Egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt – mondta Novák Katalin a közmédiának hétfőn Berlinben.

Novák Katalin: egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt
Fotó: MTI/Bíró István

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vezető német politikusokkal tárgyalt és részt vett A munkavállalás és a család összeegyeztethetősége mint a gazdaság és a politika közös feladata című tanácskozáson, amelyet a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének (DIHK) közreműködésével szerveztek.

Nyilatkozatában kiemelte: a Németországot jellemző családpolitikával szemben "mi nem elvi vitákat folytatunk, hanem cselekszünk", és erősödik az érdeklődés ennek a politikának a gyakorlata iránt.

Azonban a kormányzat mellett számos további szereplő hozzájárulása is szükséges a "családbarát politikához".

Köztük vannak a gazdasági szereplők is, és "azt látjuk, hogy a gazdasági együttműködés Magyarország és Németország között remek"

- mondta az államtitkár.

Magyarország vonzó a német tőkének, vonzó a piaci környezet, a munkaerő és az a sok lehetőség, amelyet egy német vállalat Magyarországon talál. Igen eredményesek is a német cégek magyarországi beruházásai, és "azt szeretnénk, ha ezt az együttműködést minél erősebb politikai szövetség is támogatná" – húzta alá Novák Katalin.

A Fidesz alelnöke rámutatott, hogy pártja úgynevezett strukturált párbeszédet folytat a nagyobbik német kormányzati erővel, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével.

Ez az konzultációs forma azt szolgálja, hogy "nemcsak a gazdasági területen, hanem az élet minden területén egyeztessük álláspontunkat, és minél erősebb együttműködésre törekedjünk".

"Az a célunk, hogy a Fidesz-KDNP és a német jobbközép kormánypártok között legyen egy jó együttműködés, ismerjük egymás döntéseinek hátterét, és elősegítsük a kölcsönös megértést, mi a németeknek, és a németek is nekünk"

- fejtette ki Novák Katalin.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Nemcsak az Európában példátlan méretű demográfiai hanyatlás iránt nagy az érdeklődés, hanem ez a példátlanul sikertelen magyar gazdaság is ámulatba ejti az öreg kontinenst. Ez is hatalmas siker, csak az előjel negatív.
Qqberci
Figyelik, hogy meddig lehet ezt még csinálni...
Jozefina
Honnét veszi ez a hpcs ezt a baromságot??!!!
kokopelli
@simmering73: ..hogy a németek megtudják,hogy mit ne csináljanak,ill. milyen baromságokat kerüljenek el! (;-))
A csaj kérdezzen utána,hogy mi az a "Vermögenswirksame Leistung",amit mindkét fiatal igénybe vehet a saját
munkaadójátóll! ..akár már az első munkábaálláskor is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. January 18., 13:55
Alig takarja meztelen melleit Pásztor Anna – fotó
Nagyvilág - 2021. January 18., 13:49
Elhunyt a csernobili katasztrófa egyik hőse
Sport - 2021. January 18., 13:35
Akár 12 meccsre is eltilthatják Messit