A jelenleg ismert forgatókönyvek szerint akár márciusig is elhúzódhat a Fidesz európai néppárti tagságának kérdése.

Deutsch Tamás, a párt alapítója és EP-delegációjának vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta: egyelőre nincs hivatalos tudomásuk arról, hogy a néppárti vizsgálóbizottság jelentése elkészült volna.

Nekünk bármelyik időpont jó. A lényeg, hogy minden esetben mi döntünk, és nem rólunk döntenek

– fogalmazott a politikus a lapnak.

Nem a Fideszről fognak dönteni, hanem magának a kormánypártnak a döntése lesz, hogy melyik európai pártcsaládban képzeli el a jövőjét

– kommentálta Deutsch Tamás azt a sajtóértesülést, miszerint már Donald Tusk, az Európai Néppárt elnökének asztalán fekszik a néppárti jelentés a Fideszről. Hozzátette: a Fidesznek egyelőre nincs hivatalos tudomása a jelentés elkészültéről, de ha igaz a sajtóértesülés, annak nagyon örülnek.

Deutsch szerint a Fidesz dönti el, hogy marad-e a Néppárt tagja

Az MTI szemléje szerint

a politikus a lap kérdésére megerősítette, hogy a Fidesz részéről az ügyben kijelölt grémium – Novák Katalin államtitkár, Varga Judit miniszter és Szájer József európai parlamenti képviselő – hamarosan szintén elkészíti az összegzését.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke tavaly március 20-án jelentette be Brüsszelben, hogy a kormánypárt egyoldalúan felfüggeszti a pártcsaládban gyakorolt jogait mindaddig, amíg a vizsgálóbizottságok munkája tart – idézte fel a Magyar Nemzet, hozzátéve, hogy a kormányfő nyilvánosan legutóbb tavaly ősszel szólalt meg a kérdésben, és akkor úgy fogalmazott: amennyiben a pártcsalád visszatér kereszténydemokrata gyökereihez, a Fidesz talán a pártcsalád berkein belül folytatja.

Cikk- és címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

(MTI)

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Megint a pökhendi kismajom lemez! Még követeld is a tisztelet kokós Tomika! Tényleg mint egy elkényeztetett hülye gyerek úgy viselkednek. Csakhogy a sitten nagyon szeretik az ilyen kis pöcsöket felhúzni, majd ott megtanuljátok, hogy ha valaki állon vert, akkor nem Janikodunk azzal, hogy nem is ő volt, hanem mi, mert jön a másik pofon...:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Megint a pökhendi kismajom lemez! Még követeld is a tisztelet kokós Tomika! Tényleg mint egy elkényeztetett hülye gyerek úgy viselkednek. Csakhogy a sitten nagyon szeretik az ilyen kis pöcsöket felhúzni, majd ott megtanuljátok, hogy ha valaki állon vert, akkor nem Janikodunk azzal, hogy nem is ő volt, hanem mi, mert jön a másik pofon...:)
simmering73
Természetesen. Hisz a spanyol viaszt is ti szartátok.
kissé felnőttem
aztán mentek musszolinizosdizni ( ha ki tudnád olvasni ) ex kiszes Az ott nem Prága és már nincs Horn aki hazahozzon ..Ha kiléptek az mindenkinek jó lészen mert senki más nem sározódik.
Csizmás Kond
...és most tompikától függetlenül...a néppárt döntése, hogy tagja marade a fidesz vagy sem, és a döntés jóváhagyásáig, megszavazásáig bőven lesz ideje a fidesznek kilépni, megelőzni a határozatot...lehet ájuldozni.
Eriksson
Tisztelettel kérem, volna szíves valaki összefoglalni, hogy miről szól az első öt komment?l
Macskaszem
Ezt már ismerjük. Ha nagyon úgy néz ki, hogy kib@sszák a fideszt, akkor inkább önként kilépnek, itthon meg elő lehet adni, hogy megvédték a mimagyatokat Brüsszeltől.
Béla333
A Fidesz maximum azt döntheti el, hogy ő lép ki a Néppárt csapatból, vagy megvárja hogy cca 1 hónap múlva kirugják!
Clavigo
Majd ,,mimagyarok, basszuk ki a EPP-t,, soraink közül. Csak hogy tuggyyyák má meg,,hogy merre-hány méter...
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: az enyémnél mi nem érthető??? :O
sztem kattanj rá @matisra: -ra... :))))))))) azt tán érted... :)))))))))))
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Muszáj gondolkodás nélkül leírni ami elsőre eszedbe jut?
Nem t'om értem-e, mert nem szoktam gondolkodás nélkül kattantgatni.
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Szerintem a Fidesz fogja eldönteni, hogy melyik pártcsaládhoz akar tartozni. Nem én, nem te, nem ő. Nem mi, nem ti, legfeljebb ők. :)))
kokopelli
@Macskaszem: ...maximum azt mondhatja,ha egyenes a gerince,hogy "Kívül maradunk a Néppártbó!"
Azzal egyidőben a párton belül etesse a tagjait a ß@rral!!
csak úgy....
@Pálinkafőző Rézüst: ugye mondtam... :)
SystemError
@Eriksson: 17:43 Technikailag igen a fidesz dönt, mert a bölcsebb pártcsalád nem szeretne egyik oldalról sem "elzárkózást" Tudod fejlett és modern országokban ezt viselkedéskultúrának hívják.

Amennyiben az a kérdés, hogy maradt-e, hagyott az EPP más utat a fidesz számára, akkor egy kurva nagy NEM a válasz. Akkor mit is dönt el a fidesz...? Egyszerűen csak nem akarja a fidesszel felmosni az EU-t. Persze ti ezzel is azonnal ilyen majomkodva éltek vissza. Itthon is ez fog rátok várni, csak nem lesz eljátszva ez dönthettek történet, mert a választók fognak dönteni..
Eriksson
@SystemError: 19:18 Így beszél egy agyilag inaktív. A kreatív gondolkodás el sem várható.
Béla333
A Fidesz dönthet: kilép vagy kirúgják őket?!
Komoly döntési helyzet ez, igaz kedves Fideszes szurkolók?
kokopelli
@SystemError: ..nem szabad nekik megérteni! Ezekről mindíg a Papp Laci és a Zsiga-bácsi jut eszembe,a két
menet közötti percekben!a Papp Laci humorával előadva:
-Lacikám nagyon jó voltál!A csóró meg sem tudott ütni!
-Akkor figyelje Zsiga-bá a bírót,mert valaki egy párszor úgy pofánvágott,hogy csak kuksiztam!
SystemError
@Eriksson: Nálad korlátoltabb, ostoba barom kevés van itt. Így különösen vicces, hogy persze megint válasz helyett ilyen alapon majomkodsz:)
Eriksson
@SystemError: 19:59 Lehet válaszolni személyeskedésre? Ha a butaság fájna, ordítanál.
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: :)))))))))))))
kokopelli
@SystemError: Őnála bevált a mondás: "Aki nem tudja,az elmagyarázza vagy tanítja"! (;-))
yazo64
fideszről magyarra: ha nem rúgnak ki, maradunk!
Eladott Ország
A Néppárt meg hagyja hogy távozzatok, a műkeresztény ( kdnp) párttal együtt.
justhpeter
@Eladott Ország: Csak kicsit tévedtél. Eldöntődött, hogy ha a fideSS ki is lép - magyarul: kivágják - a Néppártból, a kdnp akkor is marad. Gondolom a kdnp lesz Orbán trójai falova a Néppártban.
kokopelli
@SystemError: (19:50)...ne dicsérd őt,mert még elkezd gondolkodni! "...agyilag" (;-))
flex
Ha ki is lép a Fidesz, a KDNP marad, G. Fodor szerint.
Ötletek a nagy G-re?
Szerintem is.

De van itt valami kis apróság: szeka.blog.hu/2019/12/07/tegyuk_fel_vegre_a_kerdest_beszelnunk-e_egyaltalan_onallo_kdnp-rol

"Eddig nem is nagyon firtatta az ellenzék, milyen felhatalmazás alapján kapnak KDNP-s politikusok fontos kormányzati pozíciókat, hiszen ez a párt már nagyon régóta nem mérettette meg magát külön a különböző választásokon, a közvélemény-kutatások pedig mindig a nagy testvérrel, a Fidesszel együtt mutatják ki a támogatottságukat.
Sámannus
Ebből csak az derült ki, hogy tisztában vagy vele, hogy elbasztok mindent a jövőnkkel együtt.
SystemError
@kokopelli: Ez soha nem gondolkodott még életében...Annyi agya azért van, ha érzi, ha kinevetik. Sajnálom az ilyeneket, mert emiatt mindig rosszul érzik magukat, aztán ész helyett, csak a zavarodott személyeskedés jön kis a kis ostoba fejéből, Azt is persze a saját hiányosságaira hivatkozva! :)
SystemError
@Eriksson: Feltettem egy kérdést, amire nettó személyeskedtél, mit vártál...?:) Te az élet minden területén egy ostoba, szemellenzős , de önérzetes kurva nagy fájdalom vagy, aki ha megszólal, akkor sajtreszelő szerű érzés fut végig a fél propin.
kereső
@justhpeter: Az lesz.Az a mérhetetlen támogatottságú kdnp-akiknek tagsága csak a parlamenti frakcióban, és a kormányzati pozicióban betöltöttekből áll.Csak mindig a választások után "oszlanak" külön párttá.
cikicakk55
@justhpeter: ma 08:37
Ezt megcsinálhatja a KDNP? Ez annyira átlátszó,hogy szinte hihetetlen,hogy ezt meglehet csinálni. Azt az EP-ben is tudják,hogy a KDNP magában egy küszöbhöz közel sem kerülő pártocska lenne szólóban. A Fidesznek azonban épp elég arra,hogy a kereszténységüket velük reklámozzák. Most ha Ők benn maradhatnak a Néppártban,akkor az tényleg olyan,mint a trójai Faló. orbán kívülről diktálja majd a KDNP-nek,hogy mit kell mondani,mit kell elérni,és persze tovább folytatják az aknamunkát az EU egysége ellen. Ez egy nagyon rossz törvény,ha ezt így megtehetik. A Fidesz-KDNP cakk-Pakk együtt követték el azt a bűnt,amiért ki akarják zárni őket. Egyformán hibásak.csak azért,mert más a Párt neve,még ugyan úgy lopnak,csalnak,hazudnak és korruptak,mint a Fidesz.
csak úgy....
@Sámannus: egy félelmetesen nagy igazság!
csak úgy....
orbán a pálfordulásaival az örökös ellenség keresés-gyártással csak azt próbálja leplezni,hogy piszokúl elszámolta magát ! mentségére szolgáljon a nem túl okos hívei között,hogy ö nem az országot szerette vóna fölvirágoztatni, csak a gyermekkori álmát a magyar focit.
advocat
És a FIDESZ fújja a passzát szelet?
Eladott Ország
Micsoda?! Hát ő a legfontosabb ember ottan! "A kör közepén állok, körbevesznek jó barátok, Körbevesznek jó barátok, rosszak." uploads.disquscdn.com/images/89fb18f724d4f38a83e462460d4d2fa775ecc2da5934acd218bf539b178967fa.jpg?w=600&h=337
Hát kellemetlen amikor az embert lesz@rják.
kereső
Azért ez sor más fontos kérdést is felvet. Ugye a beléptetőkapus az EPP "szineiben" lett bizottsági alelnök, járóka meg EP alelnök. És van egy sor, más bizottsági tagság is- amely nem a fidess-t, hanem az EPP-t illette, akkor ezeket mostan, ha orbán kilép a néppártból, akkor az is úszik? Minden esetre- ez az egész Magyarországnak a legrosszabb, hiszen az fingot sem érő frakcióban oda lesz az ország érdekérvényesitő képességének nagy része. Orbánnak volt/van egy álma???, amelyre feltette az egész országot. Mi már vesztettünk- ő még nem. Majd akkor , ha a német mutti nem nyúl többé a hóna alá.A német nagytőke meg beláthatná- hogy akkor sem lenne neki rosszabb- csak talán egy kicsivel , ha nem orbán és a fidess uralkodik az országban- hanem az ellenzék kormányoz.
Kiváncsian várom, hogy miért is ment fuccsba a T-Systems megvásárlása. Ki gondolta meg magát végül?
Eladott Ország
@kereső: Fennáll a veszély, ha kevesebb Uniós pénz jön tovább fogja nyomorítani a népet a csúti gazember! Nehogy már neki kevesebb legyen. Így is EU koldusházát sikerült megvalósítania!
kereső
@Eladott Ország: Igen, ez valós veszély- hiszen a klientúrát etetni kell. És ez a kör nem szűkül, hanem bővül- most úgy látszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.