Az akkori baloldali-liberális kabinet alatt, 2004-ben kezdődött gyöngyöspatai iskolaügyben a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence a köztévében is Sorossal kapcsolta össze a gyöngyöspatai gyerekek ügyét
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Rétvári Bence részben a pert kezdeményező alapítványra, részben az ellenzéki reakciókra utalva a műsorban azt mondta, hogy "2004-től 2010-ig nem jutott eszükbe ilyen nagy sajtónyilvánossággal és vehemenciával beszállni ebbe a helyzetbe".

"Amikor egy jobboldali, Fidesz-KDNP-, nemzeti kormány van (hatalmon), akkor ezeket az ügyeket felveszik, és olyan látszatot keltenek, mintha ez a mi kormányzásunk idején alakult volna ki"

- fogalmazott az államtitkár, majd rámutatott: a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg.

Azokat próbálják megbélyegezni, akik a korábbi állapotokat normálissá változtatták – hangoztatta Rétvári Bence.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta azt is: emberek igazságérzetét és az érintettek sorsának jobbra fordulását is az szolgálja, ha ezt a kárpótlást nem készpénzben, hanem más formában, oktatásként, képzésként kapják meg.

A gyerekek érdekét az szolgálja, ha nyelvi, informatikai képzésben, szakképzésben részesülnek, ha segítséget kapnak beilleszkedési nehézségeik leküzdéséhez és a trauma feldolgozásához

- sorolta.

Vélekedése szerint a Soros György által támogatott alapítvány – amely a felpereseket képviselte – akciója a pénzszerzésről és a konfliktus kiélezéséről szól. Hozzátette: "Soros-szervezetek" olyan ügyet akarnak kreálni, amelyre a nemzetközi sajtó figyelmét felhívják és Magyarországot rasszista színben tüntetik fel. "Ezt már előre elutasítjuk" – szögezte le Rétvári Bence.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
"a cigány osztályba járó gyerekeknek nem tartottak informatika órát, csak hetedikben tanulták a szorzótáblát, nem használhatták az iskola mosdóját, nem mehettek osztálykirándulásra, és 14 évesen volt olyan diák, aki gyakorlatilag analfabéta volt." derült ki a vallomásokból.Talán nem is a szegregáció volt a hiba, hanem annak módszere. Az iskola vezetése pedig azt nyilatkozta, nem tudták hogy az elkülönített tanulók cigányok így véletlenül kerültek egy osztályba. Tették ezt abban a faluban ahol mindenki ismer mindenkit,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@solidedge: Most ezen mit csodálkozol...a felnőtt cigányság jórésze is szinte analfabéta...és azért mert biztos nagyon szeretnek tanulni!!! Ha a nyomorult jogvédők annyira a szívükön viselik a sorsukat,csináljanak nekik iskolát...biztos nem fogjuk feljelenteni őket ha oda csak cigányok járhatnak!!!Talán nem ártana a jogvédő tahóknak megkérdezni azokat a szülőket is ,akiknek a gyereke kénytelen a "vegyes" osztályba szenvedni!!! De ha téged annyira bántana a bőrszin szerinti elkülönítéés,akkor csinálják tudásszint alapján...nagyjából ugyanazok kerülnének egy osztályba!!!
Qqberci
Benőke, te monomániás [email protected]! Gondolkodni már kicsit sem szoktál?...
advocat
És volt több, mint 9 évük, hogy korrigálják! Bencus, mielőtt hülyeséget mondsz, figyelj már erre is!
ómió
Az "ügy" állítólag 2004-ben indult, majd miután 2010.-et követően az államigazgatási szervek megszüntették a szegregációt, Gyuri gazdi csicskaszervezetei beperelték az önkormányzatot és 2012-ben már elsofokú ítélet is volt. Akkor mégis kivel lehet ezt összekapcsolni? Ide kéne egy öblös hazugság!
durbincs
@advocat: maguk bányába,ezt könnyen elintézik ? mint itt Pestön a villamoson+a Metron a nyagydolgot, a két ülés közé ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.