Január 5-ig hetvennégyen fagytak meg az országban. December közepe óta duplájára emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma, addig ugyanis 37-en hűltek ki végzetesen – jelentette a Magyar Szociális Fórum.

Eddig 74 ember fagyott halálra ezen a télen Magyarországon
Fotó: Pixabay

A korábbinál többen fagytak meg a szabad ég alatt,

de a legtöbben fűtetlen lakásokban hűltek ki végzetesen, illetve kórházba szállításuk közben, és beszállításuk után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

Az MSZF többek között annak tulajdonítja, hogy a korábbinál többen haltak meg a szabad ég alatt, hogy a hajléktalan szállók megteltek, és csak „pénzes helyek” maradtak üresen, de a rászorulók ezeket nem tudják megfizetni.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
De van termál medencénk. 1,1 milliárdból. Lovaknak. Majd a Lezsák Sándor Népfőiskola fogja őket segíteni. Vagy nem.
Ott hamisítják az adatokat ahol csak lehet. Senkinek sem az érdeke, hogy az utcán megfagyott bekerüljön a statisztikába. A mentő beviszi, a kórházban pedig megállapítják a szívelégtelenséget a halál okának.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Be kellett volna menni a szállóra, aki meg otthon hűlt ki, annak meg segíthettek volna a rokonai, szomszédai. Akik meg az ital miatt fagytak meg, arra nehéz mit mondani, bár lehetne.
picike1
Statisztika akikkel lehet soha nem birtak most birt velük Jézus !
division
@csak úgy...: Nem mai videó, ill. ha jól tudom már kapott azóta lakást. Sajnálom, persze, de az, hogy 37 ezer csak a nyugdíja, az valahol érdekes és elgondolkodtató. Rokonokról sem esik szó, vagy az esetleges gyerekeiről, szóval nem tudom.
teuton
@division: Te csak tudod, persze mindig mas a hibas es te vagy az okos, a megmondoember. Csak azt felejted el, hogy egy allamnak, a tarsadalomnak van felelössege is, pl. szolidaritas! Hogy lehet az, hogy a 8x több lakosu Nemetorszagban 10 ev alatt csak fele annyi fagyhalalvolt, mint MO-on most 1,5 honap alatt az enyhe telben??? Ja, ott ugye 30 fok meleg van telen is...
division
@teuton: Látod, ugyan más megközelítésből, de valóban, mindig más a hibás, és soha nem az aki idáig jutott. Mindenki másra akarja fogni a saját baját, mert ez a legegyszerűbb. Nem én vagyok a megmondóember, hanem azok, akik szolidaritásról papolnak, de saját maguk egy szalmaszálat nem tesznek keresztbe ezekért az emberekért. Én legalább minden évben támogatok beteg gyerekeket, állatmenhelyeket, na és te?
simmering73
Magyarország jobban teljesít. És még tél sem volt.
Lepényleső
Közülük senki sem találta meg az út szélét,ahol ezek senkit sem hagynak? Bár valóban nem ott maradtak,
hiszen onnan egyenesen az anyaföldbe jutottak,- hogy a propagandának igazat adjanak?
1magyar
Hihetetlen! Csak pénzért mehetnek a hajléktalanok a hajléktalan szállókra? Ha lenne pénzük mehetnének albérletbe is.:)
vacsi
Még gyerekként láttam, hogy a nagyapám, aki már nyugdíjas volt, a nyugdíj mellé minden évben kapott tüzelőutalványt, ha jól emlékszem, 20 q szénre. Ma ezt nem lehetne megoldani?!
Nessy
Nagyon sok idős, egyedülálló embernek nehéz megoldani az élet dolgait, ha pl. tanyán él. Az idős otthonokat, ahol esetleg külön kis szobát kapna a kis nyugdíjából nem tudja megfizetni, és még a többágyas szobák esetében is végtelen a várólista.
A szállók nem ritkán hamar megtelnek, kevés a kulturált ott létet biztosító, napközben zárva vannak. Igen, vannak fizetős szállók, ahol legalább kap egy kis szekrényt, ahova bezárhatja a cuccait.
Jozefina
Ez a kormány stratégiája!!! Jövőre kedvezőbb lesz a mélyszegénységben élók száma, amire majd büszkék lesznek!!! a statisztikai adatokban!!!?? Felháborító amit művelnek!! És még büszkék is lesznek rá!!!
solidedge
A fakereskedők elmondása szerint azért emelik a fa árát hogy kiszorítsák az illegálisan kereskedőket. (Ezt mondjuk nehéz értelmezni, se füle se farka.) Ezzel viszont kiszorították a falusi, alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők jó részét is. A kereskedők 2016-tól bátorodtak fel, az akkori 3070 Ft/q árról 2018-ra 3740 Ft/q átlagárra tértek át. Segíti őket az a hátszél hogy a fa és széntüzelés légszennyezéséről egyre többet cikkeznek. Sőt arra kérik a lakosságot hogy magas légszennyezés esetén ne fűtsenek fával. Az autók természetesen akadálytalanul járhatnak. Így aztán sok lakás ajtajára ki lehet tenni a "Fagyásveszély" figyelmeztető táblát.
ómió
A mélyszegénységben élők száma ugyan most negyede a 2010-es adatnak, (KSH), de még ez is sok!
görbetükör
Pedig eddig enyhe volt a tél.
Viszont ha vannak biztonsági őrök, akik elveszik a hajléktalan takaróját és kabátját, ameddig bűnözőnek tekintik a szegénységet és honatya lesz a bűnözőből, addig ezt a statisztikai adatot hiteltelennek tartom. Sokkal több haláleset lehet, csak eltitkolják.
Megérdemli ez az ország a vezetőit!
Eladott Ország
De van termál medencénk. 1,1 milliárdból. Lovaknak. Majd a Lezsák Sándor Népfőiskola fogja őket segíteni. Vagy nem.
Ott hamisítják az adatokat ahol csak lehet. Senkinek sem az érdeke, hogy az utcán megfagyott bekerüljön a statisztikába. A mentő beviszi, a kórházban pedig megállapítják a szívelégtelenséget a halál okának.
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:51; Az emberminisztérium meg még a szegény szó használatát is betiltotta, helyette nehézsorsú, hátrányos helyzetű, stb ajánlott. Jancsó Miklós filmjének új címe: Hátrányos helyzetű legények. A jobban teljesítő Magyarországon úgy döntött a Központi Statisztikai Hivatal, hogy 2014 után már nem ad ki arra vonatkozó adatokat, hogy mekkora a lakosságon belül a létminimum alatt élők aránya. Azért lesz ez így jó nekünk – a KSH szerint -, mert a létminimum valójában nem szegénységi küszöb, hanem a tisztes és szerény életvitelhez szükséges összeget jelöli, ami nem nyomorszint. És egyébként sem csinálnak ilyen számításokat máshol, ezért kár is vele bajlódni, valamint az adat véleményük szerint alkalmatlan arra, hogy szociálpolitikai döntések alapjául szolgáljon. Nem kell megszámolni a szegényeket, akkor nincsenek
csak úgy....
@division: 01:07 nézz utánna,hogy mennyi a rokkant nyugdíj! a videó nem is olyan régi és csak egy példa a sok közül...
Eladott Ország
@csak úgy...: ma, 12:07; A rokkantsági járadékról szóló 83/1987. (XII. 27.) MT rendelet 2. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: „(3) A rokkantsági járadék havi összege 2020. január 1-jétől 38 670 forint.” Megüzente a maffiakormány, nyugdíjasoknak/ nyugdíjszerű ellátásoknak, hogy dögöljenek meg!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/81527993_2663628643733699_3413048611338977280_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ohc=8-6gmDUVODcAQk7a2awz9LCHTFXMk25VlxQ7s48NMpJJiDYlXZ2NQ2flA&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=fae55bfe0aad637aabd7b439f90ea5c5&oe=5EA6E319
Sok minden változik, de van, ami örök. A kamuállam emberséges és jobban teljesít. A fidesz politikája egyetlen képen:
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/80580382_189561648895667_6952633925655068672_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ohc=1tFjPt_4LkEAQnuDtvTl3ZUK4w3T6k1tr9lP7Kx63-Ln38YWYr4PdIVYQ&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=bd492f44cc2a5e765305b8149027507d&oe=5E6F4117
ómió
@Eladott Ország: Az "emberminisztérium" - minden kétségbeesett hazudozási kísérleted ellenére - nem tiltott be semmit. A betiltások ideje Kádár papiddal lejárt! Jó-jó! Böszmefi efftársad 2006-ban még betiltotta az ellene tiltakozást - lövetett is miatta rendesen - de hát az ugyanaz a "vonulat"! Nyilván az "abszolut bolsevik jólét" is az ő népzsebelése időszakára esett. Ne "szerénykedj" már kimondani! A KSH meg "ehúzhat", majd te meghazudod!
advocat
@ómió: és ezért volt több sérült rendőr, mint "tüntető"! És mit tiltott be Ferencünk? Meséld már el, mert én akkor még óvodás voltam!
advocat
@flamtemhelp: Te baromállat! 74 EMBER fagyott meg!
ómió
@advocat:Na! Már azt kell hazudni, hogy több volt a sérült rendőr, mint a sérült tüntető? Ez új! Kár, hogy a TV is közvetítette! A tüntető tömeg ott állt a Rákóczi ut közepén zászlókat lengetve, előtte is, mögötte is rendőrruhás, azonosító nélküli pribéksorfal, amelyik egyfolytában gumigolyóval lőtte a beszorult tömeget. Persze "kizárólag demokratikusan"! "Ferencünk" nem vette jó néven, hogy a plebs nem osztja az "elkúrtuk" meg a "hazudtunk reggel, éjjel meg este" fölött érzett hurrá-optimizmusát!
ómió
@Eladott Ország: Igazad van! Ha nincs értelmes mondanivalód, kár lenne itt hazudoznod!
vacsi
@Eladott Ország: "a KSH szerint -, mert a létminimum valójában nem szegénységi küszöb, hanem a tisztes és szerény életvitelhez szükséges összeget jelöli, ami nem nyomorszint."
Én ezt készséggel elfogadom, ha a parlamentben ülő képviselők, miniszterek, egyebek... csak egyetlen hónapig - lehetőleg télen - bemutatják, hogyan élnek ők meg ennyi pénzből!
division
@Eladott Ország: @csak úgy...: Egy barátomat sajnos le kellett százalékolni, de mivel előtte komoly keresettel bírt, közel 150 ezer ft - ot ítéltek meg neki. Kereset függő is a dolog, na meg persze a leszázalékolás mértéke. Az már más kérdés, hogy nem lehet mindenkinek magas a keresete, és az a 38 670 ft max. meghalni elég.
Eladott Ország
@division: ma, 16:24; A lényeg az, hogy a fidesz szavazatokért/hatalomért a határon túlra lapátoljuk ki a milliárdokat, nem beszélve az ukrán nyugdíjakról , az űzött keresztényekről a Bokó Haramtól ,Szíriáig, a vietnami kórházépítéstől a mexikói és olasz templomépítésig, meg a Jóisten tudja még mit, miközben Európa koldusháza vagyunk Bulgária után. Vérlázító a fidesz bűnbanda aljassága! A rokkantsági ellátás összegét a jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben (referencia időszak) elért havi átlagjövedelem (legalább 180 nap) alapján állapítják meg. Vagyis akinek az egészségi állapota 31–50% között van és egészségi állapota alapján tartós foglalkozási rehabilitációt igényel, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt, (C2 kategória) vagy tartós foglalkozási rehabilitációt igényel, és a kérelem benyújtásának, vagy a felülvizsgálat időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg, az ellátás összege a havi átlagjövedelem 60 százaléka, de (amennyiben havi átlagjövedelemről nem beszélhetünk) legalább az alapösszeg 45 százaléka (44.501 Ft) és legfeljebb az alapösszeg 150 százaléka (148.335 Ft) lehet. Közben dögöljön meg a kétkezi kisember és nyugdíjas!
Nessy
@vacsi: Azért a lehetetlenre nem vállalkoznak! Meg hagyják a plebsnek!
Eladott Ország
@ómió: ma, 14:51; Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
division
@Eladott Ország: Így akkor már világos, mondjuk professzor, egyetemi tanár volt, szegény meg is érdemli ezt az összeget, nagy koponya. A törvényeket meg nem ő hozza, azaz nem tehet arról hogy ki mennyit kap.
grincss
@solidedge: ma, 10:03
Már tavaly nyáron 4000-ért hozták a tölgyfát, 4300 volt az akác!
Nyáron!!!
Eladott Ország
@division: tegnap, 17:53; Az öregségi nyugdíj elérésekor, viszont kiszámolják a nyugdíját és nem érvényes a legfeljebb az alapösszeg 150 százaléka (148.335 Ft) , tehát attól több lesz.
Málna
@division: tegnap 00:00 Nem azt írták, hogy otthon hűltek ki, hanem hogy fűtetlen lakásokban. Simán lehet, hogy ez lakásfoglaló hajléktalanokat jelent, akik lakatlan, fűtetlen épületekbe költöztek be.
Málna
@vacsi: Ma fát osztogatnak vidéki falvakban.
Aki Én
@ómió: Nem kevesebb a mélyszegény, csak a számítás módját és határát változtatta meg a trükkös kormány a magadfajta szellemi mélyszegények megvezetésére.

www.azenpenzem.hu/cikkek/szegenyseg-igy-kuzd-ellene-a-magyar-kormany/3563/

kettosmerce.blog.hu/2017/01/08/havasi_eva_szegenyseg_szamolva_es_szamolatlanul
1magyar
@Eladott Ország: Igen, aki lerokkan dögöljön inkább éhen,ez a kormányrendelet lényege.
Aki ilyen törvényeket hoz, kívánjuk neki, hogy jusson hasonló sorsra.
Persze már ott kezdődik, hogy amikor odakerül a beteg a bizottság elé, már megfelezik a betegségét.Mocskok azok is.
Nessy
@Eladott Ország: Az ördögbe, igazad van! Ettől ezen a szürke, ködös hétfő reggelen még morcosabb lettem!
vacsi
@Málna: A nagyapám a tüzelőutalványt a nyugdíja mellé, a munkahelyétől (vasutas volt) kapta, kollégáival együtt. A 20 q szén elég volt egy télre. Fizetni kellett érte, de kedvezményes volt. Ma egyes önkormányzatok szociális alapon adnak 5-10 q fát, ami jó, ha 2 hétre elég.
csak úgy....
@Shikari: a mindenkori kormány felelös a választópógárokér és nem a vöröskereszt !
ezzel az "El kell menni dolgozni"-val,nálam kiverted a biztosítékot, te hány éve voltál utoljára!? reggeltöl-estig itt ontod a baromságaidat..
silber13
@Shikari: Tudunk itt egy páran számodra egy jó meleg, bár eléggé büdös helyet!:-)))))))))))))
Málna
@csak úgy...: De nem is panaszkodik...
Málna
@vacsi: Na igen, más világ van, ma már mindent magadnak kell megvenni. Mióta az eszemet tudom, mindig fizettem a fűtésért. Nekem ez a normális, nem várom el senkitől, hogy kifizesse helyettem.
csak úgy....
@Málna: mire panaszkodna, él mint marci hevesen a propelleren,mondjuk melózni nem járt évek óta,talán lopni jár és attól ilyen elégedett..
ómió
@Eladott Ország:Náld még mindig ugyanott forog a bolsevik lemez! És ekkora IQ-val még ezt se vagy képes észrevenni? Akkor te az "élcsapatból" vagy!
csak úgy....
@Shikari: tibi! nem vagy még nyugdijas, nem jársz dolgozni de valahonnan a semmiért kapod a pénzt,tehát te egy igazi élösködö!
Málna
@csak úgy...: Igen, biztos lopni jár, más lehetőség szóba sem jöhet.
ómió
@Aki Én: Bolsevik IQ-val nyilván mi sem természetesebb, mint, hogy a mélyszegények száma a 12,5%-os munkanélküliségnél ugyanannyi, mint a 3%-osnál és akkor is ugyanannyi, ha a dolgozótól ellopnak egy havi fizut, vagy, ha az évről évre 8-10%-kal emelkedik! Az ellopott nyugdíjak "haladó évadait", az évi 2x-i gázáremelést meg hasonlókat már ne is emlegessük. Azok kiemelten tehették "marginálissá" a mélyszegénységet! De, ha mégis pont' fordítva történt, hazudjuk a "módszertanra"! Te megpróbáltad. "Gratula"!
Eladott Ország
@ómió: ma, 13:51; Te cigány-nyalonc barom! Gyere ki Orsós füstös seggéből és talán fényre derülsz ! Azt bírom a fideszkomcsi fajtátokban, hogy 1990-ig mindent az imperializmussal magyaráztatok, 2010-ig a komcsikkal, 2010 után meg a liberálisokkal. Ennél egy betanított majomnak is több van a burájában.
vacsi
@Málna: Igen, ezzel én is így vagyok. Amit a nagyapámról írtam, az az ötvenes, hatvanas években volt. Ma már én is restellném, ha bárkire rászorulnék (ezzel együtt, előfordulhat...)
ómió
@Eladott Ország: Még mielőtt jobban alámerülnél a hazudozásban, az imperializmussal éppen ti, mocskos komcsik magyaráztatok mindent, tetüfi! Ne hazudd magatokat a másikra! Azt az 50 év lemaradást a "rothadó imperializmus" mögött ti "vívtátok ki", hiába hazudnád másra! 90. után meg időközi országlásotokkal egyebet se tettetek, mint népzsebeltetek és "kivívtatok" egy államcsőd-helyzetet! Az azt követő buktátok óta meg ott tesztek keresztbe az országnak, ahol csak tudtok! Nektek csak ennyi van a "búrátokban"! Már a hazudozáson, lopáson meg az aljasságon túl!
ómió
@Eladott Ország: Ó, igen, a "brit tudósok"! A megnevezés már maga "szállóige", legenda! Körülbelül az aljas bolsevik kreténséggel - a te szinted - azonos nívón!
Aki Én
@Shikari: ,,Mielőtt bárki eltévedne, nem a kormány, az önkormányzat, vagy a Vörös Kereszt feladata tüzelőt osztogatni és fűteni mások helyett! Azt meg kell venni és fel kell használni!
Gyereket is úgy vállalnak, hogy tartsa el az állam! Miért?
El kell menni dolgozni és meg kell venni, amire szükségünk van. Erre nem gondoltak még a huhogók?"

Akkor nem nagyon értem, miért helyesled, hogy a kormány a közösből ad a gazdag háromgyerekeseknek.
Miért mi tartsuk el a gazdagok gyerekeit?
Neked mindig az tetszik, amit a kormány összehord. Az nem zavar, ha totál ellentétes.
Egyik kijelentéseddel csapod agyon a másikat.
Aki Én
@Shikari: Szarul csinálja. Nem azoknak kell adni a közösből, akiknek amúgy sincsenek anyagi gondjaik. Ez herdálás, igazságtalanság, nem családpolitika.
Clavigo
@Shikari: Te értékes egyednek tartod magadat,,,Bumburnyák ? Melyik állatfajtához tartozol,,büdös bogár ?
Aki Én
@Shikari: 14:40 Téves lájk!
Mi köze a megélhetési gyerekgyártónak a gazdagok adókedvezményéhez?
Ne írj le minden gondolatot egy posztban, ami a buta fejedben kavarog.
ómió
@Aki Én: Ha találkozol a valósággal, azt is mindig "buta"-nak nevezed? Ez a bolsevik "megkönnyebbülés"?
ómió
@Eladott Ország: Látod! Még nekik is kellett pár év, mig rájöttek, hogy a mai anarcholiberalizmus, bárminek is nevezi magát, éppen a valódi, Széchenyi- Kossuth-féle liberalizmus paródiája! Nem csoda, hogy a bolsiból "liberálisba" átkaméleonozottaknak - mint nyilván te is - ez máig se tűnt fel!
ómió
@Eladott Ország: Nemzeti vagyon lopása meg politikai prostituált banda? A vörös tetübandáddal álljatok egy gigatükör elé és máris megláthatod az érintetteket!
lusta
Lehet itt kérem szépen lamentálni, de a csehekkel együtt indultunk a rendszerváltáskor, akkorák, mint mi, meg nekik azért egy kissé hidegebb vidék jutott a Szudétákkal egyetemben. A lemgyelek meg még északabbra. Hiába no, Magyarország jobban teljesít.
Nessy
@ómió: "Vörös tetúbanda"? Adresszáld ezen megállapításodat pártunk és kormányunk jó részének! Tükör van a parlamentbe!
lusta
Mellesleg, hogy a témánál maradjunk, Európában eddig a megfagyottak kb. 10%-a Magyarországon fagyott meg, mert Magyarország jobban teljesít.
ómió
@Eladott Ország:Propagandalinket az efftársaknak? Akkor ez címtévesztés!
ómió
@Nessy:Eddig mindig "haladó"-nak tituláltátok (hazudtátok?) magatokat. Most meg az derül ki, hogy az lenne a vörös, aki 30-40 éve kényszerült a tetübandátokba, de mihelyt lehetősége volt rá otthagyta? Ennyire "lemaradt a haladás", vagy csak simán másra hazudnátok saját egótokat? A parlamentben meg tényleg vannak "jelenleg is praktizáló" efftársak: a létszám 1/3-a, amihez még tükör se kell, olyan nyilvánvaló!
kereső
@ómió: Hú de nagyon érted a saját xarotokat másra kenni. Még jó, hogy csak propagandista vagy- a rosszabb fajtából.
ómió
@kereső: És mit is kentem rád? Hazudj már ide egy öblöset!
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:44; Magyarországon két dolog növekszik biztosan: a szegénység és Orbánék vagyona! Úgyhogy húzzál el a qrva anyádba, fidesz birka! A fidelitas/fidesz seggfejei közt osszad a páratlan tudásodat.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/79386989_1958329247645802_4732593651367018496_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=hrE_5SvE9UEAX_byG63&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=1303352f5048864846e5fa69d7821d4c&oe=5E8D770D
ómió
@Eladott Ország: Már megint nem tudtad leküzdeni, hogy kitörjön belőled a "bolsevik kultúra", szarkupac? Attól, hogy te bármit idehazudsz, abból még semmi nem lesz igaz! Nem zavarja bolsiságodat?
Eladott Ország
@ómió: ma, 14:03; Az hiszem ennél markánsabb bizonyítvány nem szükséges. Magyarország a 2. legszegényebb ország. Ez a fidesz szégyene! Lehet migránsozni, bolsizni, Sorosozni, felesleges hazudozni, takarodó van! A tények beszélnek!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/79383254_3505797342795453_8040035064211308544_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=kBcUKtUzCYYAQk5IPbBMI18qilBbSQ-RuSI1qjgtyqgrd2mhuOlCN5JOA&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=53aece471ba52f4109d4759566c7b77c&oe=5EB3B191
tudode
Nem ügy!
.
Amennyivel kevesebb a népesség annyival több jut őfélesége sleppjének
.
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tps00001.html
.
2010 óta megyünk össze, mint a Smanca pöcke!
ómió
@Eladott Ország:Nem tudom ugyan, hogy a bolsevik hazugságlexikon melyik frissítése szerint beszélnek a "tényeid", de, hogy az "elkúrtuk" évadaitok nagyon "sikeresek" voltak, az biztos! És, ami szintén biztos, hogy aközben a konkurrensek nem álltak le, nem fejlődtek vissza! (És azóta se!) Olyat, "haladó módon", csak a mi bolsevik kormányunk abszolvált!
ómió
@Eladott Ország: Bolsi agitproplinkekkel a latrinába!
csak úgy....
@ómió: egy értelmes papagájnak nagyobb a szókincse mint neked...
ómió
@csak úgy...:Még szerencse, hogy nem a te gondolatmennyiséged a mérce! Akkor megszólalni se tudnék!
ómió
@Eladott Ország: Agitpropirodalmat nem olvasok. Tartsd meg!
csak úgy....
@Shikari: tibim, a munkakerülöket szándékosan vagy véletlenül hagytad ki?
kereső
Amióta ez a hir megjelent, már változott a létszám. Nőtt 21 fővel.
Nem tudom, hogy a 11000 helyre hogyan lehet elhelyezni 33000 fedél nélkülit? Milyen szociális háló létezik egyáltalán, hogy idős emberek kihűlnek a saját fűtetlen lakásukban?Mert vagy eszik, vagy rezsit fizet, vagy gyógyszert vesz, vagy fűt. Együtt semmiképpen nem megy. Szégyen a kormányra, szégyen Magyarországra!
ómió
@Shikari: Ez az, ami valahogy mindig "elsikkad". Az anarcholiburnyák módi - sajnos már mindent átitatott - érdekes módon éppen a legracionálisabb kérdésekre nem kíváncsi. Még statisztikailag se! Biztos nem "píszí"!
csak úgy....
@ómió: te zizibb vagy @Shikari: tibinél,pedig az már müvészet...
"anarcholiburnyák" :) mától a kedvenc szavam,lízingelhetem!? :)
Nessy
@kereső: Lelkesen szidják a hajléktalanokat, aki nem mennek a be a túlzsúfolt szállóra, miközben többen hűltek ki az otthonukban.
Pl. Egyedül él a faluban, vagy még rosszabb, egy tanyán. Megbetegszik. Még ha lenne is tüzelője, nem tudja a fát felvágni, behordani, a hamut kiszedni, és a fűtetlen kis házban kihűl.
Lehet, hogy még tudna tüzet rakni, ha lenne mivel. De nincs! Ha még ráadásul szégyelli is, hogy öregségére idejutott, és nem kuncsorog a kis nyugdíja mellett segélyért, akkor végkép ez a sorsa. A házi ápolás kritériumait úgy megszigorította pártunk és kormányunk, hogy azzal nem sokra megy, aki valóban rászorul, pláne nem kis településen, ahol nincs is ilyen lehetőség! Státusz keresztényeink tudhatnánk, mit mondott Jézus! Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
ómió
@csak úgy...: Bolsevik platformról "zizinek" látszik a valóság? Akkor ettől van 100 millió áldozatotok! Nálatok, bolsiknál lízing? A lopás így "szelidül" efftársivá?
Eladott Ország
@ómió: ma, 15:15; "A lopás így "szelidül" efftársivá?" fidesz marhája, hülye tahó!: Nem lehetne-e esetleg lóhalálában a lóvátett és sérült beteg embereket is esetleg a ló velnesszel egyenértékű embervellnesszel és termálvizes ember rehabilitációval gyógyítani, a lópokróc egészségügy keretében? Tehát akárhogy is nézzük a ló elsőbbséget élvez az ember előtt, amit lóhalálában korrigálni kéne. Nyihaha. A ló drága. A proli ingyen van. Ez a ló wellness , vagy egy újabb ? Ékes példája a lóvá tett uniós polgárok adó forintjainak. Meglovasítják ezek az egész országot. Felén már túl is vannak, a Balatonnal együtt. Meglovasítják ezek az egész országot. Felén már túl is vannak.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82291904_621732308630849_8716051062491971584_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ohc=9-IhGBkuxBYAX8kUC0q&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=55b1f8bfdc9e4f2be7d11593d415ce07&oe=5ED5968E
ómió
@Eladott Ország:Na! Találva láttad magatokat, bolsik barma? Hogy jön ide ló meg proli? Agyadra ment a Lenin összes, tetükirály? Lopás? Állj tükör elé a bandáddal és meglátod a tetteseket!
ómió
@Shikari: Még szerencse, hogy már nem likvidálhatják az ellenlábast!
ómió
@Shikari: Lenin atyjuk arra "teremtette" őket!
ómió
@Eladott Ország: Mondanivaló-hiány?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.