Évente nagyjából kétmilliárd forintból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében – mondta a főpolgármester pénteken Budapesten

Karácsony: évi kétmilliárdból megszüntetnék a CT- és MR-várólistákat

Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése ügyében a kormánnyal kötött megállapodás értelmében ötvenmilliárd forintból javítanak a következő öt évben a budapesti egészségügyi ellátás "siralmas helyzetén".

A legfontosabb ma Budapesten az, hogy ne kelljen várniuk CT-re és MR-re azoknak, akiknek daganatos megbetegedés gyanúja miatt van szükségük ilyen vizsgálatra – jelentette ki. Hozzátette:

számításaik szerint erre nagyjából évi kétmilliárd forintra van szükség. Az egyeztetések megkezdődtek a kormánnyal és reális az esély arra, hogy ebben meg is tudnak állapodni

- mondta a főpolgármester.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Itt kezdődik a egészségügy. Ultrahang és a vérkép is fontos. Utána lehet gyógyítani, nem csak találgatni egyik-orvosnak meg a másiknak is.
Nessy
Nem sok reményt fűznék hozzá! Orbán ígérete "homok a szélben".
Különben is kell a pénz stadionra, sport rendezvényre, "Összetartozás éve" címszó alatt határon túli szavazóbázis bővítésére. Meg még sok egyébre, ami ennél fontosabb a kormánynak!
36
@tudode: Nem is értettem, miért lett önkéntes a tüdőszűrés. Újra, kitelepülő röntgenek kellenének.
tudode
@36:
,
Még az átkosban is aki nem ment el a kötelező tüdőszűrésre ha jól emlékszem büntetésben részesült, vagy rendőrt küldtek, mivel a a tűdőszűrés is népegészségügyi téma.
.
Arról nem is szólova, hogy hány nő megy későn vizsgálatra, amikor már tünetei vannak, és a rák martaléka lesz, stb. stb.
fahrenheit451
A magyar gyilkos Orbán inkább elégeti a pénzt propagandéra, minthogy megmentené a honfitársait a fájdalomtól, a szenvedéstől, a bizonytalanságtól, a halltól.

Né azt nézd mit mond orbán (neki Magyarország, a magyar emberek az első), hanem, hogy mit tesz: Évente harmicezer magyar ember hal meg a geci orbán kormnyzókptelensége miatt. Most képzeldel a harminc ezer holtestet felhalmozva, egymásra dobálva a Kossutjh téren.
El tudtad képzelni? akkor most képzeld el, hogy a geci Orbán közel tíz éve öl, butít, és dönti nyomorba Magyarországot, a magyar embereket.
Az 300 ezer holtest egymásra dobálva a Kossuth téren.

Aki Orbánra szavaz AZ GYILKOS !!!

A gyikosokkal csak egyféleképpen lehet bánni...
SystemError
Tehát milliónként milliárdba került volna országosan, hogy ne haljon meg kiszolgáltatva több tizezer későn diagnosztizált ember a focit nézve...?!:)

Mindig mondtam, hogy a gecit áttételes gyilkosnak tartom emiatt...és ez így is van!
SystemError
@durbincs: 21:50 Az első vélemény a popin? Gratulálok! yuppéééé Az persze másik dolog, hogy hozod a retek fideszes feladatkörödet, de akkor is hadd gratuláljak. Mi történt elfogyott a hígító és a kannás bor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.