Lázas beteg lányának szeretett volna gyógyszert kiváltani Gyurcsány Ferenc, de a patikus nem volt benne partner.

Megszívatták Gyurcsány Ferencet a patikában, beteg lánya járt a legrosszabbul

A DK elnöke így foglalta össze a történteket:

Anna lányom lázasan fekszik, kezdődő tüdőgyulladástól szenvedve. Telefonál, hogy megjött a vérvizsgálat eredménye, antibiotikumot kell szednie, kér, hogy váltsam ki a receptet. Modern világ, e-recept, küldi személyi igazolványának fényképét, TAJ-számát. Semmi gond, mondom, úgyis Marciért megyek az óvodába, útközben majd megállunk egy patikánál.

Így teszünk.

Patika. Szokásos délutáni forgalom, lassan sorra kerülök. Mondom, lányom gyógyszerért jöttem, ott van a recept az elektronikus rendszerben, nálam meg a beteg személyi igazolványa, TAJ száma. Patikus mondja: ez nem lehetséges.

Mi nem az? – kérdezem.

Nem adhatom oda a gyógyszert – mondja a patikus.

Miért? – kérdezem én.

Csak személyesen lehet átvenni – jön a válasz.

Dehát lázasan fekszik – replikázom.

Ez a szabály – mondja szenvtelenül a patikus.

Lágyan kérem, érvelek. Itt a személyi igazolványa, az enyém is, láthatja, hogy a lányom, ha kell, hozom meghatalmazást.

De nincs pardon. Nem lehet. Így szól a szabály. Hozzak hagyományos, papír alapú receptet, akkor odaadja, vagy menjek el egy okmányhivatalba, onnan hozzak valami hivatalos papírt.

Ezen a ponton feladom.

Megértem, hogy ebből így nem lesz gyógyszer. Nem is lett.

Hazamegyünk Marcival, a beteg, lázas gyerek felöltözik, majd Tamás fiammal autóba ülnek, hogy végre megkapják a gyógyszert.

Persze, a szabályokat tartsuk be. De nem tudom, ki csinálta ezt a szabályozást, amitől nem egyszerűbbé, hanem nehezebbé válik a beteg élete. Gondolkodom, mi lehet az oka ennek a szigornak. Mert valami csak van. Nem jövök rá.

Mi az Isten ez?

E-recept csak személyes átvétellel.

'Kígyónak lábsó,

Madaraknak fogsor,

Diktál a beteg,

Írja a doktor.'

Üdv doktor Bubó világában.

De a rajzfilmen legalább szórakoztam.

Most meg velünk szórakoznak.”

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Aki ezt a rendszert kitalálta, még pár évet gondolkodhatott volna előtte, hogy jó lesz-e, mert a mellékelt ábra szerint nem csak Gyurcsányék jártak így, hanem nagyon sok beteg.
Nemhogy előre, de visszafele fejlődünk!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
@1magyar: Minden súlyos beteg veszélyben lesz, ha leáll a rendszer. Egy időben a legnagyobb forgalomban fogta magát a gép és frissített. Semmit nem tudtak kiadni még recept nélküli gyógyszert sem.
RonaGyuri
Bár a derék pártlap nem említi a témát,

de megpróbálom Pilhál stílusában előadni, hogy mit írt volna, ha írt volna

Megmondom őszintén nem is kicsit csodálkoztam volna, ha foglalkoztak volna az elhíresült Karácsony „interjúval”. Azonban annál inkább a Gyurcsány tapasztalatával, melyről a derék Pilhál „Miferink a patikában” címmel rittyentett. A cikk magában is vérlázító még akkor is ha nem ismerjük Őfenesége néhány esetét, pl. mikor parlamenti támadást intézet a regnáló kormány ellen, hogy csak határozott fellépése után tekintettek el attól, hogy nincs nála az útlevele!!! =))
Ez vezetett arra, hogy elképzeljem a portál adu-ászát ha foglalkozna a témával.

Kamugeri ismét bizonyította az alkalmatlanságát

csak hebegni habogni tudott az őt megtisztelő közTV-ben

Minek után telerinyálta a médiát, hogy őt senki sem hallgatja meg. A közTV – függetlenül attól, hogy senkit sem érdekel az idétlen kvartyogás – megengedte neki, hogy bejöjjön és foglakozzanak vele, ha jól viselkedik.
Hozta a firmáját: még olyan egyszerű kérdésre sem tudott válaszolni, hogy miért nem bringával jött? Csak valami idétlen átlátszó kifogásról kvartyogott, hogy -1 fok van!!
etc.
balos
Aki nem lép a fideSSbe mehet egyenest a "levesbe"!Pedig a fideSS nagyon jó nemzeti szaroknak az való!
nezelodo
@Dr plágium: Na ezek a patikai, okmányirodai, műszaki vizsgaállomási stb. leállások valóban problémásak, és nem az, amikor hazaér a "napszámosjózsi" a 15-20 millás autójával, ami érzékeli az otthoni wifi-t, és megáll a szűk kapubejáróban és frissít, a szomszédok meg körberöhögik, mert ki sem tud szállni...
RonaGyuri
A tájékozatlan

Lenyűgöző bornírtság, bár szerintem inkább ocsmányság

Ha azt hitted Wazze, hogy a Gyurcsány e-receptes story-jából több ocsmányságot nem lehet előadni, hát tévedtél, de nagyon. Ha valaki nem ismerné az történt, hogy a volt ME lázas beteg lányának akarta kiváltani a gyógyszerét, de nem sikerült. Nos ezért kapott hideget és meleget a sajtóban, hogy derék aktivistákról ne is beszéljünk. Nos ebben az ocsmánykodás-cunamiban sikerült a derék Magyar Hírlapnak csúcsot ugrania: Most a szokásos ocsmány oldalrúgásokról (pk. „Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc Anna nevű lánya a Wikipedia szerint 1996-ban született, tehát huszonnégy éves.”) nem is teszek említést
„Az egykori kormányfő és leánya mindettől a bosszúságtól megkímélte volna magát, ha az elmúlt hónapokban figyelemmel kíséri a híradásokat és tájékoztatásokat, sok szó esett ugyanis arról, hogy január elsejétől már nem kötelező az orvosnak az e-recept mellé úgynevezett felírási igazolást is adni, viszont, ha valaki a hozzátartozója számára szeretné beszerezni az orvosságot, akkor erre a dokumentumra továbbra is szükség van. Amennyiben Gyurcsány lányát valóban megvizsgálta (volna) egy orvos, akkor tőle minden további nélkül kérhetett volna ilyen igazolást, vagy papíralapú receptet. ”
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy kedves személye anekdota

A Pilhál mester „ a miferink nem tájékozódik” – járól ugrott be

Nem tegnap történt! Mikor első alkalommal mentem Alger-ba egy nagyon kedves barátunk azt a tanácsot adta, hogy ha tudok menjek hajóval. Kost was kost – nagyon sokba került – megfogadtam a tanácsot. A jegy megvásárlásán kívül az utazás előtt bookolni is kellett. Oda még Párizsban elintéztem, de vissza 2 nappal előbb bementem a hajótársaság irodájába elintézni. Mondták, pontosabban kérdezték, hogy ugye tudom, hogy a hajó egy nappal korábban megy??? Érdeklődésemre, hogy már honnan is kéne tudnom csodálkozva néztek rám: nem olvasom az El Moudjahid-et? Az az ottani pártlap volt akkoriban! =))
Ja egyébként javaslat zseniális volt; tényleg csodálatos hajóról a város

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.