Több üzletláncnál megelégelték a dolgozók, hogy az érdekképviselet megítélésük szerint gyakran nem az ő szempontjaik szerint jár el a KASZ.

Elveszítheti vezető tárgyalási és döntési pozícióját a vállalatokkal és a kormánnyal szemben az áruházi munkavállalók jövőjéről évtizedekig monopolhelyzetben egyezkedő Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ)

– írja szombati számában a Magyar Nemzet.

Az MTI szemléje szerint belső feszültségek, központosított gazdálkodásból eredő kérdőjelek és bizalmatlanságból megvont jogkörök miatt döntött úgy a KASZ egyik alapszervezete, hogy a tagokkal együtt átcsatlakozik egy másik érdekképviselethez a magyar tulajdonú Coop üzletláncnál.

Változhat a munkavállalók eddigi képviselete

A hírek szerint

már kétezer körül jár az alapszervezettel átigazolt munkavállalók száma, ami azért érdekes, mert ha arányuk eléri a jogszabályban meghatározott mértékhez képest a kritikus tömeget, az ágazati érdekegyeztető fórumokon, illetve a bértárgyalásokon eddig erőfölénnyel tárgyaló KASZ elveszítheti törvény adta jogát a reprezentativitásra.

A lap értesülései szerint

több üzletláncnál megelégelték a dolgozók, hogy az érdekképviselet megítélésük szerint gyakran nem az ő szempontjaik szerint jár el.

Iparági hírek szerint belső körökben ennél is többeknek szúrja a szemét, hogy megváltozott a szakszervezet gazdálkodása, és miközben nőttek a tagdíjbefizetéseik, a jogköröktől megfosztott alapszervezeteknek egyre kevesebb pénz jut vissza.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nem csak cucilzmusban volt igaz, hogy még annyit sem ér, mint a pápa himbilimbije! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: A hatalomért bizony Moszkvában is azt csináltátok! Ahogy ma Brüsszelben! A bolsi agitproplinkekkel meg a latrinába!
ómió
@Eladott Ország:Az ügynöktörvény? Változatlanul! Mihelyt előadjátok a több vagonnyi elégetett ügynökaktát, ami a "legkíválóbb efftársaitok" terhelő adatait semmisítette meg, azonnal lesz "ügynöktörvény" is! Az aljas mocskolódásaidat meg, eminens bolsi tetüként, majd a pártszemináriumon olvasgasd saját magad.
ómió
@Eladott Ország: Meg a nénikédé, amit másra hazudsz, szarkupac! A ventillátorba is magadat aprózod! Úgy került oda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.