Első fokon engedélyezte az egyik "skálás gyilkos", Bene László feltételes szabadságra bocsátását a bíróság, de a döntés még nem végleges.

A büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a budai Skálánál történt pénzszállítórablás és gyilkosság életfogytiglanra ítélt egyik elkövetőjének feltételes szabadságáról. Az ügyészi fellebbezés miatt a végzés nem végleges, az elítélt szabadon bocsátására nem került sor – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíró a keddi tárgyaláson megállapította, hogy az elítélt fogva tartásának jelentős része alatt a büntetés-végrehajtási intézet rendjét betartotta, kifogástalan magatartás tanúsított. Szakmát szerzett, szabadulása után munkáltatása biztosított. A férfi kifejezte megbánását, a részére alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt korábban jogerősen megítélt kártalanítás összege fedezi szabadulása utáni lakhatását, valamint a sértett hozzátartozóinak önként kártérítést fizet.

A szóvivő közölte, a döntés ellen az ügyész fellebbezett, így a végzés nem végleges. A fellebbezés halasztó hatályú, az elítéltet ezért nem bocsátották szabadon.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek. Bene László több súlyos bűntettet követett el társával, Donászi Aladárral (aki 2001-ben a bv-intézetben öngyilkos lett). Együtt rabolták ki például 1992-ben a Budai Skála áruház pénzszállító autóját, megölve közben egy egyetemistát, lőgyakorlatozás közben pedig két vadász életét oltották ki.

A Legfelsőbb Bíróság döntése az volt, hogy az elítélt legkorábban 20 év után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le. A bíróság legutóbb 2018-ban döntött a férfi ügyében, és akkor nem helyezte feltételes szabadságra.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
@rewax: @amfreevro: Rátok szabadítom Bene Lászlót, ha kiengedik a börtönből.
Pegero
Donászi Aladár és Bene László páros kegyetlenségük miatt a bulvárújságok kedvelt alakja volt. Nem semmi! A börtönben Bene László több olyan nyilatkozatot tett, melyben nem bánta meg a tetteit. Ha ezek után szabadlábra helyezik, senki ne csodálkozzon, hogy újabb gyilkosságokat követ el ez a rohadék! A büntetés-végrehajtási bíró nem normális! Jó hogy nem nyom a kezébe egy kis útravalót!
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b2/M4-Transparent.png
vacsi
@Pegero: És még csak hatvan-egynéhány éves!
Pegero
@vacsi: Az mind semmi!
Most olvastam, hogy nyolcvan felett sem múlik el a vágy!
www.origo.hu/egeszseg/20150130-idoskor-szexualitas-felmeres-nagy-britannia.html
Már csak az hiányzik, hogy még szaporodjon is! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok