Orbán Viktor évindító, maratoni sajtótájékoztatójára az ellenzéki pártok is reagáltak.

Így reagált az ellenzék Orbán szavaira

A Momentum Mozgalomtól Cseh Katalin, a párt EP-képviselője a klímaváltozásról elmondottakat kérte számon Orbánon. Azt írja a Facebookon, hogy "milyen alapon papol a teremtett környezet védelméről az az Orbán Viktor, akinek jobbkeze, Gulyás Gergely beteg kislánynak nevezte Greta Thunberget?" Cseh szerint a Fideszben megpróbálnak úgy tenni, mintha érdekelné őket a környezetvédelem, a klímaváltozás, a jövő generációk sorsa. Ezt azonban ma már senki nem hiszi el nekik.

A DK már a sajtótájékoztató közben akciózott, Barkóczi Balázs és a párt aktivistái a várba 10 kérdést vittek magukkal, amire a miniszterelnök biztosan nem mer válaszolni. Barkóczi szerint Orbán Putyint utánozza és előre egyeztetett kérdésekre kellett válaszolnia.

Az MSZP-től Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes reagált, szerinte, ha a kormányfő többször tartana ilyen eseményeket, akkor nem tartana ennyire sokáig, Fidel Castro maratoni sajtótájékoztatóit hozva fel példaként. Harangozó azt is elmondta, hogy Orbánnak jobban oda kellene figyelnie a párttársaira, mert Lázár János szerint a Fidesz már elvesztette a kapcsolatot a valósággal és ha ezt nem tudja ismét megtalálni, akkor komoly bajban lehet.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke a Facebookon azt írta, hogy monodráma lett a Kormányinfó: az előadást egy személyben Orbán Viktor vitte színre, a végeredménye viszont mindenkinek dráma. Szabó szerint különösen drámai, ahogyan a miniszterelnök a kulcsterületekről beszélt. Mint mondta: 10 év kétharmad után is azt gondolja Orbán, hogy az egészségügy problémáit szabad szemmel nem látható fizetésemeléssel és néhány rendelő kifestésével orvosolni lehet, a klímakatasztrófa kapcsán az atomenergia szükségességét emlegetni pedig egyenlő a tudatlansággal vegyes tagadással.

A miniszterelnöki kormányinfóról a Jobbik elnökében, Sneider Tamásban az a kérdés fogalmazódott meg, hogy vajon megújult a kormány mögött álló agytröszt? Szerinte patikamérlegen dekára kimért közvélemény-kutatási adatok, és a várható haszon elemzése nélkül a miniszterelnök nem merne (eddig sem mert) beleállni olyan kérdésekbe, mint a börtönkártalanítások ügye.

Kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Az bitos,hogy én nem nézem. Már a látványától is kiver a víz. Ez a G nem ember,hanem egy féreg,parazita. Nem tudom mennyi ideig fog tartani,de egész biztos vagyok benne,hogy a szokásos Migránsok, Soros,Brüsszel,Szárnyall az ország, megőriztük a nyugdíjak vásárló értékét, a Magyar egészségügy világhírű és a többi aljas hazugságával fog eltelni az idő. Az agymosottaknak biztos jó szórakozás lesz.
human
Orbánékat nem érdekli a természet vagy a környezetvédelem. Hisz a saját családja bányászhat természet védelmi területen vagy éppen a haverja szennyezheti egy patak vizét a gyárával.
Örbánékat a családon belüli erőszak sem érdekli, hisz saját minisztere mondta, hogy a nők bántalmazása ellen fellépő nemzetközi egyezményt azért nem írják alá, mert politikai hiszti.
Orbánékat nem érdekli a közegészségügy sem, hisz ők meg tudják fizetni a magán ellátást. Közoktatás szintén.

Egyetlen oka van, hogy a fenti témákban 10 év után megszólalnak. Próbálják kifogni a szelet az ellenzék vitorlájából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.