Simonka György fideszes politikus az ügy harmadrendű vádlottja, de az ügyészség őt tarthatja a főszereplőnek. A Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjét bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolja az ügyészség. A vádirat lényege szerint Simonka György és társai jogellenes módon akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat. Simonka a tárgyalás előtt arról beszélt, továbbra is ártatlannak vallja magát.

Kedden reggel kezdődött a Fővárosi Törvényszéken Simonka György büntetőpere. A fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen ugyanis költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken. 

Simonka György ügyvédjével az oldalán nyilatkozott első tárgyalása előtt – írja az Index. A politikus az előkészítő tárgyalás előtt arról beszélt, nem követtek el semmilyen bűncselekményt. Simonka most azt mondta:

Nem örülünk annak, hogy itt kell lennünk. De a mai vagy a holnapi napon meg fog hallgatni a bíróság minket is, és most nyílik meg a lehetőségem arra, hogy elmondjam, hogy mi nem bűnözők vagyunk, hanem ártatlanok.

Simonka közlése szerint a mai napon ismerik majd meg a végleges vádiratot. Ami anyag eddig a képviselő rendelkezésére állt, abból – mint fogalmazott – ő maga nem látja azokat a kapcsolódási pontokat és összhangot, ami a nyomozati anyag és a vádirat megállapításai között meg kellene hogy legyen.

A politikus ahhoz is hozzájárult, hogy kép és hangfelvételek készüljenek róla a bíróságon.

Bejelentette továbbá, hogy a per során tanúként akarják meghallgatni a jelenlévő Hadházy Ákost és Bod Tamást, aki korábban az Együtt Békés megyei képviselője volt, jelenleg a Magyar narancs újságírója. Ha így lesz, akkor elvileg a tárgyaláson nem lehetnek majd jelen, az előkészítő ülésen azonban bent maradhattak.

A tárgyalás előtt a Fővárosi Törvényszék is sajtótájékoztatót tartott, ahol elhangzott, hogy nem mindennapi ügyről van szó. Összesen 70 ezer oldalnyi irat készült az ügyben, és az ügyészség 35 tanú meghallgatását kezdeményezte.

A tárgyalás három napos előkészítő üléssel kezdődik. Az első harminc perc azzal telt, hogy felolvasták a vádlottak nevét – írja a HVG. Simonka Györgyön kívül senki sem járult hozzá ahhoz, hogy róla kép vagy hangfelvétel készüljön. A vádlottak ebben a szakaszban még nem tehetnek vallomást. Nagyon nagy a peranyag, így az első tárgyalások áprilisban várhatók.

A Központi Nyomozó Főügyészség augusztusban közölte, hogy Simonka György és társai ellen vádat emelt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Simonka György az ügy harmadrendű vádlottja, őt a sorban a vád fókuszában álló Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. egykori ügyvezetői előzik meg, ám az ügyészség Simonkát tartja a bűnszervezet irányítójának, aminek segítségével vissza nem térítendő költségvetési forrásokat szereztek meg – teszi hozzá a 24.hu

Forrás: Index, 24.hu, HVG

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/98e920ed2af23e32f15b76f597415aeaad9dc72cbe75b67e8a3d584c0d695538.jpg?w=600&h=262
Csak egy helyi hülye elvisz némi balhét, felfüggesztve. Nem elég fideszesnek lenni, a Miniszterelnök Úrnak is eleget kell nyalni + tejelni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
jé és kinek az áldozata megnevezné? sokakat érdekelne !
RonaGyuri
így is mondhatjuk: a saját és bandája aljasságának áldozata! =))
kereső
Hiányoltam a vezető szárat,és a bilincset- premier plánban!
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ez egyértelműen igaz szinte minden politikusra, köztük leginkább a Fideszre meg a segédmajmukra! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Ilyen ez Gyuri. Épp az előbb itt említetted, hogy mindenki a saját bandája aljasságának az áldozata...de te mint a cím is írja, csak megfordítva, te nem áldozat vagy hanem bűnös.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ja persze meg ócska komcsi is, mint mindenki aki nem vak és hülye, s jobban hisz a tényeknek, mint a te imádott retardált dagadt törpéd ócska hazugságainak! /=))
SystemError
"A fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen.."

32 áldozat...:) Szerintem meg 32 sittes patkány!:)
Sziszifusz
Részben igaza van !
Őt, politikai haszonszerzés miatt, a korrupció ellenesség látszatának felmutatása érdekében, Orbán Viktor beáldozta.

Simonka, ha érthető okokból, nem tartaná a "betyár becsület" elvét, akkor most jogosan boríthatná a "bilit". Magával ránthatná azokat is akik most még ügyészségi védelemben részesülnek és zavartalanul folytatják ...!
SystemError
@Sziszifusz: Előbb ültetné be Pintér egy rendőrautó...de ezt a nyilvánvaló tényt ő is tudja.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Mert szerinted a tények azt mutatják, hogy Orbán lopott nem más...persze most nem említve a nemorbánbandatolvajokat akikről te mint példakép szoktál beszélni.
...
Shikari
Meglátjuk! Jelenleg nem kimondottan hiszek Simonkának!
RonaGyuri
@Csizmás Kond: 13:20 neked komoly szövegértési gondjaid vannak, vagy csak szimplán egy retardált barom! =))
sokanvagyunk
Amennyiben tényleg harminc perc kellett a vádlottak neveinek felsorolására, úgy borítékolom, ebben az évtizedben még elsőfokú ítélet sem fog születne.
RonaGyuri
@sokanvagyunk: biztosan nem, mert ez az évtized utolsó éve! =))
Jozefina
Ha áldozat, akkor majd elmondja, hogy ki a bűnös!!??
A devizahitelesek is áldozatok és bűnösök a bankok. Mégsem történik semmi!!!
Clavigo
@Shikari: A román qrva @nyádat,,te koszos bevándorló hulladék.. !! Csak hogy jobban érezd magadat,,,Oszt jó napot..
ila51
Igaza lehet ...nincs maguknak annyi eszük
namihami
""Én nem a tettes vagyok, hanem az áldozat""---mondta a gyilkos, aki 22 késszúrással ölte meg a másikat. ""Nem tehetek arról, hogy 22 alkalommal állt a késem hegye elé az az ember, aki engem akart bemártani.""
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/98e920ed2af23e32f15b76f597415aeaad9dc72cbe75b67e8a3d584c0d695538.jpg?w=600&h=262
Csak egy helyi hülye elvisz némi balhét, felfüggesztve. Nem elég fideszesnek lenni, a Miniszterelnök Úrnak is eleget kell nyalni + tejelni!
Béla333
Áldozat, hiszen az egész Fidesz azt csinálja, amit ez a Simonka, a többiek mégsem ülnek a vádlottak padján! Ezért aztán áldozatnak érzi magát...
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Eddig tartott az emberi maszkod...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: szaros tróger ösmered az adjon isten és fogadj isten dolgot? Úgy hogy nézz tükörbe! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri te a bocskornál is alábbvaló vagy...nem tudsz két beírást úgy végigírni hogy a szar ne locsogjon ki belőled...dehát ki hogy és hol nevelődött az kíséri végig...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ja, hogy te is egyike vagy az ide küldött ócska bocskoros román bunkóknak! =)) Kicsi ért csak matyar!!
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri, ne erőlködj mert a paraszt bunkósságod nem passzol a hazugmatekdiplomáddal. Ilyen műveltsége mint a tiéd, csak a kommunistavégrehajtóknak volt.
fahrenheit451
Jó lesz, ha Magyarország eltörlődik a föld színéről.
Zsidók, cigányok, parasztok, hülyék, oroszbarátok, törökök, muszlimok, niggerek, sárga veszedelem - BŰNÖZŐK
És a sok náci nagyon magyar nyilas náci, ezt védi...
A kurva anyátok!

Jó lesz Armageddonkor - Nélkületek !!!
division
@RonaGyuri: Ez a nagy matematikus újabban mindenkit retardált baromnak nevez aki nem az ő véleményén van, sértegeti az embert folyamatosan, persze ez van, ha egy hithű komcsi nem tud már mit mondani:-) Jön a személyeskedés matematikus módra:-))
division
@RonaGyuri: Basszus, rossz helyre címeztem a mondandómat, akkor még egyszer...
division
@Csizmás Kond: Ez a nagy matematikus újabban mindenkit retardált baromnak nevez aki nem az ő véleményén van, sértegeti az embert folyamatosan, persze ez van, ha egy hithű komcsi nem tud már mit mondani:-) Jön a személyeskedés matematikus módra:-))
RonaGyuri
@division: @Csizmás Kond: szép pár vagytok, vagy csak hasadt személyiség? =))
Csizmás Kond
@division: Ez egy pártiskolán nevelt balfasz. Sem stílusa sem értelme az írásainak csak a balfaszkodás meg a műveletlen fröccsögés, ilyent tanult ember nem művel.
division
@Csizmás Kond: Egyértelmű, hogy nem. Egyébként meg diplomás emberek között is vannak akiktől inkább el kellene venni:-)
Eladott Ország
Simonka elfelejtette a visszaosztásnál a szolgálati út betartását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.