 30 évig honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nem nyilvánosak”.

Hozzátette, hogy Harangozó Tamásnak országgyűlési képviselőként lehetősége van iratbetekintésen megismerni a kérdéses adatokat.

121 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
„keletkezésüktől számított 30 évig honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nem nyilvánosak”.
Elképesztő. Amikor más érdekét sértette akkor simán kipakoltak, nem voltak finnyásak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nyilván habzsi-dőzsi-n, szexpartin vettek részt a fontos elvtársak. Ezt azért mégsem mondhatják meg...
Sámannus
„keletkezésüktől számított 30 évig honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nem nyilvánosak”.
Elképesztő. Amikor más érdekét sértette akkor simán kipakoltak, nem voltak finnyásak.
csak úgy....
vegasba rulett-dubajba seherezádé! tudnak éldegélni a fijjuk...
F_Viktor
@csak úgy...: Vagyis ha Dubajba elreptette magát a helikopterezésen túlnőtt Roggyant Tóni "seherezádozni", akkor 30 évig titkosítani kell, hogy a Cecília asszonyság meg ne tudja?
A számlát havonta fizető pórnép pedig így járt?
csak úgy....
@F_Viktor: lehet,hogy ezért válik cili a tónitól?
a franciáknak csak egy db. "napkirályuk" volt,magyarország ebben is jobban teljesít!
justhpeter
Operetthadsereg kamu nprojektjei. A pohos vezérrel együtt is csak nevettségesebbek lettek ezzel az ökör titkosítással.
balos
Itt nincs szerkesztő aki kitiltja a striciket!Konkréte ge-ciogradanra gondoltam!
SystemError
@Csizmás Kond: Mondjuk az, hogy szabályellenes hogy nem vezették a repülési naplót. Meg mondjuk az, hogy az, hogy Panamába semmi dolgunk, azon kívül, hogy ismert pénzmosoda... A szabályellenest azt ne ilyen fideszes úgy sem számitba értsd. Ez katonai előírás és a gép üzemeltetése oldaláról is megkövetelt előírás. Ja ez már nem feltűnő. Szerintem már csak az nem tudja, hogy yachtokon meg repülökön koffereznek, aki eddig kómában volt. Gondolom Gyurcsány nyomatná katonai géppel Panamát meg Dubait egy Borkai ügy után te akkor is ilyen politikai naivka lennél!
SystemError
@balos: Az êv közepe óta, hogy NER-é a propi zero moderátori tevékenység van, miközben törvényi kötelezettség...Valakik ülnek ott, mert jönnek ki a propis cikkek, de láthatóan és szándékosan nem moderálják az oldalt... Bizonyára tudják, hogy ugyan a kommentelők tartalmaiért nem felelnek, ugyanakkor bejelentett sértő tartalmakat kötelesek törölni...

Persze, ha ezt csinálnák, akkor megbukna a kis játékuk is...Szóval inkább akkor semmit nem törölnek...:)
xanax
Mér' mentek, mér' mentek Vegasba?! Hát hogy összerulettezzék a lóvét nekünk a nagy-nagy bér- és nyugdíjemelésre! És azért nem csónakkal, hogy nehogy elázzon hazafelé! A jövő héten fogják bejelenteni! Panamába azér', hogy tovább nemesítsék lelkük: szűzi pírral borzadjanak és rettenjenek örökre a pénzmosóktól. Dubajba meg azér', mert jutalomüdülést szerveznek az egész nemzetnek nyárra!
teuton
@SystemError: Az biztos, hogy valami nagyon nincs rendben a propi moderalasaval! Sulyosan szemelyisegsertö hsz-ek, gyülöletbeszed es egyeb büntetendö tartalmak miatt többször tettem irasos bejelentest mailen is a szerkesztösegnek, de SEMMIFELE valaszt sem kaptam, nemhogy töröltek volna! Viszont a fb-reggel tett hsz-eket a fb törölte, ill. 1 alkalommal a felhasznaloi (kamu?)regisztraciot is megszüntette. Ugyanis egy EUs törveny szerint 250ezer euro büntetes jar erte, ha nem tennek...
solidedge
A rendszerváltó Fideszből maffia lett. Aki őket támogatja az bűnpártoló.
SystemError
@teuton: Márpedig az e-mail hivatalosan elfogadott kommunikációs forma, aminek nyoma van... Nem tudom mi lehet a háttérben, vagyis sejtem.. Egy biztos, hogy a "hajón" vannak, mert nem csak beküldött és automatikusan átvett cikkek futnak, hanem propi által szerkesztett tartalmak is jelennek meg. A ".hu-s" domain pedig más dolgokra kötelez, mint mondjuk .com. Szóval attól függetlenül, hogy Amerikából van üzemeltetve még a hazai tartalmi és adatvédelmi szabályok vonatkoznak..

Az illetékes hatósági szerv amúgy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, de a helyedben egy "korrekt" köztes lépcsőként még írnék egy levelet a szerkesztőségnek, hogy mivel nem látják el sem kapcsolattartási, sem tevékenységükből fakadó jogszabályi kötelezettségeiket, ezért kénytelen vagy az illetékes szervhez foprdulni, amennyiben nem válaszolnak érdemben. Szerintem ez így a végsőkig korrekt részedről.. Amennyiben erre sem kapsz választ, tégy belátásod szerint...

nmhh.hu/tart/report/2
propi0101
Nem akarom mentegetni ezeket,de csak poénból rákerestem most van e katonai bázis Alicante-ban és van.
Azt nem értem miért nem mutatják meg a repüléseket egy titoktartást fogadó képviselőnek ,honvédelmi bizottság tagnak hogy elüljön a nagy balhészag.Igen ez fura.
Yoda69
2022 utan megtudhatjuk hivatalosan is.
De vilagos hogy miert mentek oda: elkaszinozni a magyar adofizetok nyugdijmegtakaritasat.
RonaGyuri
@solidedge: rendszerváltó: egy frászt csak némi személycserével ugyanazok!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Kár hogy nem a megfelelő NER-társakat interjúvolták meg

Névtelen – na jó szerkesztőségi – cikkben rántja le a leplet a párt központi napilapja …. hogy kiről is???

A portálon tegnap délben jelent meg a „A Soros-hálózat bizalmi embere Karácsonyék legújabb szövetségese”. Acikk azon borzong, hogy: „Újabb tények támasztják alá, hogy a V4-es főpolgármesterek szövetsége valójában a Soros-hálózat legújabb akciója.”!
Nos nézzük a tényeket:
„a paktumot a CEU-n írták alá ”,
„varsói főpolgármester, Rafał Trzaskowski kapcsolatrendszere is az amerikai spekulánshoz vezet. Ráadásul Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel is együttműködik”.
Majd a bölcsességek: „V4-ek fővárosainak vezetői EU-pártibbak a jelenleg regnáló kormányaiknál”
és
„a megállapodás lényege, hogy a saját, nemzeti kormányaikkal deklaráltan szembeforduló városvezetők közvetlen brüsszeli forrásokért lobbiznak.”! =))
Amit persze jól színesít, ha névtelen cikk helyett ártunk és qurmányunk potentátjait kérdezték volna. Ja azükat kérdezték, persze csak azokat (s mindet megjérdeték!!!), akik így vagy úgy nem kötődnek Soros-hoz, alapítványaihoz, vagy a CEU-hoz! =))
Azonban mindez eltörpül a cikk azon gondolatán, hogy: „a milliárdos által részben tulajdonolt New York Times, Guardian, illetve Financial Times egybehangzóan lelkes tudósításokban számolt be az eseményről.”!
Fox W Mulder
30 év múlva kiderül ,szórakozni mentek :-((((((
Csizmás Kond
@SystemError: Honnan tudod, hogy vezetik vagy sem azt a naplót, és hogy volt dolguk vagy sem ott ?
...és hány ország hadi mozgásait teszik közszemlére ?...szerintem te el vagy tájolódva.
nezelodo
Az azért jó és árulkodó jel, hogy az útvonalak rögzítésére szolgáló eszköz ki van kapcsolva a gépen, és van némi reménysugár, hogy ha baj éri a gépet, az utasokat sosem kapjuk vissza, mert azt sem tudják merre jártak.
Amúgy látom, a fotón néhányan már szégyenlik a társaságukat, csak a Semjén vigyorog, mint a kamaszgyerek a maszti után. Lehet hogy éppen Dubajban nézte a halak helyett a medencében úszkáló meztelen magyar celebeket, vagy a Borkai szüzeket, és azért álltak meg Kolozsváron, hogy visszazökkenhessen az ájtatos mély keresztény hitébe a gyónás után.
nevemnick
@SystemError: (00:45) felesleges billentyűkoptatás. Közvetlenül a főszerkesztőnek is írtam bizonyos okból, de sz@rik az egészre, lényeg a hozzászólás az oldal fennmaradásához. Az nmhh-nál ugyanez a helyzet.
Jozefina
Egy kormányváltás és a titkosítás is feloldható lesz!!! Sok minden kiderülhet!!??
kereső
@Jozefina: ahogyan az olajos akták? Tényleg ilyen naiv vagy?
flex
@Jozefina: A 22-es választás élet-halál kérdés lesz a Fidesz számára. Annyi csontváz fog kihullani a szekrényből, hogy ország-világ csodájára fog járni, hogy mi is folyt itt valójában.
Ha minden jól megy, és az ellenzék nem szúrje el, mert valójában nem Orbán nyer, nem Orbán annyira jó, hanem az ellenzék bénázott eddig, akkor a fidesz olyan szinten fogja elragadtattni magát kétségbeesésében, hogy az a fajta erőszakossága már a saját híveiket is taszítani fogja. Persze nem szavaznak az ellenzékre emiatt, hanem inkább nem szavaznak a Fideszre, de hogy végre felszabaduljon az ország, már ez is elég lenne.
Csizmás Kond
@Horizont: úgy emlékszem már elmondtam, hogy voltam katona...szóval valamivel jártasabb vagyok a katonai dolgokban mint az aki nem volt...tehát egy katonai repülőgép nem csak harcászati célra vethető be, és nem csak kimondottan katonákat vagy fegyvereket szállíthat, sőt egy kormányfő vagy kormánytag elszállítása bizonyos titkos megbeszélésekre kimondottan kedvező katonai géppel... tényleg szégellheted magad hogy ilyen kézenfekvő dolgokból is konyhai politikát próbálsz faragni.
csak úgy....
@Csizmás Kond:= Béla Sándor Lakatos :)
moareka
Varom a pillanatot, amikor a "haza fényre derül"...remélem megérem...
sokanvagyunk
Politikusainkat utolérte a celeb-szindróma - hamarosan lájknak nevezik a szavazatot is.
kereső
@sokanvagyunk: Ami azt illeti nem sok különbséget látok a politikusaink és a "celebjeink" között.Úgyhogy akár lájk is lehet.
sokanvagyunk
@kereső: ...csak még egy kicsit (30 évre) titkolják. :)
SystemError
@Csizmás Kond: Mi ez a kérdés már bocs...Google a barátod..Állítottam konkrét dolgokat(te ilyet nem szoktál) Ne azt kérdezd vissza, hogy honnan tudom, hanem tagadd érvekkel. Ez nem erősségetek semmiben.

Amúgy ezeket a katonaság egy volt vezetője nyilatkozta az amúgy számodra ismeretlen, de elérhető infók alaján...

Nézz utána, légy önállő
ómió
Na, akkor ideje reá hazudni valamit! Különben "megáll a haladás"!
Csizmás Kond
@SystemError: ...szerintem az az elképzelés, hogy egy katonai gépnek nem vezetik az ugynevezett navigációs naplóját...hát ez elmond mindent.
...még egy utolsó céges tragacsnak is van fuvarkönyve ...
SystemError
@Csizmás Kond: Igen ugyanazt állítjuk, hogy egy katonai gép esetén ez különösen gáz...:) Segítek kisit, mert látom nehezen csomagolod bele a propagandát..Nehéz is lesz..:)

"Az Átlátszó szerint nagyon valószínű, hogy a honvédségi repülőgépek esetenként kikapcsolt transzponderrel is repülnek, mert több olyan utat is találtak a lap munkatársai, amelyeknek nincs nyomuk a transzponderadatokban. A 606-os Falcon transzponderjeleit például 2019. április 14. és 18. között csak Magyarországon észlelték, de spotterek lefotózták Máltán április 15-én és április 17-én is."

forrás:
index.hu/belfold/2019/12/12/dubajba_las_vegasba_es_panamaba_is_repult_a_hm_utasszallitoja/

Hogy mi az a transzponder:

"A transzponder a repülésben használt radar-válaszjeladó megnevezése, amely név az angol transmit és responder szavak összevonásából származik. Amikor a repülőgépet a radar sugárnyalábja eléri, a transzponder antennája ezt érzékeli és válaszjelet generál, amit a típusának megfelelően több "

forrás:
hu.wikipedia.org/wiki/Transzponder

Na akkor vissza is értünk az első két állításomhoz, miszerint kikapcsolgatták és kurva gáz, mert ez nem egy szaros menetlevél.. Forgalomirányítás oldalról akár halálos balesetet is okozhat a dolog, ha nem is csak a fideszes sunnyogást nézem, hanem azt hogy más repülők is vannak a légtérben...

Na akkor szépen így forrásmegjelőlésekkel kétségbe lehet vonni az állításaimat, ahogy a felnőttek jó!?! :)
Csizmás Kond
@Horizont: ...katonacsalád... mert a férjedi volt katona...:))) ..ha a főztöd is olyan mint a politikád akkor az ehetetlen. Az hogy minden demetermariféle marhaságnak bedőlsz az a te hiányosságod, és ma ebben a mindentudó világban nem előnyös azzal dicsekedni.
Az hogy romániában mi hogy van nem igen tudom csak amit a hírekben olvasok, viszont az, hogy te ebbe is így belegabajodtál ugyancsak a fakanalas eszmefuttatásodat bizonyitja.
...és mint mondtam a röhögés nem műveltség...
SystemError
@nevemnick: Hallkan jegyzem meg mége gyszer, hogy az e-mail hivatalos, harmadik fél által(külső szerver) bizonyítható adat...Amúgy a Hírközlésinek tuti ilyen törvényben foglalt 30-60 napja van a válaszra, amit lássunk be minden kormány idején kihasználtak. Szóval lehet kapsz választ. Mindig ügyelni kell, hogy ne "saját" rendszeren keresztül adjuk le az ilyeneket, mert az eltűnhet...:) Legyen az a Propeller vagy az NMHH...:) Amennyiben mondjuk gmail-en adod le és ezt bíróságon kell bizonyítani egyből más a leányzó fekvése...:)
Csizmás Kond
@SystemError: Nézd, nem akarok itt katonai szakértősködni, de butaság azt hinni, hogy minden irkászfirkász segdugasznak kiadnák a katonai repülők mozgási programjait, ilyent csak nagyon elstnyult ésszel bíró félkegyelműek hisznek el.
A katonasági adatok minden országban titkosak mi ezen érthetelen ?
SystemError
@Horizont: Miért van, hogy mindig azok bunkók, akikről kiderűl, hogy fogalmuk nincs, amibe beleugatnak. Persze az érvek egy perc után megbuktak, utána marad a fideszes pökhendi személyeskedés...

@SystemError: Mint férfi hadd gratuláljak ehhez a családi milyen a főztöd, stb jellemtelen pondró visszaavágáshoz. Bizonyára a katona férje jelenlétében is ekkora férfi lennêl...:)
SystemError
@Csizmás Kond: Neked címeztem, amit magamnak sikerült az utolsó posztban
SystemError
@Csizmás Kond: Ez megfoghatatlan nulla, elkenés, amit írtál. :) Szépen vagy irj érveket vagy mond azt, hogy nem tudod, a többi közönséges és ostoba civilizált emberek között...
nevemnick
@SystemError: többször e-mailon ment, ami szerveren oldalmentéssel és fotózva, (CR2 fájl)...
Csizmás Kond
@Horizont: Te vergődsz bazdmeg, mindeféle románnal meg utinapoóval előálsz holott tudnod kéne, hogy még egy civil gép közlekedési adatainak a publikálására is bírói végzés kell, nem firkászkérelem... de te csak katonáskodsz...még a végén az étel bánja a nagy szakértői igyekezetedet.
...és érvek, mit kéne érveljek azon, hogy a hadsereg nem pletykafészek ?
SystemError
@nevemnick: Többet nem tudsz tenni, de ezzel jó vagy a bíróságon már pl ezzel szopnának...Persze csak elmarasztalva lennének, hogy nem válaszoltak. Sajnos az általad említett Hatóság és a Propi hasonló viselkedése tovább erősíti benne az itt zajló dolgok közti összefüggéseket...
SystemError
@Horizont: Jól van téged sem kell félteni, tényleg katona feleség vagy! :)
Csizmás Kond
@SystemError:...szerinted hogy nézhetek ki, milyen az alkatom ?
...és tisztázzunk valamit...mindenki azt ír amit akar...ha tetszik neked ha nem.
Ami meg az érveket illeti tőletek nem hallani látni olyant és csak a pletykaforrásokat képzelitek érveknek.
Érvként megírhatnád miértis nem ad ki a hadsereg a járműveiról adatokat...?
SystemError
@Csizmás Kond: Légyszives vitatkozz az index-el és az átlátszóval, akik az oknyomozást végezték. Mivel mindkettő hivatalosan az arcával publikált cikkben írta ezt le, ezért nyilván támadhatóak is. Egyenlőre te látszol hülyének és informálatlannak és most, hogy nincs több patronod elkezdesz bunkóskodni egy nővel a családi körében, hogy mit főz stb..Egy közönséges, nulla férfi viselkedés ez. Fejezd be, mert magadból csinálsz csak közönséges, hülye bunkót. Persze szabadon maradhatsz hülye is!
SystemError
@Csizmás Kond: Mi van az alkatoddal..., úristen te egyre hülyébb bunkó vagy. A férfiast sikerült így lereagálni te kőbunkó?! :)
Nessy
Száz szónak is egy a vége, nálunk a kormányülésről nem készülhet feljegyzés, nem közvetíthetik a parlamenti üléseket, nem szabad kérdezni a képviselőktől, ellenzéki médiát meg sem hívják a sajtótájékoztatókra, nehogy kérdezni merjenek. Hazánk nagyjai már a szószékről szólnak a híveikhez. Lassan minden 85 évre titkos, ez csak 30 évre. Fejlődés!
SystemError
@nevemnick: Nézd a Propi a NER-é...Az NMHH a NER-é. Szerencsére a bíroságon nem ez megy... Ott pedig jó vagy... Nyilván úgy van minden kitalálva, hogy zavarosban "halászgassanak". Szerinted én miért ugyanígy logoltam mindent Shikari-ról... Pontosan tudtam, hogy a propi-val ez lesz és még az NMHH-ig ott a drót, de utána nincs drótjuk...az adatok meg eltűnnek.. Nyilván én sem akarok bíróságot, de ha lenne, akkor ott már nem tudják előadni ezt a labdapasszolgatást...
nezelodo
Tetszik a vita, még a végén elmagyarázza a mi nyávogó katonai szakértőnk, hogy azért van plüssel borítva a katonai gép belseje, és azért van luxusbútorokkal berendezve, hogy amikor hadgyakorlatra indulnak Panamába meg Dubajba, az oldalának támasztott kalasnyikovok össze ne karistolják az alumínium borítást.
SystemError
@Nessy: Kedvencem a Pintér olajozását bizonyító vallomás 80 évre való titkosítása volt, ami Pintér szinte első intézkedése a volt a mostani hatalomba kerülésénél..:)
SystemError
@nezelodo: Azért vannak kokó és geci foltok mindenhol egy katonai repülőn, mert...:)
SystemError
@nezelodo: 12:22 Már régen túl vagyunk Csizmás férfi testalkattal, hogy érvek mentén beszélgessünk... Vagyis ő egy percig nem volt ebben...:)
Csizmás Kond
@SystemError: Nalátod, fogalmad sincs hogy egy újság azért ír mindenféle marhaságot hogy az elolvassák és sokszor kattintgassanak rá...mert az pénz neki.
A másik...az a hülye aki minden marhaságnak bedől. és méghülyébb aki képes kiállni azok überelt formái mellett. Mittudsz felhozni mentségedre, hogy magyarázatot vársz egy katonak repülő repülési adatairól ???...mert normális ésszel azért ilyent senki nem vár el semmilyen nagrabecsült internetes laptól...de azért mégis van aki...:)
A férfiasságot pedig itt mevitatni szerintem buzidolog, mit akartál ezzel bizonyítani, hogy te ügyesebb erősebb daliásabb férfi vagy ?...és ne hülyézz másokat amíg a saját értelmedet nem tudod bizonyítani.
SystemError
@Csizmás Kond: Ügye akkor nem haragszol, ha oknyomozókhoz képest a te zsebből kihúzott állításaidat, amit SEMMIVEL nem tudsz alátámasztani. Még egy gatyi vadhatjtás álhírrel sem, azt ugyanilyen alapon egy nagy darab kutyakakinak nézem? Bármilyik propagandista hazudozhat össze vissza bármit nem? :) Te viszont alapok nélkül teszed.

Bizonyára érthető, ha egy Átlátszó szerinted alapok nélküli " újság azért ír mindenféle marhaságot", akkor amit te itt előadtál az egy nulla! Vagy hogyan értékelnéd a saját "elveid" mentén magadat egy külső ember számára, mint hiteles hírforrás?:)))

Na nekem ennyi elég volt ebből a tudatlan, alapok nélküli vergődésedből. Elhiszem, hogy a vadhajtasokon még a Soros Ufót is elhiszik neked bemondásra...te férfi test:)
nezelodo
@Fox W Mulder: Prágába mégsem mehetnek így megőszülve kigömbölyödve szobrot mászni, kiröhögnék őket, és mára már úgysem bajlódna velük az utcai rendőr, tűzoltó-fecskendővel mosatnák le onnan őket, ahogy Hollandiában teszik az ilyen szutykokkal.
kulabombaafityiszre
Így van ez orbanisztánban.Nagy fontoskodva védik a semmit.Leplezni próbálva a közpénzek számolatlan szórását,idióta dolgokra.
Fox W Mulder
@nezelodo: 30 év múlva kiderül ov mennyit vesztett black jack-en ,ruletten a pénzünkből . Addigra már nem él, ha a mostani átlagéletkort vesszük figyelembe .
nezelodo
@SystemError: ma 12:24. Ja mert lőtt a kedves utas és talált... Vajon a kijáratot is megtalálta odaérkezéskor?
nezelodo
@Fox W Mulder: Olyan ez mint az I. világháború idején titkosították száz évre, ki szállította a zabot a monarchia hadseregének. Nem hiszem, hogy tolongnának a történész-kutatók a levéltárakban, hogy megtudják a titkot!
Fox W Mulder
@nezelodo: Ráadásul amúgy sem az igazságot fogják hallani ,más áll benne nagy valószínűséggel .:-(
Csizmás Kond
@SystemError: ..kezdjük az oknyomózósággal...az egy nagyonnagy hülyeség. Oknyomozás nincs csak különböző megközelítések egybemosása...na de akinek ez ízlik az egye.
Nem támasztékként írtam véleményt hanem azért hogy a gyengébbeknek röviden elmondjam, hogy miként is állnak a dolgok pl a katonai adatoknál. Ez te, ti próbáltátok megtámadni holmi oknyomozati agymenéssel tehát nem kell és semmit aklátámasszak, inkább te kéne bebizonyitsd, hogy miért is hiszel el mindenféle "átlátszó" pletykát amikor tudott dolog hogy az eleve marhaság.
...és nem értékelem a finnyésságaidat, ez sem nem férfias sem nem ésszerű tehát ne nyafogj.
Fox W Mulder
@nezelodo: Az aktanyitást már én sem érem meg, de nem bánom mert nem is nagyon érdekel a hazudozásuk :-(
SystemError
@Csizmás Kond: Ez szép propagandista ars poetica volt...:)

Ugye tudod, hogy ezzel a kijelentésse az egész civilizációnk és a tudományos világot kérdőjelezed meg..:

"Oknyomozás nincs csak különböző megközelítések egybemosása.."

Nem, a propagandista dezinformációid helyett én hiszek a tényeken, érveken alapuló bizonyításban.

Neked is hinnék, ha komolyan vehető állításaid lennének..

Biztosan emlékszel még az iskolai éveidre. Tudod ott is olyan könyvekből tanulhattál, amit valakik szakmai alapon szekesztettek,majd mások szintén szakmai alapon lektorálták...

Érdekes nem a fidesz működéséhez képest ez a civilizáció dolog nem...?:)

Na fáj az agyam már töled...
kissé felnőttem
Kennedi gyilkosságot is 99 évre aztán csak kiszivárgott. itt sem lesz ez sem másképp
Csizmás Kond
@SystemError: Megismétlem a kedvedért...oknyomozás márpedig nincs. Az csak egy firkászblöff. Van újságírás és van nyomozás, de most már a gyengébb felfogásúak kedvéért van az egyoldalúan tények és előzmények nélküli kitalációs firkászoknyomozás amit úgy adnak elő hogy még az előadó is sokszor belepirul.
Ha valaki nyomozni akar oda tudás és tapasztalat kell nem érettségi utáni munkahelyhiányban bevállalt firkásztehetség.
...és tankönyv...nekem megvannak az első osztálytól mindegyik tankönyvem, és azokban egyikben sem feltevésen alapuló leírások vannak hanem tudományos alapon bizonyított tények.
...és nem az agyad fáj...csak a helye...
Nessy
Miután ezeket a "nem kormány gépeket" elsősorban O.V. és a kormány használja, ergo nem katonai céllal repülnek! De egyébként a csudát sem érdekli, hogy merre járnak, mit csinálnak, hiszen a "valóság" az, amit éppen mondanak.
SystemError
@Csizmás Kond: Te vagy egy fideszes propagandista "firkászblöff"... Elakarod adni a központi napi propagandát hivatkozások, érvek nélkül és elvárod, hogy vakon higgye el mindenki...! :) Ez eddig működött a fideszben..., értem, hogy ezt oktatta le a kis dedikált patkányotok...:) Szépen vissza fogunk meni abba a világba, ahol nem a politikus a tudós és nem ő ad értelmet fogalmaknak, melyek már léteznek évszázadok óta. Nem működik többi a hit-en alapuló igazság és ezt jelezte a nép is az önkormányzati választáson! Tudod egy szakember hibázhat, továbbra is hinni fognak neki, egy szélhámosról, ha kiderül, akkor onnantól mindenben kételkedni fognak. Jól reprezentálod most teis azt a folyamatot, ami már zajlik és bele fogtok bukni. Vége, nincs urizálás meg bemondás alapon hazudozás többet! Ezt üzenem a háttérnek...:) A válasz nem érdekel, mert tudom..:)
Csizmás Kond
@SystemError: ...neked nagy a hited...ezért is dőlsz be mindennek, de csak hogy tudd, minél nagyobb vagy erősebb egy ember hite annál butább...mert a hit a tudásig tart.
Soha nem voltam a fidesz tagja semmilyen formában, de ezt te amúgy sem vagy képes felfogni. Propagálni pedig csak tagnak érdemes, mert minden kívülálló gyanús ha kéretlen olysmit csinál.
Szerintem azért nevezel másokat propagandistának mert nem tudsz másként gondolkodni, ezt nevelték beléd...és amint látszik elég hatásosan.
Egész életemben a törvény pártján áltam, lett-légyen az akármilyen, mert mindig arra tanítottak, hogy az aktuális helyzet az amiben élni kell, és ha az nem tetszik akkor azt nem félrevezető hazug duma terjesztésével kell elérni hanem választással.
...na ez nem megy nektek...és nem is fog amíg önmagatokat nem tudjátok meghatározni.
...és hit...milyen ember az aki fennhangon hírdeti a hitetlenségét de ugyanolyan hévvel hiszi hogy az ingatagsága majd meghozza neki a jóéletet ? Nem hiszel ???...akkor miért képzeled hogy jobb jövt fogsz megérni ?
...és érdekel a válaszod mert biztos vagyok benne, hogy csak marhaságokat fogsz írni.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Egy lábbal, vagy két lábbal álltál?
Csizmás Kond
@Horizont: A puhosnak van lehetősége és van joga utazni katonai gépen, viszont azt nem oknyomozza ki egyetlen átlátszó sem...esetleg feltételez ami neketek szent..de inkább ne vitatkozzunk ilyen hülyeségeken mert nagyon unalmas.
...ja még az adatokról...persze hogy nem jutnak hozzá, hanem pl fényképek meg mittudommilyen adatnaknevezett ámításokat összekutyulva beetetik veletek.
A seggnyalás pedig nem ez..pedig kéne tudd hogy mi az mert folyton azzal villogsz. A vélemény a véleméntre írt sokaknak nem tetsző vélemény sehol nem jelent nyalást csak néhányatoknál...ez pedig tudod minek a jele..
...na de mit főztél ?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..most ülök...mikor láttál állni ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 13:41 írtad:
"Egész életemben a törvény pártján áltam,"
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Ma is ott állok, viszont az nem lábonnállást jelent...és amúgy sem szeretek álldogálni.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem vetted észre, hogy miért írtam, de nem hagyhattam ki.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: de igen csak kifelejtettem a szmájliakt...:)
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: amúgy a saját lábon állás nálunk hagyomány...még akkortól amikor nemhogy a fidesz de még más pártok sem voltak. Így neveltek és ezt követjük föggetlenül a politikától. Én is arra neveltem a gyerekeimet hogy legyenek függetlenek, éljenek meg úgy, hogy lehető legkevesebbet függjenek valakitől. Nem kell öt diploma csak egy de azt tudja úgy, hogy más is értékelje.
...de mi a véleményed a hadirepülőkről ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A véleményemet sokan elmondták már, azért nem írtam le: Orbán használja, talán egyedül az ő használatára szerezték be a gépet.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...amerika külön szpeciálisan egyedi géet tolt az elnöke feneke alá, az orosz szintén, és minden állam igyekszik valamilyen magángépet beszerezni a kormánya, elnöke számára nem vizairral utaztatni...vagy ezekről nem hallottál ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Talán mi még messze vagyunk Amerikától, de ott megmondják, hogy az elnöki gép, és kiderül az is, hogy hol és miért volt ott, ahova ment.

Orbán sejhaja nincs olyan veszélyben, hogy külön gépe legyen.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Mesze, viszont ahhoz, hogy ott egy elnöki gép elindulásánál mindig két ugyanolyan gép száll fel melyikről derül ki akkor és nem utánna hogy melyik merre tart és melyiken van az elnök ?...és hányan vonhják kétségbe azok üzemeltetését, mozgását vagy bármilyen létét ?
És tényleg Orbán nincs még ott viszont miért nem egyforma a veszély bármely elnök vagy kormányfő élete megtámadása vagy mitől előbbvaló pl neked Trump élete mint az Orbáné ?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Mesze, viszont ahhoz, hogy ott egy elnöki gép elindulásánál mindig két ugyanolyan gép száll fel melyikről derül ki akkor és nem utánna hogy melyik merre tart és melyiken van az elnök ?...és hányan vonhják kétségbe azok üzemeltetését, mozgását vagy bármilyen létét ?
És tényleg Orbán nincs még ott viszont miért nem egyforma a veszély bármely elnök vagy kormányfő élete megtámadása vagy mitől előbbvaló pl neked Trump élete mint az Orbáné ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Egyik sem előbbre való, Trumpnak nagyobb az ismertsége, őt inkább meg akarják támadni, mint az ismeretlen Orbánt. Amerika gazdagabb, megengedheti magának ezt az ellátást. Orbán ne tartsa magát egyenlőnek egy amerikai elnökkel.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..vagyis szerinted egy gazdagabbnak kijár a védelem de a szegényebbenek nem ???
Amúgy itt nem is védelemről szól az egész hanem egyfajta politikai megoldásról. Miért kéne tudja az egész világ, hogy melyik kormánytag mikor és hová ytazik ?
kokopelli
@CsipkeRózsa: évtizedek után sikerült a Tramplinak egy "Hotel-Casino"-t építetni Las Vegas-ban és meg akar-
ta mutatni egyetlen csodálójának! Igaz,hogy Antlantik City-ben (New Yersey) egy várost tönkretett az építményeivel
(Casinóival és szállodáival),de most van legalább egy ötödosztályú csóró,aki érdeklődik!...megérdemlik egymást!
bubus13
@CsipkeRózsa: Remény van, hogy egyszer lezuhan és csak a pilótának lesz ernyője, o1g és a többi g csak hátizsákot kap. De bízom egy unatkozó terroristában is(is)... Szemfedőnek nekik meg ott lesz a sok elsíbolt pénz...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Talán, ha nem titkolóznának, nem hazudoznának folyton, akkor a kutyát sem érdekelné.

Egyébként, nem szegény v. gazdag a védelem fontossága, hanem veszélyeztetett, vagy egy mások számára érdektelen emberről van szó. Orbán előtti időkben sem volt nálunk kormánygép, amit még csak be sem vallanak, azt hazudják, hogy honvédségi. Persze, így a költségvetésben is ott szerepelt a vétel, a fenntartás és egyéb költségek.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: most akkor szerinted mi zavar téged jobban, hogy a hadsereg gépén utaznak vagy hogy egyáltalán utaznak ?
...és költségvetés...képzeld el ha lovasszekéren mennének egy másik országba hivatalos megbeszélésre te mint állampolgár hogy éreznéd magad ?...Amúgy emlékszel amikor Orbán vonaton utazgatott ,...na akkor éppen azért voltak sokan kiakadva...szerinted hogy kéne csinálják ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Sokszor utaznak fölöslegesen, de nem ez a lényeg ebben a vitában. A legnagyobb baj, hogy hazudnak. A hadsereg költségei nem a miniszterelnökség megemelkedett költségvetésében mutatkozik, pedig Orbánék költik el. Na és ők is érzik, hogy egy szegény ország minielnöke nem utazgathat luxus színvonalon, különben még ők is be mernék vallani. És titkolniuk kell még az utazás célját is.
A vonaton utazást azért kritizálták, mert az is egy megjátszás volt, lám a minielnök milyen egyszerű ember, vonatozik. Sőt, még az irodáját is milyen egyszerűen rendezik be neki.

Nincs értelme a további vitánknak, én befejeztem, mást is szeretnék olvasni.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Szerinted ez a repülőgép luxus ? és a költségvetést hogy érted, mert az előbb az volt a baj hogy a minisztérium költ nem a hadsereg...most akkor ki költekezik és kinek a számléjára ?
...és titok, ezen ismét mit értesz, hogy az tazás titkos vagy a hadigép utvonala ?
...és csask olvasgass nyugodtan nem kötelezlek én sem csevegésre sem válaszra...csak ha valamibe belekezdesz azt végezd el tisztességesen ...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A baj az, hogy minielnökség nem a saját költségvetéséből költ, hanem a honvédségiből, ez is csalás. Az előbbiekben leírtam.
kokopelli
@CsipkeRózsa: És mit keresnek Las Vegasban,amikor az mégcsak nem is fővárosa Nevadának! (Maffia-
továbbképzés a "Tramp Casino"-ban?
SystemError
@Csizmás Kond: Nézd ezt nem tudom hova tovább ragozni. Vannak tények és vannak alternatív valóságok, melyekkel nem lehet vitatkozni. Ide tartozik a "szerintem" kategória is... Nyilván nem értünk egyet, de támpontok nélkül, ami egy alkotmányos demokráciában kézzel fogható bizonyítékok sorozata nem lehet beszélgetni.

Tehát nem lehet veled beszélgetni..Mármint érdemben..
teuton
@bubus13: Emlelkzzel a lengyel kormanygepre? Lehetöleg jo sok fidesz-kdnp-gengszter legyen rajta! Csak "köd" kell es Orbanisztan felszabadul!
nezelodo
@teuton: ma 18:30. Na ott is az a félkegyelmű ikrek egyike akarta annyira a leszállást, az oroszok tiltakozása ellenére. El tudom képzelni azt a lélektani helyzetet amit egy ilyen hatalommániás bolond tudott teremteni a pilótafülkében. Érte nem kár, csakhogy magával rántott a halálba még több mint kilencven embert. A lengyelek nagy bánatára az ikertesó nem volt ott.
Csizmás Kond
@SystemError: nem is kötelezlek, nem is tudnálak, de ez az alkotmányos marhaságod okot adott arra hogy megérdezzelek, tényleg neked tény egy ilyen butaság ?...mert érdemben beszélgetni csak úgy lehet ha mindketten tudjuk mi is ez az egész ...beleértve a katonai dolgoktól az utcasarki kispadon elhangzott nagyanyópletykáig...de ahogy látom neked az utóbbia tény.
teuton
@SystemError: Ne vitatkozz a gumicsizmassal, hoszen hascsikari ikertestvere, vagyis fele-IQs. Szerinte nincs is inverstigativ ujsagiro... Csak akkor nem tudom, vajon ki deritette ki, hogy mi volt a Watergate, kik löttek le BUK-raketaval a holland gepet, miert bukott bele az izlandi minielnök a Panamagate-be, miert kellett Fico es miniszterei lemondjanak es a maltai minielnök is, hogyan derült ki Erdogan es fiai milliardos fegyverszallitasi ügye Sziriaba, Sarközy zsarolasa es sikkasztasa??? Ezeket a botranyokat mind ujsagirok hoztak felszinre, nem a rendörseg, de neki ez csak pletyka... Elvakult birkakkal nem lehet tenyekkel es adatokkal vitatkozni, nekik csak a gazdaallat kolompja a valosag.
kokopelli
A Béla Lakatos Sándor megpróbálta menteni a dolgot azzal,hogy Las Vegas-ban "fegyver kiállítás és piac" van
most! Az igaz,hogy a kiállítás 2020 január 21-től 24.-éig fog tartani a "Sands Expo Convention Centerben"-ban!
(Sands nevű hotel is van az Sands-Expo C.C. mellett a "Strip"-en! ...(csakszótam!) (;-))
teuton
@SystemError: 4x küldem emailt a szerkesztösegnek, soha nem reagaltak. legalabb 50x jelentettem nem idevalo tartalmat, 1et sem töröltek, valaszra sem meltattak. A fb-nak küldött minden jelentesre irasban reagaltak, több dolgot töröltek. Amit nem azonnal töröltek, azt tovabbküldtek anyanyelvü szemelynek vizsgalatra. Egy esetben a durva komment miatt a felhasznalo regisztracioojat is töröltek a fb-rol! Na ennyi a különbseg...
SystemError
@teuton: Igen, csakhogy facebook-on kirakja őket a facebook, mint a közösségi teret szolgáltató cég. Itt pedig nincs köztes "közeg", mert ők felelnek maguknak ezzel és úgy az illetékes szerv felé, akik ezt az elmondok alapján jó szemmel, falazva nézik el "valamiért"...:)
SystemError
@Csizmás Kond: Te nyertél, elzsibbadt az agyam, feladom!:)
Csizmás Kond
@SystemError: Ha nem bírja ne erőltesd.
SystemError
@Csizmás Kond: Bírja, csak fáj, de nagyon! :)
Csizmás Kond
@SystemError: ...ahol fáj ott valami baj van
fahrenheit451
Azért lesz kormányváltás 2022.ben, mert mindenki kurvára kíváncsi a titokra.
Én is tudni akarom, hogy miért !!!
Innen nézve, sajnos rossz dolgot nézet félre Demeter Márta.
Rengeteg baj van, a honvédség repülési naplójával, de nem az, amit Márta benézett.
fahrenheit451
Mondjátok meg Mártának, hogy Koós János nem őt, hanem Máriát szereti.
SystemError
@Csizmás Kond: Figyelj, ostoba, korlátozott bunkó vagy. Ez fáj!
Csizmás Kond
@SystemError: Ha nekem van valami bajom de az neked fáj akkor a mégnagyobb baj.
SystemError
@Csizmás Kond: Figyelj, ha az adott témáról képtelen voltál normális érvek mentén beszélni, akkor ne most kezdj bele a zsibbasztó, sajtreszelő társalgásba, mert ez nem érdekel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.