Lényegesen javult a magyar egyetemek hazai és nemzetközi presztízse, a világ legjobb ezer egyeteme közé 2019-ben öt magyar felsőoktatási intézmény is bekerült. Ezt közölte Palkovics László innovációs miniszter az Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóján. Pedig nem.

Ezt most nagyon benézte Palkovics miniszter

A rangsorokban legelőkelőbb helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Semmelweis Egyetem, valamint a Debreceni Egyetem áll.

Az ARWU Shanghai Rangsor alapján, amely szerint a legjobb ezerbe öt magyar egyetem került, mind az öt egyetem esetében „ötből ötször romlott a helyezés 2018 óta”.

Kétségtelenül öt egyetemünk ott van az 1000-ban, de ha helyezések változását is vizsgáljuk, akkor látszik, hogy a Semmelweis egyetem például 300 helyezést veszített a pozíciójából, míg a BME is 100 helyezésnyit.

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Forrás: hvg.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
benézte volna? ez majdnem akkora hazugság, mint amit ő csinált! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
lófaszt.nem nézett be semmit. Akadémikus létére úgy hazudik, mint egy lelenc tanonc. Fideszes. ennyi. még ragozni sem kel, hogy mocskos, hogy szarházi. Fideszes. a szemét alja.
justhpeter
Nagyon jól teszi Palkovics. ! Aktívan hozzájárul a NER bukásához. Sok sikert neki !
Lepényleső
Ugyan,ettől ha nagyobbat nem hazudnának,többet az emberektől el nem lopnának,
- talán rosszabb osztályzatuk nem sokkal volna mint az egykori kommunistáknak?
kissé felnőttem
adatok halmaza meg hazugság halmazok, ? tokás ennyit tudtok a számokról a statisztikát meg eszitek vagy isszátok az sem ugyanaz. 1 % fullad bele vagy 79 % nem ugyanaz ám az eredményeket helyezéseket ma már időmérőkkel bázispontokkal súlyozzák 1000 -- ben ki- ki a hányadik helyet foglalja el ? lőrinc ugye itthon az első ezt érted ugye
világviszonylatban meg akár 789-is lehetne?
995-1000-ig van az öt magyar akkor kullogva sereghajtók mint a fociba!
viszont ha az első 100-ban vannak az az élboly. elnézted a rangokat.Ami szomorú hogy ilyenek irányitanak ezért tartunk itt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.