Eladásra hirdette meg a hollóházi porcelánt gyártó és forgalmazó Holloházi Porcelángyár Kft.-t a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV), írja a Napi.hu a 2019. december 19-én közzétett árverési hirdetmény alapján.

Már nem kell az államnak a hollóházi porcelán

A cég kikiáltási ára 175 millió forint, és január 14. és 16. között lehet licitálni, az ajánlattevőnek 2020. január 10-ig 43,75 milliós árverési biztosítékot kell utalnia az MNV-nek, ezt követően 400 ezer forintonként lehet emelni a licitet.

A kiírás szerint a vevőnek kötelezettséget kell vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére, továbbá arra, hogy a társaság a jelenlegi főtevékenységét – a háztartási kerámia gyártását – fenntartja egészen addig, amíg az állam kizárólagossággal biztosítja a Hollóháza védjegy használatát az üzleti, piaci tevékenysége végzéséhez.

A pályázónak azt is vállalnia kell, hogy a részesedését 15 éven belül kizárólag az eladó hozzájárulásával adja el, amennyiben nem így tesz, kötbért kell fizetnie.

Az MNV olyan vevőt vár, aki a tulajdonjog megszerzését követő három évig gondoskodik arról, a társaság ellen felszámolási eljárás ne induljon.

A Napi.hu azt írtja, a kft. utolsó elérhető, 2018-as mérlege szerint a befektetett eszközök 160 millió forint értéken voltak nyilvántartva, ebből a gépek, berendezések és járművek értéke 135 millió forint, az ingatlanoké pedig 3,8 millió forint. A forgóeszközök értékét 448 millióra tették, amiből a készleteké 307 millió volt, bankbetétben 72 milliót tartottak.

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fahrenheit451
Már megint lebuktak a nagyon magyarkodók.
Ez is jól mutatja, hogy mennyit számítanak nekik a tradíciók, az értékek, a magyarság, az 1100 év.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Lehet, hogy manapság már nem ez a divat! Vélem. Át kellen gondolni. Mert a raktárra nem termelünk. És mosogatógépben mosogatható?
fahrenheit451
Már megint lebuktak a nagyon magyarkodók.
Ez is jól mutatja, hogy mennyit számítanak nekik a tradíciók, az értékek, a magyarság, az 1100 év.
fahrenheit451
@advocat: Hagyd a picsába!
Ez az új (igazi) trollkodó divat itt.
Észérvük már nincs, ezért próbálnak lehangolni, elvenni a kedved, hogy kifejtsd a véleményed, megosztva a gondolataid a többiekkel.
A kapcsolatot próbálják meg így kinyírni.
Mert, ha elszigetelődsz, sebezhetőbb vagy.
Csak hagyd figyelmen kívül, és ennyi.
Szóra sem érdemes ez a dzsuva. (hát persze, hogy a szex - a primitív ösztönlények gondolkodásmódja szerint)
szegfue
@fahrenheit451: Tökéletesen igazad van!! Azt hiszik, hogy aminek a nevébe belerakják a "nemzeti" szót, az az igazi " tradíciók, az értékek, a magyarság, az 1100 év." ... lásd a nemzeti kuka hivatal és hasonlók.
Lepényleső
Az államnak,tehát a bánnak,- sorsára jutott a nyugdíjasoknak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.