Elfogta a rendőrség pénteken a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás másik gyanúsítottját – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon.

A körözött 16 éves fiatal bűnügyi őrizetbe került, és kezdeményezték letartóztatását. A gyanú szerint ő követte el a bántalmazást, a bűncselekményről a felvételt a korábban elfogott és kihallgatott társa készítette – olvasható a közleményben.

A főkapitányság azt írta, hogy a kaposvári kapitányság

súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz, a nyomozók kihallgatták a sértettet és tanúkat is meghallgattak a gyermekotthonban.

Jelezték, hogy miután a nyomozóhatóság tudomást szerzett az esetről, hivatalból, soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek vizsgálatát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban azt közölte, hogy Fülöp Attila, a minisztérium szociális ügyekért felelős államtitkára

belső vizsgálatot indított a Zita Speciális Gyermekotthonban történt esettel összefüggésben.

A közleményben azt írták, hogy az államtitkár – akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában a bántalmazásról megjelent felvétel – tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját. Hangsúlyozták: a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben.

A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy egy fiú a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Nem hiszem, hogy a nevelők nem tudtak az ilyen verésekről. Nyugodt lelkiismerettel hagyták?
qxy
súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz? Vagyis a videót nem látták a rend őrei, vagy ennyire pöcsök hogy ezt is ki kell nyomozni?
CsipkeRózsa
@Pegero: A liberális rendnek nincs köze hozzá, a hátrányos helyzetű gyerekekkel is foglalkoznia kellene az államnak. Csak segítséggel tudnak megváltozni, ez közös haszonnal járna.

Egyébként nincs liberális rend.
CsipkeRózsa
@Pegero: Jobb körülmények közé kerülve, normális munkát adva, hozzáértő, türelmes tanárok, nevelők megfizetése. Valamikor el kell kezdeni a kormányoknak ezt a hozzáállást. A kiközösítés és a gyűlöletkeltés nem segítség.
A rendszerváltás előtt a mostanihoz képest jobb életük volt, mégse kellene visszafelé menni.
division
@CsipkeRózsa: Szerintem te valamiféle álomvilágban élsz. Ébredj fel szerintem. Be kell minden b...ni a börtönökbe, hogy ott rohadjanak meg. Nincs annyi pénz, hogy azért a pedagógusok ideg összeroppanást kapjanak az ilyen tetvek miatt.
Ronin2
@CsipkeRózsa: Volt már "CS" lakásépítés,a mi adónkból.
Lelakták,szemétdombot csináltak belőle.
Volt szoc.pol.,felvették,elherdálták,aztán megint hőzöngtek,mert néhány "megélhetési jogvédő" rasszizmust,szegregációt kiált!
Volt / Miskolcon/ fészekrakó program,valami eszement módon tönkretették az ingyen kapott lakásokat.
Orbán kedvenc romavédője malacot,csirkét osztogatott a cigányok közt,nem tudtak egyet sem felnevelni.
18 éves korában kijön a nevelőintézetből,kap 2 millió indulótőkét,gyorsan csinál ő is 2-3 gyereket,akik szintén az intézetben kötnek ki.
Ingyenes az orvosi ellátásuk,a sok gyerek miatt utazásuk,tankönyvük,menzájuk.
MI AZ A BÁNATOS ÖREGISTEN kéne még?
Kenyerem javát megettem már én is,de az elmúlt 30 év alatt szerintem többet bűnöztek,mint előtte 2-300 év alatt.
Nincs rendőrség,nyálas TASZ van,meg Helsinki Bizottság.
Önjelölt ingyenélők.
Van itt gond,nem is kevés.
Egyszerűen ez a szegregáció is csak egyes helyeken "adható elő",mert sem a Lauderben,sem a kínai iskolákban nem látok egyetlen cigányt sem.
Hosszú lenne,messzire vezet,s nem látom a fényt az alagút végén.
Egyre primitívebbek,mert valakiknek ez a jó!/?/
surdilloFUJT
@CsipkeRózsa: ...de orbánféle illiberális-álkeresztény-maffiózós katyvasz az van!!!
surdilloFUJT
@Ronin2: orbánod aki szintén ennek az etnikumnak szülötte---csak őt Soros kivakarta a putriból----ellopatta a több mint 2 milliárdot az országgyűlés diszcigányával,majd még 1.5 milliárddal megtámogatta az ÖRO-t,tehet a jelenlegi elmaradott térségekért!!!Az unió felzárkóztatásra küldte a sok pénzt,nem arra,hogy orbánék lenyulják!!!
Ronin2
@surdilloFUJT: Nagyon sajnállak,ha neked az jött le,hogy ORBÁN!
A mindenkori kormányok bűne,hogy idáig fajulhatott a helyzet.
surdilloFUJT
@Ronin2: Igazad van,DE orbán inkább a felzárkóztatási pénzt is lenyúlta a diszcigánnyal,öróval,amit az unió küldött,és milliárdokról beszélek!!!
vacsi
@surdilloFUJT: Sajnos, az ilyeneket semmiféle "felzárkóztatási pénzzel" nem lehet becsületre, tisztességes életre nevelni! Ezekből tisztességes állampolgár soha nem lesz!
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: Nem neked szántam, hanem Ronin2-nek.
CsipkeRózsa
@Pegero: Én hivatalosan csak 116 évesen fogok felébredni. Azon kívül minden hajnalban.
CsipkeRózsa
@division: Van egy-két község, ahol megindult egy kifelé vezető út.

A lényeg, hogy tömeges változás csak kormányzati segítséggel és akarással lehetséges. Nem pedig ellenük való uszítást is bevetve.
division
@CsipkeRózsa: Akarni azt azoknak kell, akik inkább agyonvernek idős asszonyokat meg ellopják a dinnyét a földekről, de akár a vasúti síneket is felszednék hogy pénzt kapjanak érte. Amíg ezen nem tudnak változtatni semmit nem lehet tenni. Voltál már olyankor látogatni kórházban amikor roma családtagot műtöttek? Na és menekülő orvost ha nem lehetett már rajta segíteni? Én igen.
division
@CsipkeRózsa: Így van, valahol igen. Elsőként is kiképezni olyan pedagógusokat milliós fizetésért akik ezt vállalják, majd külön iskolákat, óvodákat építeni nekik, hogy még véletlenül se hátráltathassák azokat akik tanulni is szeretnének.
CsipkeRózsa
@division: Ezt a szakemberekre bízom, de lehet, hogy először a szülőket kell okosítani, utána már a tanár és a szülő együtt akarjon változtatni.
division
@CsipkeRózsa: Éppen a szülők azok akiket nem lehet, és innentől kezdve semmit nem lehet tenni, ha pedagógus lennél tudnád magad is.
CsipkeRózsa
@division: A minta-község cigány polgármestere is felnőttekkel foglalkozott, munkát és normálisabb körülményeket teremtettek közösen. Gondolom, ott már a gyerekek is más nevelést kapnak, sportolnak is, mert lett rá lehetőségük.
Valamit kell csinálni. Mondom, oldják meg a szakemberek.
division
@CsipkeRózsa: Rendben, oldják meg. A magam részéről továbbra is szelektálnék közöttük, de nem csak a romák között. Lehet azt látni kik azok akik akarnak is tanulni, dolgozni, és kik azok akik nem. Őket kell szétválasztani.
CsipkeRózsa
@division: Vagy közelebb hozni őket egymáshoz, hogy a jobb képességűektől tanulhassanak. Az is beválhat.
division
@CsipkeRózsa: Már sokszor próbálták. Nem megy.
bence
Az ottani nevelők vajon miért nem vették észre ezt a nem ma kezdődő iszonyú brutalitást ?! Mit kellett ennek a szerencsétlen gyereknek elszenvednie , hogy ez a két aberrált bántalmazó kiélhesse beteges vágyait rajta ?! Remélem börtönbe kerülnek , olyan cellába , ahol rajtuk élik ki a cellatársak azt amit ők műveltek másokkal ! A nevelőknek ugyanezt kívánom !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.