A Fidesz alelnöke a Facebookon angolul és magyarul is reagált a néppárti vezető által korábban elmondottakra.

Magyarországon nem szokás valakit letorkolni azért, mert véleményt fogalmaz meg – reagált Novák Katalin, a Fidesz alelnöke az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője, Manfred Weber szavaira, aki szerint az EPP nem változtat irányvonalán; ha valaki ehhez a pártcsaládhoz akar tartozni, követnie kell az értékeit, és "nem kér kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében".

A Fidesz alelnöke a Facebookon úgy reagált a néppárti vezető által elmondottakra, hogy

Nincs szükségünk arra, hogy Manfred Weber demokrácialeckéket adjon nekünk. Magyarországon nem szokás valakit letorkollni azért, mert véleményt fogalmaz meg. A Néppártban mostanság igen?

Ahogy azt korábban megírtuk, kedden Manfred Weber a Euronews azon kérdésére, hogy mit gondol Orbán Viktor múlt heti kijelentéséről, vagyis, hogy a Néppártnak változnia kell, és vissza kell térnie a konzervatív értékekhez, azt mondta:

A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket. Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak 

Hozzátette:.

figyelik majd a következő napok fejleményeit, és kiderül, lesznek-e pozitív változások.

Orbán Viktor szerint a Néppártnak változtatnia kell, ha vezető szerepet akar játszani, de a fő kérdés, hogy ebben a Fidesz tud-e belülről segíteni. Ha nem, akkor egy új, európai kezdeményezésre van szükség, amely kereszténydemokrata értékeken nyugszik. Manfred Weber szerint a magyar kormányfőnek kell igazodnia a néppárti értékekhez, nem fordítva.

Hétfőn Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár beszélt arról, hogy „az Európai Néppártnak meg kell erősítenie jobbközép elköteleződését”.

Forrás: MTI, 24.hu

Címlapkép: MTI/Vajda János

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
libuska egyelőre az a helyzet, hogy ti próbáljátok megmondani az EPP-nek hogyan változzon! =))
Az angolod ugyanolyan gyerekes, mint Orbáné!!! =))
Aki Én
,,Magyarországon nem szokás valakit letorkollni azért, mert véleményt fogalmaz meg. "

Éppen ezt teszed, te buta csicska.
Eladott Ország
Újabban ők nem kérnek Orbán kioktatásából. Amely kioktatás úgy szólt, hogy a Néppártnak változnia kell, és ismét meg kell találnia a valódi konzervatív értékeket ahhoz, hogy megtartsa tagjai között a fideszt. Na most ha erre az a reakció, hogy egyrészt nem kérnek leckét Orbántól, másrészt még mindig az van, hogy figyelik majd a következő napok fejleményeit, és kiderül, lesznek-e pozitív változások, akkor tényleg megette a fene az egészet. Mi a retek változhat meg pár nap alatt, ami 2010 óta változatlan? Vagyis változatlanul egyre szarabb. Még milyen fejleményekre tetszenek várni? Hogy majd a fidesz kizárja magából a Néppártot? Akkor jó étvágyat kívánok hozzá!
nezelodo
Haha... Nem szokás letorkolni, ha véleményt fogalmaz meg... Ja Kellemes karácsonyt kíván válaszul neki a pohos OriViki. Aztán meg bosszút forral mert megkapta a kellemes Karácsonyt.
Majd elfelejtettem, a Simlicska is mondott az általa teremtett barátjáról egy spriccnyi véleményt. Na meg is nézhette magát, ugrottak az állami gazdaságai, meg a cégei, és örülhet, hogy számolgathatja a kecskebogyót a tanyáján.
Eladott Ország
Bevallom, nekem Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az egyik kedvencem. Amióta Selmeczi Gabriella eltűnt a színről (sajnálatosan a nyugdíjvagyonunkkal és az SZTK alapon helyreállított műfogsorával egyetemben), azóta Novák képviseli a nőiséget a kormányban. Szakmaiságot ugye nem nagyon tud képviselni, az értelem lángját se igazán tudja körbe hordozni. De kedves a mosolya és biztosan jó édesanya. Az sem mellékes, hogy nincs az az eszement baromság, amivel ne lenne hajlandó kiállni a kamerák elé és a kétség legapróbb jele nélkül felmondja a leckét. Teljesen függetlenül attól, hogy a józan ésszel, a realitással, de még a statisztikai adatokkal is szembemegy olykor a mondandó, neki a szeme sem rebben. Novák Katalin néni jelentette ki, hogy minden fiatal és idős aki elhagyja ezt a fasza országot, amit ők teremtettek meg minden magyar embernek, az hazaáruló. Novák Katalin néni az evolúció zsákutcája. uploads.disquscdn.com/images/4b64ff1cf549112f1892052f59f74efa6fddbd16ad7db9e788dc26eca0965c78.jpg?w=600&h=446
fahrenheit451
Azért, mert valaki nő, nem jó automatikusan.
A nők hihetetlenül gonoszak és gecik tudnak lenni, ha nem kapják meg, amit akarnak.
Novák Katalin nem kapja meg, amit akar, ezért egy geci.
Essél már át egy vak komondoron, aztán felejtsünk el téged örökre!
Légyszi !!!
nezelodo
@Eladott Ország: Amikor zengi a Katalin az énekét, az egyik, a múlt héten egy tv-be betelefonáló nő jutott eszembe, aki ódát zengedezett a családvédelmi intézkedésekről, és kétszer is nekifutott, hogy a hülyék is megértsék, a fidesz által "többszörösen emelt családi pótlék" nagyszerűségét. Szerintem nem a hazai nézőknek szánhatta az infót, vagy annyira hülyének nézi a családokat, hogy elhiszik.
kokopelli
@Eladott Ország: A Novák kicsámpázik a Körber Alapítványhoz (Hamburg),és ott szidja azokat akik tk.
a lóvét adják mint befizetők,és az ottani politikusokat! Természetesen több kormánytag követte őt!Az sem
zavarja őket,hogy az ottani demokrácia megenged azt,hogy mocskos pofával vitassák a kinti demokráciát!
A vendégjoggal való visszaélés (ugye Balog úr?) egy bizonyos IQ alatt megengedett? A Novák még előadá-
sokat is tart fiatal nemzetközi hallgatóknak pirulás nélkül! (pl. angolul) Természetes a Körber-család történe-
te passzol az EU-ellenes közönségnek!(Az alapítványt működtető család második világháborús fegyverszál-
lítási tevékenységét is hanyagoljuk...(;-))
Nyírfa
Úgy hazudni, hogy az ember azonnal leleplezhető és ezáltal megszégyeníthető és nevetséges legyen, akkorra ostobaság, ami már kimeríti az infantilizmus fogalmát.
De hát, ilyen , ez a fidesz. Hazudik reggel, hazudik, délben,m hazudik, este, és ezt olyan nyilvánvalóan teszi, hogy csak az nem látja, aki nem akarja: hasonló a hasonlóval.
Nyírfa
Az elütésekért elnézést kérek, nem kapcsoltam fel a villanyt.
Nyírfa
@Pálinkafőző Rézüst: Zsák a foltját. Szép pár! :DDD
Nyírfa
Ami azt illeti, kezelésbe vehetné egy stylist, mert taszító a megjelenése.
nezelodo
@Nyírfa: Felesleges arra a rövid időre dívát faragni belőle, amíg lejár a szavatossága. Ha mégis megpróbálkoznának új fazont adni neki, ahogy a fiúknak az ilyesmi sikerülni szokott, visszasírná a rajongó tábor a régi tenyere-talpas anyukát.
Csizmás Kond
...ez a véreb csak megszokásból ugat...elfelejtette hogy nem ő a főkutya.
csak úgy....
@Csizmás Kond: oszt ki a "fö kutya" te buta macska? csak nem a szittya vitor? eriggy má...
Cicamama55
Mi lehet a változtatás oka, hogy újabban a női szakaszt küldi csatába miniszter elnökünk?!
Nyírfa
@nezelodo: Eredetileg azt akartam írni, hogy olyan mint egy kofa, de tartottam tőle, hogy ez a hasonlat sértő a piaci árusokra nézve.
Pedig a kofának van egyéb, a köznyelv által is használt jelentése, mint pl. banya.
Az a kis idő is sok! :)
nezelodo
@Cicamama55: Igen sok bírálatot kapott az OrbiViki, itthon és az EU-ban is, hogy nincsenek nők és fiatalok a kormányban. Ez igaz is, a fiatalok helyett pedig a szezonális vén trotty kereszténydemokraták döntenek, akik még azt is elfelejtik lassan, miért van slicc a nadrágjukon. Aztán nekifogott a vezér gyorsan összefogdosni néhány libát, és gyereket, és máris jó a statisztika. Már csak a nőfelelős hiányzik a "fiatal" demokratáknál, mint a Kádár rendszerben a pártbizottságoknál.
csak úgy....
@Nyírfa: a kofa passzol,ha otthon azt adja el,amit szerinte a németek vettek..,a magyar családpolitikát! ezektöl az ész megáll...
csak úgy....
@Nyírfa: 14:05 ? az sexhirdetés,isten bizony nem én voltam...,pedig gondolkodok a dógon,hogy egy kupiba fektetem a vagyonom és a tehetségem,ha másoknak sikerül...
Nyírfa
@csak úgy...: De hiszen mi találtuk fel a spanyolviaszt, mi fedeztük fel Amerikát, de mindez semmi ahhoz képest, hogy kiválasztott nép vagyunk. Ha valaki, akkor mi igazán tudjuk a tutit.
Ha valaki kétségbe meri vonni mindez igazságot, akkor, mihez tartás végett, oda küldjük Novák asszonyt, hogy tegye már a csípejére a kezét.
csak úgy....
@Shikari: tibim,te agyilag zakkant ? értem már,hogy miért vagy munkanélküli,lógós,másokon élösködö parazita!
a te csekély eszeddel,egyszerüen nem lehet elhelyezkedni magyarországon.
Nyírfa
@csak úgy...: 16.27

Észre sem vettem a hirdetést, rád figyeltem. :)
Mert rád érdemes.
csak úgy....
@Nyírfa: még a puskás öcsi is magyar vót,...bezeg a C vitaminról,meg a Szentgyörgy profról nagy a kuss! akinek nincs gömbérzéke az napjainkba nem is magyar...
horthy egy mázlista,neki volt a gömbös
Nyírfa
@csak úgy...: Persze, ha Szentgyörgyi legalább kapus lett volna a tudósválogatottban, de annyi esze nem volt, hogy előre gondolkozzon! :Senki nem akar Orbán Gömböse lenni, a Gömbösök korán halnak.
csak úgy....
@Nyírfa: csak rettenetesen dühös vagyok, nem érdemlem meg a figyelmet! inkább törödjetek többet @Shikari: @Csizmás Kond: @Eriksson: félékkel,akik megérdemlik és nagyon szükségük is lenne a törödéssre! szar volna,pár év múlva megit a sok csalódott, átbaxott ábrázatot nézegetni...
Cicamama55
@nezelodo: dr. Varga Judit nem liba. Nagyon értelmes nőnek tartom, csak hát a narancssárga köd gyakran leszáll köré..
csak úgy....
@Shikari: tudsz németül te illibsi tibi, vagy tolmács segítségével baxnak át naponta?
Béla333
"Magyarországon nem szokás valakit letorkolni azért, mert véleményt fogalmaz meg..."

Ha az a vélemény megegyezik O.V és a Fidesz véleményével.
Ha ellenben nem egyezik, akkor bedöngölik a betonba, ellehetetlenítik, elüldözik még az országból is!
Nyírfa
@csak úgy...: Én meg pont arra kérlek, hogy ne legyél dühös. A shikari-féle emberek provokátorok, figyeljen rájuk az édesanyjuk.
nezelodo
@Cicamama55: Hááát... Akkor miért állt be közéjük percemberkének...
Nyírfa
@nezelodo: Nem csak az a baj, hogy nem ismerte fel, csupán percember lehet az adminisztrációban, az sokkal nagyobb, hogy a feladat kedvére való, és passzol is hozzá - csak egy íj vagy egy puska hiányzik a kezéből.
Nézd meg az arcát, milyen kemény, durva vonásai vannak.
Nyírfa
@Cicamama55: Nem tudom., okos-e, részemről az értelmes, kulturált emberekkel szimpatizálok. Varga Judit azonban sem nem értelmes, sem nem kulturált. Eleve, aki a fideszhez szerződik, nem rendelkezik széles látókörrel és azokkal az erényekkel, amelyek alkalmassá teszik egy nemzet szolgálatára.
Hogy Orbán újabban "hölgyeket" tol maga előtt, annak az is oka, amit nézelődő említ, meg az is, hogy számít a férfi politikusok nők iránt finomabb, elnézőbb , megengedőbb viselkedésére, amiből ő előnyöket kovácsolhat. Csakhogy a választottai inkább hozzá hasonlítanak, ami rossz ómen.
csak úgy....
@Nyírfa: ha arra gondolok,hogy cca.100 évvel ezelött ugyan így volt,valakik küldték a magyar bakát a frontra,hogy védje meg a hazát a szerintük ellenségtöl! ezek a genya politikusok,több mint 100 éve nem képesek arra,hogy ne a nép börét vigye a vásárra?
Nyírfa
@csak úgy...: És amikor életünket és vérünket Mária Teréziáéért adtuk? A magyarok imádnak hősködni, hatalmas pátosszal menetelnek a halálba, akik meg küldik őket, majd kimagyarázzák magukat, miért is kellett áldozatot hozni. Persze, az áldozat rájuk nem vonatkozik.
Addig hozzuk létre közösen ugyanazokat a helyzeteket, amíg a kritikus többség azt nem mondja: hohó, ez már volt, most mást akarunk!
Szerintem alakul a kritikus többség, ezért is vadult meg az a réteg, amely eddig profitált a politikai apátiából, a társadalmi öntudatlanságból.
Madácsi Pali
Tényleg nincs, mert a gazdája magasról tesz rá! A nép "zsirján" a fő g^ci már be is fészj
Kelt a várba.
volvós
Dagadt tehénkenovákkatyi !!! és mindezt az orális szobában mondtad a Weber Úrnak, mig
tele volt a pofád .g...vel ??? Ronda is vagy, buta is vagy és nagyon olcsó...
Béla333
Próbáltam beküldeni ezt a cikket, de természetesen a cenzúra megakadályozta. Pedig ez is mutatja, hogy a Fidesz kormányban mennyi okos nő is van...:

168ora.hu/itthon/varga-judit-isztambuli-egyezmeny-magyarorszag-ratifikalas-politika-180352?fbclid=IwAR0_CyQNSJBxMqhqXsiebdhvNcg7eKp9MGL-NKODsSoykWAZFFEJ4jH7slg
"Varga Judit szerint a migránsok miatt nem ratifikálják a nők védelmét szolgáló Isztambuli Egyezményt"

Azért ezt kitalálni, nem semmi...
tudode
Persze!
.
A demokráciát elvitte a szarkabőrbe bújt csuszóMÁSZÓKA a boszi konyhájába!
vitriol
novák csak egy kisasszony nagy pofával, - semmi több!
Cicamama55
@nezelodo: Bárki azért lép be egy pártba, mert egyetért annak elveivel, irányvonalával. Gondolom én. Attól, hogy valaki, bármelyik párt elkötelezettje, én nem ítélem el. Azt, ha időnként váltogat az éppen uralkodó szélirány szerint, azt már igen! Én nem lépnék be egyik pártba sem, mert hol ennek, hol annak adok igazat, már régóta. A kezdeti MDF ha megmarad, talán abba beléptem volna. Bár vallásos emberek vagyunk, a KDNP-t nagyon nem érezzük magunkénak! A megítélésemet pártfüggetlenül szoktam formálni. Nekünk vannak DK-s, Fideszes, MSZP-s barátaink. A legtöbbjükkel nagyon régóta tartjuk a kapcsolatot, még a rendszerváltás előtti időtől, mert számunkra remek emberek!
Cicamama55
@Nyírfa: "Ízlések és pofonok különböznek" Nem baj hogy itt nem egyezik a véleményünk, vannak dolgok amikor igen! Ettől színes a világ! :)
nezelodo
@Nyírfa: 17:59. Mi tagadás, kemény vonásai vannak, ami azt sejteti, akkor is kitart, ha már minden elveszett. Persze, ha lejár a szavatossága az OriVikit ez egy cseppet sem érdekli, nyugodtan kést döf a hátába, ha kell, és egy lesz abban a hosszú sorban, akiknek a hátán felmászott a hatalomba, aztán a politika szemétdombjára hajított.
Nyírfa
@Cicamama55: Oké! :)

Nemrég összefutottam egy régi, és tényleg kedvelt munkatársammal, vásárolgatás közben mindenről beszélgettünk, politikáról is. Kiderült, hogy fideszes szavazó lett, köpni-nyelni nem tudtam. :) De, mivel régen sok volt a közös gondolat, és nagyon jó volt a viszonyunk, hamar megegyeztünk abban, hogy bármiről ejthetünk szót, de a politikát hanyagoljuk.
Ez egy alkalommal vagy a ritka találkozások során megvalósítható, de hosszabb távon már feszültséget szülne.
Kár. Olyan ez, mint amikor viszontlátod egy valamikori nagy szerelmedet, és összeszorul a szíved, mert görbe lett a háta, lötyög a fogsora, és kihullott a haja..., persze, ez általában kölcsönös. :)
Nyírfa
@nezelodo: Orbán raportra hívja az összes fontos emberét, hogy kiválassza közülük, kikkel fusson neki 2022-nek.
Hogy ki lesz a kegyeltek között, hamarosan kiderül.
Szerintem Varga - ahogy Te is látod - nem adná magát könnyen, valószínűsíteném a kettős halált.
De mindig is vártam, hogy a fideszesek egymást csinálják ki.
nezelodo
@Nyírfa: Többször hivatkoztam a szakállas történetre, "A forradalom felfalja saját gyermekeit." A fülkeforradalom sem kivétel.
Cicamama55
@Nyírfa: Mi folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, amolyan baráti kör ez, amit nem osztott fel a politikai nézet. Minden családban horgászok vannak, közösen szüreteltünk, kapáltunk, fóliáztunk, az ő és a mi csemetéink együtt nőttek fel, s amúgy is, annyi más téma akad a politikán kívül. A választások előtt voltak mindig ugratások, de viccesen, jókat derültünk rajta.
SystemError
Kurvára unja már mindenki az EU-ban ezt a pökhendi picsa-fasz anyját is eladó manager hazudozást. és itthon is ahogy azt pontosan látja a fidesz a felméréseiből..:)
Nyírfa
@Cicamama55: Egy több-évtizedes barátságot nehezebb kikezdeni, ahogy írod is, több szálon kapcsolódtok Ti is. Kollégával, bármekkora is volt az összhang, az elsősorban a munkára koncentrálódott, abban tudtunk együtt nagyot futni.
grincss
@Nyírfa: ... és rólunk még nem is beszéltél! :-)
kokopelli
@SystemError: A csajról a haverom két kutyusa ugrik be! Amennyiben nagytestű "juhász-keverék" egy
mély morgást eresztett meg valaki felé,addig a tacskó magából kikelve kis hangocskájával "biztosította
a nagy haverját a hátsó támadások ellen!Betegre röhögtük magukat,mert a dicséretünk még jobban fel-
dobta a peckesen sétálgató "minivérebet"!!
evacica
Katika! Szép a gazdihoz való hűség, a baj csak az, hogy amit megfogalmaznak az EUban az mind igaz! Nagy baj, hogy ezt nem érzi a fidesz és a kormány! Hogy Mo mi szokás, hát az bizony elég szomorú! A hazudozás a nép meglopása kormány és holdudvarának saját zsebre dolgozása a korrupció és a jogállamiság sárba taposása! Ez a fidesz és kormánya!Fáj az igazság?!
Jozefina
Ez a hpcs nem tudom mit képzel magáról??!! Példát vehetne a kulturált nyugati politikus nőktől!!!
Pálinkafőző Rézüst
az űrtakony a cigánydalokatmekegőpataki elvtársad... :))))))
simmering73
"Akárhogyan próbálja szépíteni Orbán, akárhogyan hazudik a kirúgásáról, ha távoznia kell az Európai Néppártból, az neki nagy bukás lesz, és a demokráciának álcázott diktatúra koncepciójának kudarca, mert mégsem sikerült demokráciának eladni a fasizmust. Mellesleg ez Magyarország bukása és leértékelése is lesz, de azt megérdemli, mert megengedte, hogy Orbán kisajátítsa, és önmagával azonosítsa az egész országot. Ezért, ha Orbánt kirúgják, Magyarországot rúgják ki."
nepszava.us/a-neppart-lokodi-vegre-kifele-orbant-nem-o-dont/
kokopelli
@Nyírfa: Nemzete válogatja!Az én volt munkatársaim,ill. barátaim is,soha nem gondolnának arra,hogy találkozá-
sainkkor,ill. nagyobbszámú összejövetelünkön a politikáról beszélgessünk ill. vitatkozzunk! Azt ugyanúgy kezeljük,
min a vallási hova- ill nemtartozásunkat! Annyi más dolog van a világon amiről beszélgetni lehet,illetve egybehan-
gózóan szidni lehet! (foci,főnök,időjárás,anyós,utazási-iroda,$-€ éppen most ß@r...stb, de soha a fiatalokat (;-))
Lehet,hogy az a hosszú élet titka is!..."szeretném kiprószálni" (;-))
Lepényleső
Pontosabban a hír úgy lenne igaz,hogy nekik erre végképp nincsen szükségük? Hiszen ha véletlenül felébredne a
lelkiismeretük (ami vélhetően igen mélyen alszik?) még talán le is égne orcájukról vékonynak nem mondható bőrük?
Béla333
Hát ha nincs szükség, akkor nem is lesz - gondolhatta Weber és rácsapta az ajtót a Katinkára...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.