Az enyhe tél miatt folytatódik a földgáz tőzsdei jegyzésének a csökkenése a szakértők várakozása szerint. Itthon viszont a gázrezsi hatósági áras a kormány döntése miatt, így nem érződik majd az áresés. Télen különösen megnő a gázkereslet részben a lakások fűtése miatt, de az idei tél eddig eltelt időszaka jóval enyhébb volt a szokásánál, ezért a jelenlegi gázkereslet inkább a nyári időszakhoz hasonlít - írja az MTI, amely idézi Giacomo Masatót, a Marex Spectron brókercég vezető meteorológusát, aki azt mondta, hogy ha a szezon végéig marad a szokásosnál melegebb időjárás, akkor ez lesz az elmúlt 120 év legenyhébb tele. Már elérte a magyar határt az oroszok új gázvezetéke Tekintettel arra, hogy az európai gáztározók feltöltöttségi szintje igen magas, több mint 80 százalék, és egyelőre nem lehet számítani zordabb időjárásra sem, nagy valószínűséggel erőteljesebben csökkenni kezd a gáz jegyzése március végétől, és ez a tendencia akár egész évben kitarthat - közölte az Interfax,...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: lampa laz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
"Azóta viszont az elmúlt években az enyhülő telek, valamint az új gázbeszerzési források miatt a gáztőzsdéken estek az árak, ami viszont nem jutott el a magyar fogyasztókhoz, akik konstans magasabb árat fizetnek a bekerülési költségnél. A megmaradt többlet az állami energiakereskedőnél realizálódik."

Rezsibunkóék így védik meg tőlünk a rezsit, nehogymá olcsóbb legyen az ára...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.