Az Európai Néppártnak (EPP) meg kell erősítenie jobbközép elköteleződését – mondta Novák Katalin, a Fidesz alelnöke a közmédiának hétfőn Berlinben, ahol vezető német politikusokkal tárgyalt.

 Novák Katalin: A Fideszt nem lehet csak úgy kitenni a Néppártból
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pártja EPP-tagságának ügyével kapcsolatban hangsúlyozta:

"sokan próbálják azt a benyomást kelteni, hogy a Fideszt csak úgy ki lehet tenni" az EPP-ből, és a párt tétlenül várja, hogy döntsenek róla, de "szó sincs erről".

A Fidesz aktívan keresi azt az együttműködési formát, amely "a lehető legjobb a magyar és az európai embereknek".

"Amikor családról, nemzetről, biztonságról van szó, azokhoz az értékekhez fogunk ragaszkodni, amelyekhez kezdettől fogva ragaszkodunk"

- emelte ki Novák Katalin.

"Mi az európai kultúrák gazdagságát szeretnénk megőrizni és gyarapítani, és nem szeretnénk, hogyha Európa húsz, harminc, negyven vagy száz év múlva egyáltalán nem emlékeztetne önmagára" – mondta.

Ezért a Fidesz a jövőben is azt a pártcsaládot választja, támogatja és érzi magáénak, amely "ezen értékek mellett lándzsát tör"

- közölte Novák Katalin.

Mindebben "nagyon számítunk német szövetségeseinkre, hiszen Németországban is szükség van egy józan hangra és egy jobbközép politikai erőtérre", amelyben nemcsak beszélnek, hanem tesznek is a hazáért, a családért, a biztonságért – mondta.

"Reméljük, hogy az EPP alkalmas lesz a klasszikus jobbközép és keresztény értékek védelmére és képviseletére a jövőben, mi azért fogunk dolgozni, hogy ez így legyen"

- mondta Novák Katalin.

Kiemelte: "bízzunk benne, hogy (az EPP) nem tolódik tovább balra", nem köt újabb kompromisszumokat és szövetségeket a baloldallal, hanem a jobboldalon keres szövetségeseket, és mindenekelőtt megerősíti jobbközép elköteleződését.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nem arrogáns libuska nem egyszerűen ki kellene tenni benneteket, hanem látványosan kirúgni, mert nem vagytok odavalók! Ti szaros ócska komcsi paraszt-bunkók vagytok , semmi keresnivalótok egy konzervatív, európai, polgári társaságban! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Vazzzzzze,,,,egy ilyen pinához,,,,sokat kellene inni,,,( valakinek ),,hogy gerincre vágja... Lehet,,elcsitulna.
Béla333
"A Fideszt nem lehet csak úgy kitenni a Néppártból "

Majd meglátja február elején...

Katinka mögötti plakát teljes szövege: "Első az Orbán család"
Borsodi
Elég baj,hogy nem lehet megszabadulni tőlük.Olyanok mint egy élősködő parazita
simmering73
A rákos daganatot is kivágják, hogy a gazdatest túlélje az agresszív támadást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.