A gyöngyöspatai roma gyerekek érdekeit kell szem előtt tartani – így reagált a nemzetiségi ombudsmanhelyettes nyilatkozatára az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön.

Gyöngyöspata: csak szavakban erős az EMMI, de fizetni nem akarnak

Gyöngyöspatán a szegregáció a balliberális kormány idején, az önkormányzati iskolafenntartás időszakában alakult ki. 2010 után, amikor az állam átvette az iskolák fenntartását, többek között az esélyegyenlőség biztosítása érdekében, megszüntette ezt az állapotot az iskolában.

A korábbi szegregáció miatt indított és évek óta tartó perben a bíróság végül kimondta, hogy az államnak és az önkormányzatnak 100 millió forintos kártérítést kell fizetnie a roma családoknak. Mi nem vitatjuk, hogy kár érte a gyerekeket, a minisztérium álláspontja azonban az, hogy elsősorban a gyöngyöspatai roma gyerekek érdekeit kell szem előtt tartani: az oktatásban érte őket kár, ezért nem pénzzel, hanem oktatással, fejlesztésekkel, képzéssel, nyelvtanulással kell kárpótolni ezeket a gyerekeket. Ezzel tudunk segíteni nekik abban, hogy boldoguljanak az életben, hogy érettségit, szakmát szerezzenek, és akik tudnak, azok továbbtanuljanak. Így lesz ezeknek a gyerekeknek a jövőben munkájuk, jövedelmük, megélhetésük.

Ma már minden tankerületi központban antiszegregációs munkacsoport működik azért, hogy elősegítse az integrációs törekvéseket. Kiemelt feladatként foglalkozunk a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók megsegítésével, integrációjával – áll az Emmi közleményében.

Szerdán a nemzetiségi ombudsmanhelyettes azt közölte: az elmúlt napokban aggodalommal követte az oktatási szegregáció miatt megítélt kártérítésekkel kapcsolatos gyöngyöspatai eseményeket, részletesen vizsgálni fogja a történteket és elvi állásfoglalást ad ki.

Kép: MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nem az EMMI, a PAPI veri a garast a műfogaihoz, ha az alattvalók jogos lóvéját kell kipengetni!
.
De eljön az idő, amikor a közösből kicsipkedett lóvén összekapnak (L: Simicsot)
.
Biz'a volt olyan pajti, aki betonba öntötte vetéj-, vagy milyen társát:
.
--- Betonozós gyilkossági ügy gyanúsítottja a fideszes képviselő
.
www.origo.hu/itthon/20160215-bekulni-akart-a-meggyilkolt-dunafoldvari-vallalkozo.html
.
Örök iGAZSÁG a lóvé ől, és nyomorba dönt!
centsirra
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.