Az erősödő migrációs nyomásra tekintettel megkétszerezik a határvédelemben részt vevő katonák számát – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Bács-Kiskun megyei madarasi határvédelmi bázisnál vasárnap tartott sajtótájékoztatón.

Németh Szilárd bejelentette: megkétszerezik a határvédelemben részt vevő katonák számát

Katonák a Bács-Kiskun megyei madarasi határvédelmi bázison 2020. január 5-én. A bázisnál tartott sajtótájékoztatón Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, hogy az erősödő migrációs nyomásra tekintettel megkétszerezik a határvédelemben részt vevő katonák számát. Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Németh Szilárd azt mondta:

a magyar határon egyre nagyobb a nyomás, 2018 decemberéhez képest csaknem tízszeresére – 3299-re – nőtt tavaly decemberben a határsértők száma.

A jelentések alapján további növekedésre számítanak, ezért több határvédelmi feladat várható.

Hozzátette:

a belügyminiszter kérésére úgy döntött a Magyar Honvédség parancsnoksága, hogy megkétszerezi a határvédelemben részt vevő katonák számát.

Eddig is nagy számban vettek részt katonák ezekben a feladatokban – mondta az államtitkár.

Emlékeztetett arra, hogy a katonák 2015 óta folyamatosan együtt járőröznek a határvédelmet ellátó rendőrökkel. Az elmúlt évek során 20 ezer magyar katona teljesített így szolgálatot a határnál – közölte Németh Szilárd, kiemelve: a katonáik felkészültek, tettre készek, bíznak bennük a határ mentén élő emberek.

Hangsúlyozta:

a közel-keleti eseményekkel összefüggésben is az várható, hogy tovább növekszik a migránsok száma.

Azok a terrorszervezetek, amelyek a nyugati világot megfenyegették, az ismert útvonalakon a bevándorlók közé vegyítve próbálnak katonákat eljuttatni Európába, hogy ott terrorcselekményeket hajtsanak végre. Mindezek indokolják, hogy megkétszerezzék a határvédelemben részt vevő katonák számát – tette hozzá.

Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese elmondta: a honvédség hétfőtől százra növeli a rendőrséggel közös járőrözésben részt vevő katonák számát, a kiszolgáló személyzettel együtt ez ötszáz embert jelent.

Ezt az intézkedést addig tartják fenn, amíg erre szükség van – közölte az altábornagy, hangsúlyozva, az elmúlt időszak eseményei is azt bizonyítják, hogy szükség van a létszámemelésre, hiszen csak január első napján 212-en próbálták meg illegálisan átlépni a magyar határt.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Németh Szilárd és Hollik István, ők ketten csupán már a létezésükkel is csökkentik az átlagosan megmérhető értelmi színvonalat. Németh Szilárd egy időutazó. Úgy képzelem, hogy valaki – még Rákosi idején – betámasztotta a pincébe, aztán elfeledkeztek róla. A fidesz egy lelkes tagja pedig megtalálta az erősen pókhálós rezsibiztost, aki a mellette ácsorgó két darab Csepel kerékpárral ellentétben nem rozsdásodott. Ezután feltalicskázták a napfényre, leporolták és ránk szabadították. Sajnos képtelen elsajátítani a ma használt nyelvezetet, ezért folyamatosan azokat a szófordulatokat használja, amiket annak idején sikerült elraktároznia az agyában. Németh Szilárd remekül megformálja a mindenhez értő, mindenről véleményt alkotó, minden zugban kommunistákat gyanító, folyamatosan a múltat okoló, felelősséget semmiért nem vállaló, Rákosista retorikába ragadt fejű megélhetési politikus prototípusát. Ha ő lenne az egyetlen ilyen, nem is lenne akkora baj. De nem az egyetlen, még csak nem is egyedi. Véleményem szerint gond nélkül ki lehetne cserélni Kövér Lászlóval és ha bajuszt növesztene Németh, a kutya nem venné észre a cserét.
img15.dreamies.de/img/307/b/yri1g9yy4ez.jpg
vacsi
Remélhetőleg már van meleg ruhájuk, megfelelő, fűtött pihenőhelyük, stb.
csak úgy....
németh szilárd a kormány csülök pörköltér felelös államtitkára ,megduplázta a közel keleten történtek miatt a hazugságait és csatarendbe állitotta a határon a gulyáságyukat.
csak úgy....
@csak úgy...: ..mert ha arra jár szemlézni,közben ne hajjon éhen a magyar ugaron ,az áldóját!
jesz
mint már annyiszor, szabadjon megjegyeznem, hogy a szines vízzel töltött vízágyú(nem IFA gyártmány), paprika szré tonnaszám, könnygáz, fénygránát. És használni, nem elszaladni. Kilométerenként működő golyáságyú, amiben állandóan forró étel(nem tea) illatozik, hogy jobb legyen a katonák észlelési mutatója, sőt a
harci kedve
..ezt motivációnak hívják. Gondolom prémium az elfogott migráncsok után nem jár, pedig erednményes lenne..

Már csak azt kell figyelembe venni, hogy ezt is, mint annyi mást, olvassák a migránsok segítői(is)...hogy kik azok? Lehet találgatni.
Lepényleső
...és megtízszerezik az ellopandó milliárdok csekély voltát?
jesz
baszki...szétröhögtem magam..pedig nem illik..gyorsan elnézést kérek az érintettől, mert közben megáll egy fekete kisbusz a házam előtt.

(de titokban megjegyzem, ügyes...)
36
@jesz: Én karácsonyra nagy piros telefont (is) kértem, K vonallal, ha esetleg találnék liberál-fasisztákat, azonnal jelenteni tudjam.
Clavigo
Oda kellene rendelni a " Békemenetet "... Tényleg,,hogy eltüntek..végre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.