Közel 100 millió forintot ítélt meg jogerősen 60 gyöngyöspatai roma gyermeknek a bíróság korábban, amit holnapig kellene átutalni. Az államnak más ötlete van.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdekes ez a XXI. század. A háború után természetes volt, hogy voltak cigány osztálytársak. Az is természetes volt, hogy a napköziben segítettek nekik a tanárok, de mi diákok is. Egytől egyik becsületesen dolgozott. A fiuk elsősorban a téglagyárban, a lányok a textíl gyárban. Az velejárt, hogy időnként volt némi balhé, hiszen gyerekek voltunk! Igaz, náluk a szülők is dolgoztak. Szigorú vajdájuk volt.
Azért az is tény, hogy a falusi, összevont osztályok tanulóinak a középiskolához kellett egy felzárkóztató év.De írni olvasni mindenki tudott! Még így is! Igaz, nem volt NAT!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@vacsi: Én hajlok erre is, arra is. Fordítsák az összeget képzésre , de nem ám úgy, ahogy az uniós pénzekkel szoktak bánni, hanem korszerű oktatásban legyen részük azoknak, akik a kormány- és önkormányzati politika miatt hátrányba kerültek. De! Mivel ezek a családok, adott esetben már az akkori gyermekek gyermekei nem éltek, élnek kielégítő körülmények között, én szükségesnek tartom az életkörülmények javítását is.
Aztán ott van az a nem elhanyagolható tény, hogy ezek az emberek önálló lények, és jogukban áll eldönteni, mire költik a megítélt összegeket. Gyerekekre - családokra - leosztva egyébként nem is olyan nagy pénzről van szó, házat nem fognak belőle építeni még vidéken sem.
A tanulság az, hogy nem szabad idáig eljutni.
lusta
Csak nem a ló hátsó két lába közöttiről beszélnek?
emerencia
@vacsi: A kisvárdai 4-es iskolába jártam alsó tagozatra a hatvanas évek első felében. A mi osztályunkban is voltak cigány gyerekek ami számomra természetes volt. A tanító néni kitalálta, hogy tisztálkodást, mosakodást, stb-t fogunk tanulni. Határozottan emlékszem, hogy az ilyesmit úgy tekintettük mint a többi tananyagot bár nekem unalmas volt, ezért inkább segédkeztem a fogmosás, mosakodás gyakorlati kivitelezésében. Amikor megláttam otthon a szomszédos földeken dolgozó cigányok gyerekeit, meghívtam őket fürdőszobát nézni és liftezni. Utóbbiból balhé lett mert nem volt szabad a liftet kezelnem de egyébként a szüleimnek eszébe sem jutott, hogy haragudjanak rám mert behívtam magunkhoz néhány szegény, sötét bőrű gyereket. Különösen ügyeltek arra is, hogy a babáim közt legyen fekete bőrű, sárga és fehér is. Mindennek köszönhetően természetes számomra, hogy az emberek bőrszínüket tekintve sokfélék és elfogadjuk őket olyannak amilyenek.
CsipkeRózsa
"oktatási és képzési lehetőségben "fizesse" ki az önkormányzat,"

Erre a megoldásra legalább annyi pénzt kellene elkölteni, mint a kárpótlás összege.
Csak néhány kormány-kedvencet túlfizetve zsebpénzhez juttatnának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.