Nincs jobboldali és baloldali klímaváltozás – Áder János erről a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt. Áder hozzátette: szerinte politikai retorikai fogás, hogy Budapesten kihirdették a klímavészhelyzetet. Ezután közölte közösségi oldalán Karácsony Gergely azt, hogy szerinte "egészen furcsa ez a megközelítés egy, magát a zöld ügyek élharcosaként láttatni igyekvő államfőtől". A főpolgármester hozzátette: "Nem először van az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, amit elnök úr megkap". Deutsch Tamás minderre pedig szintén a Facebookon reagált vasárnap délután. Deutsch úgy fogalmazott: "Nem először van az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, ami főpolgármester úr rendelkezésére áll."

A főváros új ellenzéki vezetése által kihirdetett klímavészhelyzetet egy deklarációnak nevezte Áder a műsorban.

Önmagában deklarálni, hogy klímavészhelyzet van, nem több, mint politikai retorikai fogás

- értékelt Áder János. Rámutatott: amikor vészhelyzet van – például most Ausztráliában a tűzvészek miatt –, akkor evakuálják az embereket és rendkívüli intézkedéseket kell bevezetni, ám Budapesten ilyen nem történt. Az új budapesti városvezetés arról döntött, hogy majd elkészül két tanulmány, amelyekben megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a vészhelyzet idején és a vészhelyzetet követően mit is kell majd tenni.

Nem először van az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, amit elnök úr megkap

- így reagált Karácsony Gergely Áder János kijelentésére, miszerint a klímavészhelyzet bejelentése a Főváros részéről csak " politikai retorikai fogás".

Egészen furcsa ez a megközelítés egy, magát a zöld ügyek élharcosaként láttatni igyekvő államfőtől

- tette hozzá a Facebookon Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint "jelenleg több mint 1250 szervezet – kormányok, városok, egyetemek, civil szervezetek és például az Európai Parlament – hirdetett klímavészhelyzetet, a folyamatosan bővülő listájuk itt elérhető Áder János számára is."

Karácsony szerint a "döntések már több mint 800 millió embert érintenek a világban, büszke vagyok arra, hogy sok év semmittevés után Budapest is beállt végre a sorba." Mint írja, a klímaváltozás súlyosan érinti a nagyvárosokat, köztük Budapestet is. Nagy hiba tehát bagatellizálni az ügyet, amikor a fővárosi önkormányzat a klímavészhelyzet kihirdetésével nyíltan deklarálja elkötelezettségét a klímavédelem iránt.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az új városvezetés tervezési, fejlesztési és üzemeltetési döntéseinél a klímaszempontok prioritást élveznek. Nincs bal- és jobboldali klímaválság, ebben egyetértek Áder Jánossal, itt nincs különbség. Felelősség és felelőtlenség, továbbá tájékozottság és tájékozatlanság tekintetében azonban van.

Karácsony szavaira pedig Deutsch Tamás reagált szintén a Facebookon. A fideszes EP képviselő azt írta:

Valaki szólhatna Karácsony úrnak, hogy tavaly októberben megnyerte az önkormányzati választást Budapesten, már ő a főpolgármester, és nem egy tüntikéző ellenzéki politikai aktivista. Nem először van ugyanis az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, ami főpolgármester úr rendelkezésére áll. Ennyi

Forrás: HVG, Blikk, Index

Címlapkép: Fidesz/YouTube

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RedEye
Ez bíz gyengusz volt, tompika! Dealert cseréltél és xar anyagot hozott?
RonaGyuri
Tompika te mindig is egy ócska bunkó voltál! =))
jesz
imádom ezt a szép embert...főleg a lógó csöcseivel...ő a mi szemünk fénye, akire
büszkék lehetünk.
Béla333
Dajcs Tomihoz képest ez egy kimondottan barátinak mondható megszólalás volt...
Nagyon tisztelik egymást a felek. Mégiscsak kellett az az extra lelépési közpénz, amit Tarlósnak fizettünk ki Karácsonyon keresztül...
szegfue
"Loptam" ezt a gondolatot, de nagyon passzol ide: "hogy győzött volna le a fogamzásgátló" :))
Sámannus
Tompika te felül vagy fizetve a tudásodhoz képest ezerszeresen.
Nessy
Mostanság Tompika az ügyeletes igehirdető? Kereshettek volna valakit, aki már túllépett az előember állapoton! Homo sapiens nem biztos hogy vállalná, de azért valami köztes csak akad.
Qqberci
Nem először van az a zavarba ejtő érzésem, hogy Tompi esmeg betépett...
Clavigo
Az egyik " szellemi világítótorony " a Zorbán kondából,, reagál. Ideje lenne már beinvesztálni egy fix kosaras melltartóra ,seggfej.
fahrenheit451
Tök hülyeség, amit írt ez a büdös gyökér.
Csak vissza akart vágni gyorsan, valahogy.
Hát nem sikerült, pubi.

"Valaki szólhatna Karácsony úrnak, hogy tavaly októberben megnyerte az önkormányzati választást Budapesten, már ő a főpolgármester, és nem egy tüntikéző ellenzéki politikai aktivista"

Karácsony már leállította több pazarló, környezet károsító beruházásotokat, párbeszédre, kompromisszumra kényszerítette Orbánt, vizsgálatokat indított, és még csak most kezdte !!!
De lesz ez még így sem - a számotokra!
Szóval, hülyeséget írtál - megint -, te előember!
csak úgy....
@ibn Said: a nevéböl itélve migráncs lehet..,hogy mikor és miért ,föleg ,hogy honnan keveredett a magyaros népmüvészetbe ?
SystemError
Tomika! Azért raktak oda, hogy a szar kész pofád ne legyen szem előtt. A helyedben csökkenteném a megnyilvánulások számát, mert annál több esélyed van nem leégetni magad...
csak úgy....
@Pegero: nöre nem fussa ,idöd meg böven! vasárnap este a te korodban,... a nyugdijas clubban? kicsit szomorkás a hangulatod máma...
csak úgy....
@Pegero: anyád nem engedett ki a lakásból és ezért ,megint rajtunk állsz bosszút?
Nessy
@rewax: Lenne szives a "lányaival" együtt elmenni a pokolba? Kezd unalmas lenni, hogy mindenhol a kurtizánjait hirdeti! Vagy a szex oldalak drágák???
csak úgy....
@Pegero: nem veszed észre magadról ,hogy te csak egy szánalmas,erölködö ,unalmas pojáca ? próbálkozz a shikari farkával ,az is olyan egyedül álló mint te.
csak úgy....
@Nessy: szerintem @rewax: nem annyira unalmas mint a dúskeblü bakcafat @Pegero:
fahrenheit451
Ez egy állat...
Az állatkínzásért büntetnek, de amikor beteg állatok kínoznak embereket, azért nem jár büntetés?
csak úgy....
@Pegero: ugye szólsz mikor elmentél, jobb kézzel próbáld es gondolj közben a shikarira...
Nessy
@Pegero: Panelproli a kedves nénike, aki a Szaharában egy marék homokért... Vagy aki budapesti, az panelproli, élükön itt lakozó hazánk nagyjaival? Na nekik tessen eme szép jelzőket küldeni! Úgy mellékesen, mióta O.V. van hatalmon, a "bűnös város" szív, csak Tarlós minden kívánságát teljesítette.
fahrenheit451
Ha úgy működik az Európai Parlament, ahogy Deutsch Tamás kinéz, akkor tényleg nagyon nagy bajban van Európa.
Nessy
@Pegero: Félre értettél! Tarlós nyalta O.V. talpát, nem fordítva!
csak úgy....
@Pegero: 22:56 te,mint szarosnyelvü szakértö...,aki a nyalásban is járatos,-rákérdezhetek? fidelitas!
Yoda69
dojcs, szerintem itt foleg te vagy az akinek szuksege lenne egy nagyobb tudas injekciora. Meg az erettsegit se tudtad megcsinalni hatszel nelkul. A diplomadat meg gyorstalpalon kaptad a fideSStol, csak hogy sport miniszter lehess. Az internet nem felejt kocsog!
RonaGyuri
Az az igazság, hogy elsőre fura látszata volt a dolognak

Bocs érte, de úgy tűnt mint mikor a kamaszok centivel méregetik kinek nagyobb …, de beleszólt Tompika is

Talán nem igazán vonzott értelmes gondolatokat a vetélkedő, amit a köztársaság nélküli KE és az új főpolgi „szakmai” beszólásai jelentettek. Nem, nem a konkrét „érvek”, hanem a felkészültség kérdése. Nos az az igazság, hogy Áder utóbbi – régieknek most nem néztem utána – napokban tett megszólalásai nem arról tanúskodnak, hogy valóban felkészült csapata lenne. Nem csak klíma ügyben!!! =))
Ez az amire akár legyinthetnénk, de középre pattant Tompika, aki a kívülállók magabiztosságával odarondított a maga undorító bunkó stílusában!
kereső
@SystemError: tegnap 20:50, Nem teheti. Ő a fidess EP delegácjának vezetője. Hivatali kötelessége hülyét csinálni magából, és a fidess-ből. Itt mutatkozik meg, hogy mennyire nagyra! tartja a fidess Európát.
kereső
@csak úgy...: tegnap22:29. El vagy tévedve. Ő nem shikarira gerjed, hanem Gyurcsányra. Mindegy miről szól a fáma, miről is irt a hozzászóló- neki Gyurcsány...fene a gusztusát!
nezelodo
"Nem először van az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, ami főpolgármester úr rendelkezésére áll."
Hát Tompika, nem is volt az országot bejáró hírfolyam, amikor a KariGeri levizsgázott!! Tudod neki valószínűleg lazán, politika támogatás nélkül is ment a diploma, és még a Kövér Lacitól sem kérte kölcsön a szülei egyik, a Szocialista Hazáért Érdemérmredjét, hogy felvegyék az egyetemre. Bezzeg rólad és diploma próbálkozásaidról még igen kedvesen a Hofi is megemlékezett!
Azért jó ilyen vidám dolgot hallani tőled, a múlt heti nyilatkozatod után, hogy aszongya: "Majd ha kirúgnak benneteket a Néppártból, akkor eldöntitek, hogy kiléptek-e"!
Nessy
@Pegero: Az elmúlt években már az lenne meglepő, ha egy választási igéretet teljesítenének! Kivéve a "Folytatjuk", mert ott bölcsen nem mondták meg, hogy mit. Azóta már tudjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.