Becsületsértés vétsége és hivatali visszaélés miatt jelenti fel a kormányfőt Horváth Aladár, a Roma Parlament Egyesület képviseletében.

Feljelentették Orbán Viktor

Szegregáció miatt korábban 100 millió forintot ítéltek meg roma diákoknak, mire a térség fideszes országgyűlési képviselője két hete arról beszél: ez csődbe vinné az önkormányzatot, nem tud fizetni.

Horváth László felvetette, ne fizessék ki a pénzt, "természetben" tegyék jóvá a hibát. Vagyis, induljon képzés, oktatás a szegregált diákok számára. Orbán szerint ez egy erős érzelmi vihart kiváltó ügy, ő pedig próbál erről higgadtan beszélni (annyira higgadtan, hogy az év eleji sajtótájékoztatón hosszan beszélt arról, az emberek igazságérzetét sérti az ügy – a szerk.). Kiindulópontja a magyarok igazságérzete. Azt szerinte a magyarok gond nélkül elfogadják, hogy segély helyett munkát ad a kormány, hogy az adókból óvodákat tartanak fenn, ahol felzárkóztató munka folyik a romák számára, támogatják azt is, hogy szakmát tanuljanak.

Orbán szavai után pénteken sajtótájékoztatót tartott Horváth Aladár, ahol bejelentette, hogy Roma Parlament Egyesület nevében büntetőfeljelentést tesz a miniszterelnök ellen. Szerintük Orbán az év eleji Kormányinfóján jogsértő nyilatkozatokat tett az ügyben.

Orbán akkor többek között azt mondta, hogy:

a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlása mindenféle munka nélkül kapott pénz;

„túl azon, hogy mi a jogi helyzet, meg mi a gazdasági helyzet, az nagyon fontos, hogy minél kevesebb olyan ügy legyen, ami sérti az emberek igazságérzetét”;

„ha ott élnék, mégiscsak megkérdezném, hogy az hogyan van, hogy egyébként valamilyen okból a velem egy közösségben, egy faluban élő, etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül. Miközben ezért a pénzért én nem tudom hány órát, hány napot, vagy évet kell dolgozzak. (...) És azt gondolom, hogy ezeknek az embereknek igazuk van.”

Horváth arról beszélt, ez Orbán részéről egy politikai akció, de ők olyan választ akarnak adni, ami a jog eszközeivel mutatja meg, hogy Orbán sem sérthet törvényeket.

Becsületsértés vétsége és hivatali visszaélés miatt jelenti fel a kormányfőt.

Kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: hvg.hu

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
"a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlása mindenféle munka nélkül kapott pénz;"
Lehet, hogy ezek a romák tanultak a Tiborc vejkó, meg a Lölö és tettestársai mindenféle munka nélkül szerzett milliárdjaiból?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Az elmondások alapján ezzel nem vagyunk egyedül: az érintettekkel sem tárgyal. Ők két hete még abban a hitben éltek, hogy megkapják a pénzüket, most szomorúak és felháborodottak - tudtuk meg Csemer Gézától, a helyi Roma Önkormányazt elnökétől. Azt mondja, a gyerekeket megalázták iskolásként és megalázzák most is. „Orbán Viktor azt mondta, a magyarok igazságérzetét ez az ügy sérti. Akkor mi kik vagyunk? Mi is őrá szavaztunk, minket ki fog megvédeni?"
Előbb Sorost - aki "embert" csinált belőle.
Most a fajtatársait - akik - rászavaztak!
És ez így megy. És a cigányok száma már a duplája a 40 évvel ezelőttinek. Sok szavazó ez! Ha végiggondolja! És tanultak is belőle.
Béla333
"a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlása mindenféle munka nélkül kapott pénz;"

Olyan munka nélkül kapott pénz, mint amilyen az Orbán által felmarkolt Soros féle ösztöndíj?
szegfue
@1magyar: 8:01 Csak ugy... pékek nettóban 300 eFt körül keresnek havonta. Ezt tudom és nem hallomásból.
1magyar
@szegfue: De mikor és hány órában? Amit meg befizetnek adják a börtönben lévő gyilkosoknak.
Pedig lehet, hogy a családja jobban érdemelné.
szegfue
@1magyar: Akikről beszélek, ők az egyik müszakban 2-től 10-ig dolgoznak, majd a váltás 10-18 óráig. Viszont csak a garantált bérminimum szerint adóznak, a többi "zsebbe" megy. Az ő és végső soron mindenki adójából a "börtönben lévő gyilkosoknak" adjuk adónk egy részét. De tudod nekem legalább ennyire "fáj", hogy az én adómból is finanszirozzák a TAO keretében adott támogatás miatti költségvetési bevétel kiesést, de emlithetem még a nagycsaládosok autóját is... nem gondolom, hogy az asztal körül kergették volna régen a sokgyerekeseket, ha nem volt autójuk... közben látom, hogy "jobban" élnek, mint én...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.